Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 септември 2020 г.

Каква е технологията за назначаване на кандидат за учител, който непременно и задължително трябва да е "от наште"?

Тия дни кандидатствах в учителско място по философия в училището, което е в моя квартал, толкова е близо до дома ми, че кажи-речи се вижда от балкона на нашия апартамент. Интересно е, че (директорката ме познава добре, при кандидатстване преди няколко години за същото учителско място ми се наложи да я дам на Комисията за защита от дискриминация!) този път беше взела мерки да проведе "конкурса" в условия на пълна непрозрачност, с оглед никой да не може да разбере кой кандидат е назначила; тя, горката, не се усеща, че с тия мерки просто се самоизобличава, че за да назначи кандидата кой си иска (който, разбира се, трябва да е непременно и задължително "от наште"!) е принудена да прибегне към тази именно пълна секретност. По-долу публикувам невероятно иновативните обява и протокол, а след малко ще напиша и съответната жалба, в която ще разкажа как мина "събеседването" с комисията (на жалбата си, разбира се, също ще дам гласност, тя ще бъде под формата на отворено писмо!); ето сега и двата сюреалистично-иновативни документи:
 
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Колкото повече пишеш жалби, толкова повече няма да те приемат!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Бай Ангеле, не ме обиждай ако обичаш, никой от моето семейство не е бил член на БКП.Военно училище в София съм завършил. Да спориш с комунисти значи да си биеш главата в стената. Затова съм 10 години в чужбина. В България от трима минаващи по улицата двама са комунисти. Огромно желание имам да ти помогна, няма как. Малко чешки да знаеш ще те взема да работиш при мене. Тука друг език не минава, няма руски, няма английски. В Чехия комунист е символ на дебил - ако си примерно паркирал неправилно или пушиш на спирка. В България обратно - да се излиза от ЕС и НАТО и туй то. Ако стане реалност и се върна в България къде ще търся работа? Направих опит да се върна на стара длъжност(изискванията там са за ср.обр. специалност Ел. техник), аз съм магистърска степен Ел. инж. Комунистическия директор: "Няма места". Моите проблеми са подобни на твоите с образователната система.

Ангел Грънчаров каза...

Румен Кокалов Хиляди извинения, прозвучахте ми като носталгик по социализма, грешката е моя! Аз съм вече на 61 години и ми е късно да ида в друга страна да работя, ще продължа да се мъча тук. Да се боря с комунизма и с комуноидността осмисля живота ми, прекрасно е човек да работи за нещо истинско и зняачимо! Личните ми проблеми са нещо, което за мен стои на съвсем заден план. Но с възпитателна цел (за младите най-вече!) се принуждавам отвреме-навреме да пиша или говоря за тях, с оглед хората да осъзнаят как живеят ония, които встъпиха не от вчера с мутро-комунистическия режим.

Анонимен каза...

Познавам училищни директорки, за пенсия са но не излизат, те са от ГЕРБ и ги държат! Няма закони в България това е истината, и на директорите е дадена пълната власт те си правят каквото решът, всякаш училищата са им частна собственост! Липсва контрол от МОН и от страна на РУО.