Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 септември 2020 г.

Каква е истината за Симеон Карточников Кагебисто-Ченгесарский?



Невена Балканска от Българска Корона цитира Стефан Груев:

"От 18-годишен той е посветен на България. Цялото му време извън бизнеса беше посветено на страната, в която се е родил. За мен връщането му не беше новина."

"Мисля, че премиерът Симеон Сакскобургготски проправя пътя към НАТО след посещението си в Америка. Уверявам ви, той има невероятни контакти и беше престъпление да седи в Мадрид и да прави бизнес, когато родината му има нужда от него."

МОЯТ КОМЕНТАР: Симеон Карточников Ченгесарски успя да съсипе блясъка и достолепието на българската корона, хвърли я в калта и я потъпка така, че тя никога повече няма да заблести както е блестяла някога, по времето на баща му и на дядо му. Той се оказа недостоен за короната като се постави в унизителното положение да изпълни една мръсна поръчка на ДС, филиал на КГБ, а именно, като таран да пробие и потопи кораба на младата българска демокрация. И той изпълни тази мръсна поръчка, съсипа каквото можа, а в замяна получи дворците си, които ченгетата и мутрите на власт пак му взеха, щото и него даже измамиха. Сега Симеон е покрит с неизмиваем и съвсем заслужен позор. Много трябва да се потрудят занапред наследниците му за да измият мръсотията, в която това тъй величаво нищожество хвърли българската корона.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

За голямо съжаление Стефан Груев до смъртта си не разбра че Н.В. е посещавал Съветския Съюз. При това с майка си-Царица Йоанна.
И двамата са криели дори от най-близките около тях за тази “екскурзия”.
Приближен до тях преди няколко години допусна че и Княгиня Мария-Луиза не е знаела за този случай.
А такова посещение е имало и стойност на посвещение.
Днес младите поколения нямат дори минимална представа какво означава Цар, на когото една държава е обявила война на Неговата държава и Неговия народ да я посети след 30 години....
Пазенето в тайна на това посещение е изключително силно мотивирано и никога няма да стане ясно по какви причини е станало.
За него не е знаела и лелята на Н.В. , Княгиня Евдокия-невероятно ерудирана жена, допринесла със своите качества за правилната политика на Цар Борис-НЕДОСТИЖИМИЯ ЧОВЕК И ДЪРЖАВНИК!
Мълчанието Му говори!

Venci Bubichov

Анонимен каза...

Архивите на КГБ са недостъпни засега по случая с посещението на Царя в Съветския Съюз, което Той призна че е направил.
Но никога не обясни дали посещението е станало по Негова молба или по покана.
А че не е било “туристическо”, в това няма съмнение.
Нито каза как тримата са получили визите през 1975г.
Той роден в България, майка Му в Италия, съпругата му в Испания....
Постави се ти Николай на мястото на съветския конслул в Мадрид, който приема и обработва молбите на тези трима граждани( на коя държава??????), пък и с какви паспорти са били?
Особено в Неговия паспорт-той бил записан според Н.В. като “Граф Рилски”.
Добре, а собственото име на този граф какво е било, а че е роден в София през 1937г.?
Че колко “графове” са проявили желание по това време да посещават Съветския Съюз....
Смешна история....
И какво се оказва при елементарната проверка в съветското консулство-ами “Граф Рилски” се оказва Цар Симеон( Царя на България) в изгнание.
А за Царица Йоанна да не говорим.... Че кой е този съветски консул, който ще издаде визи на Цар и Царица за да посетят Съветския Съюз?

Venci Bubichov

Анонимен каза...

Н.В. никога не анализира комунистическия режим и престъпленията, на които е подложена Неговата държава и Неговия народ.
Той дори сравни Паметника на съветската армия в София с Триумфалната арка в Париж.
Това дори нито един комунист не е направил....
Никога не говори за Съветско-Българската Война, никога не говори за избитите трима Негови регенти, нито многото генерели, държавнкци, депутати и много други.
Той дори никога не е казал “Съветски Съюз”!
След като не подминава нито един религиозен празник, Той никога не говлри за убитите от комунистите свещеници и други служители на Църквата....
Въобще, Н.В. демонстрира пълна съпричастност със съветската окупация и комунизация на Неговата страна!

Venci Bubichov