Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 август 2020 г.

Защо изгревът вещае промяна?



Изгревът... Звездата, даваща живот на нашата планета, се появи. Почва денят!

Посрещам изгрева сред пустошта, на полето - на работа съм. Изгревът вещае надежди, той е предвестник на тъй желаната промяна - и затова ни дава оптимизъм!

Нека да е хубав денят на всички приятели - и на враговете ни даже!

(На последните желая да им дойде акъла - и да си подадат най-накрая оставките! И понеже стана дума, да кажа нещо, смятам, че е важно: главни виновници и причинители на сблъскванията между протестиращи граждани и защищаващи мутро-мафията на власт граждани са Бойко Борисов и Иван Гешев, те са на път да причинят много страшни неща, станаха напълно вредни за обществото ни и ако имат поне малко човечност, е крайно време да сторят неизбежното: да си дадат оставките!)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: