Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 август 2020 г.

Дали няма да се окаже, че у нас, в тъй приказната страна Мутроландия, човечност вече съвсем няма?



В блога на Общността на небезразличните граждани е публикувано отворено писмо, съдържащо хуманитарен призив, свързан с остракирането на нас двамата, на мен и съпругата ми, от образователната система; можете да се запознаете с него, ползвайки ето този линк:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Просто кандидатствувайте. Ако сте най-добрият кандидат, ще ви вземат.

Ангел Грънчаров каза...

Така ли, другаро? Колко просто било, аз пък да не го знам досега! Да не искате да кажете, че този подбор на учители е съвсем обективен?! на Луната ли живеете, другарко?

Анонимен каза...

Предлагането е повече от търсенето. Преклалифицирайте се в друга сфера където има недостиг.

Ангел Грънчаров каза...

Глупости, другарко! Изказвате се неподготвена. Има страшен дефицит на добри учители по философия. Винаги е имало. Самият факт, че учител като мен системата го оценява като непотребен знаете ли какво означава?

Анонимен каза...

Самият факт, че учител като мен системата го оценява като непотребен знаете ли какво означава?

Означава, че системата въпреки всичките си недостатъци все пак успява да се куртулиса от наглеци с маниакална представа за себе си. Вие сте вреден за нацията Грънчаров, особено вреден за младите поколения. Има все пак механизми в обществото, които не позволяват заразата Некадърност, която сеете, да не повлияе. Харесват ли подобни на вас тъпунгери в Украйна, Грънчаров. Харесва ви и тъпунгер като Евгений Тодоров, който едва ли е наясно защо ви дава трибуна да сеете безумията си чрез ефира на Пловдивската обществена телевизия.

Анонимен каза...

Дигитално образование и демографски колапс. Учителска професия става излишна. А учител по философия е абсолютно излишна. Само това, че не са въвели точковата система в средното училище спасява тази позиция в техникумите. Хората влизат там с желание да придобият конкретни технически знания а ги занимават с неща които грам не ги интересуват. Никъде в Европа я няма тази простотия.

Анонимен каза...

Знам, разбира се - означава, че не ставате.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, много сте се вдъхновила нещо, цели три коментара сте изпраскала! Бравос на Вас! (Слънчевият пек хептен Ви е повредил, но поне сте казала всичко онова, което таи тъй нещастното Ви сърце!) И олекна ли Ви малко като се изплюхте така обилно? Дано Ви е олекнало. Щото иначе ще се пръснете от злоба, а ний сме хуманисти. По некакъв Ваш трън в душичката Ви ли се докоснах, та така се вдъхновихте?

Анонимен каза...

Трима души са изразили несъгласие с лицемерието Ви, Грънчаров, но за Вас това е един човек, при това жена, жените не са способни да разберат висшата ви мисъл на философ-психолог, нали така? Ако излъчваш омраза, омразата се увеличава, ако излъчваш любов, тя се увеличава. Излъчвате омраза, Грънчаров, и омразата се връща при Вас.Толкова е просто, нали така? Когато вълната е низка, порочна, морално нечиста, да я наречем основана е върху греховна честота, като агресия, омраза, ненавист, насилие, негодувание, недоволство, раздразнение, пренебрежение, високомерие и най-вече наглост и гняв, тя се връща многократно увеличена до абсолютния й източник, който сте Вие, Грънчаров. Нали така?

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, не са трима души, а е един и същ оня, който е написал и трите "коментара", айпито е едно и също, тъй че лъжата не може да Ви помогне. А иначе е очевидно, че имате доста тежка форма на параноя от мен, аз съм "абсолютният източник на злото", тъй ли?! :-) Бравос, замечателно е, че толкова силно ме мразите! И къде виждате тези "... агресия, омраза, ненавист, насилие, негодувание, недоволство, раздразнение, пренебрежение, високомерие и най-вече наглост и гняв..." в моите тъй доброжелателнни изказвания? Само в болната Ви психика ги има, нали така? Нема ли да се спрете в един момент? Не се ли изтощихте от толкова много злоба? Иначе сте права, ще се отровите от тази колосална злоба, що Ви трови всекидневно. Немате ли си некоя друга работа освен да ме плюете?!