Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 септември 2020 г.

Кой е начинът да изтръгнем властта от ръцете на хептен разпищолилата се мафия?

 

Разсъждавам по въпроса: дали пък не е правилно да направим Майдан на площад "Независимост"? Засягам и други актуални теми. Какви точно можете да разберете като изслушате клипчето. Дали не е правилно следното твърдение: вместо да протестираме с месеци, едноседмичен непрекъснат майдан ще накара Тиквата и Гешев да се осерат от страх и да капитулират!? Помислете и ми кажете какво мислите по въпроса: ние, българите, способни ли сме на такова кардинално гражданско действие каквото е майданът (по украински, а сега и по белоруски образец!)?  
Желая ви хубав ден и успешна седмица! Бъдете здрави! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

Няма такъв начин!

Venci Bubichov

Анонимен каза...

Еволюция или революция. Еволюцията изисква стотици или хиляди години. Революцията иска няколко години глад и мъки от всякакъв вид. Еволюцията си става естествено и без да ни пита.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

Georgi Pashev В комунистическа България са неприложими никакви методи(пътища) за никакви промени, всичко е планирано, утвърдено и извършено , а после завършено!
Само наивници смятат че може нещо да се промени и с нещо по-добро да се замени!

Venci Bubichoв

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov Това просто не е верно. Продължавате да вярвате в хилядолетния комунистически рай... Комунизмът свърши, а агонията му просто е временна...

Анонимен каза...

Аз не се интересувам от комунизъм или антикомунизъм. Интересувам се от истина и лъжа, праведно и грешно. Слагане на други етикети с нищо не помага върху анализа и истината. Ако слуша вас човек, ако не беше комунизма, сега щяхме да сме в земния рай и всички грехове и заблуди човешки щяха да бъдат решени. Да, ама не. Всичко се случва по Божията воля, включително и злото, за да може то да коригира човешката лицемерна и грешна представа за добро. Следователно, дори и комунистическото зло е било необходимо, за да коригира някакво по-ранно лицемерие и да накара човеците да излязат от туй изпитание по-мъдри и по-близки до Бога. Без страдание няма развитие.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Мислете малко като пишете. Не намесвайте Бога когато от това нема нужда. (Не е нужно да се правим на праведници и на светци, нали така? Вервам, немате претенция да сте безгрешен...) Комунизма го създадоха хора, на които в главата им влезе злотворната (и криминална по същество!) идея да окрадат богатствата на богатите, способните и работливите и да пируват яко за сметка на тях като си устроят комуна (равенство на безличните!). Така те си представяха "всеобщото организирано щастие" в комуната. Е, да, ама хората току-така не си дават богатствата и собствеността, съпротивляваха се срещу крадците и затова на комунистите им се наложи доста да убиват. И да лъжат и пр. Реки от кръв проляха тия престъпници.

Но още по-лошото е, че възпитаха голяма част от хората да се надяват, че държавата ще се грижи за тях все едно им е майка, а те ще могат да тарикатстват, с лъжи и доноси да се катерят по стълбата на държавно организираното благоденствие. Така народът беше разложен душевно и се окалпазани, от това ще си страдаме още десетки години: масово се чака държавата да ни храни и да ни решава проблемите.

Бог в тия работи изобщо не се е месил, комунизмът е човешки, пардон, античовешки феномен. Антикомунистите сме тези, които се борим срещу деморализацията и античовечността, която ни завеща комунизмът. И която още трови живота ни.

Ето сега мутрите нали виждате как благоденстват по чисто комунистически, лапайки от държавната трапеза?!

Вие обаче сте бил "над тези работи", щот сте "Божий човек", "праведник на доброто и на всеопрощението" сте, и прочие, и тра-ля-ля, и тинтири-минтири, и ала-бала. Требе да се мисли малко като се пише обаче.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Нещо, което милиони хора твърдят че същества, задължително има някакъв вид, облик, локация, поведение, отношение, реакция ..., или поне следи от тях.
Едно нещо, което е всесилно и всеможещо би трябвало да осъществява контакт със света-хората, които са “създадени от Него”.
Ейн Ренд има много по-силни тези от мен...

Venci Bubichov

Анонимен каза...

Да сте чували случайно, че на човек му е дадено сам да прави избора си и да понася отговорността за него. Казано по просто, свободна воля.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев Да, самият Бог иска да вижда човека свободен. Историята на Адам (и не само тя) категорично показва това. Бог има пълно доверие в своето творение - човека - и се радва когато той се справя сам. Именно свободата е богоподобното у нас, човеците.