Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 септември 2020 г.

Дискусионният клуб тази вечер, въпросът е: Имате ли претенция, че разбирате от политика?

 

Обяснявам, че политическият живот е една много сложна човешка реалност, за разбирането на която се искат доста качества. Малко са хората, които имат такова ниво на личностно развитие, че да имат основателната претенция, че добре разбират политическата реалност или политиката. Обсъждам или поставям ред други важни въпроси. Какви именно можете да разберете като чуете клипчето. 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, що не вземеш да млъкнвш, а? Защо признаеш, че си уволнен, защото просто си некадърен!? А, защо не си го признаеш, а!? Кажи си го! Че и на малкия пръст не можеш ъ стъпиш на г-н Борисов, бе смешник!

Никола Ташев

Ангел Грънчаров каза...

Защо сте толкова гневен, драги г-н Ташев? Кариерата Ви при "г-н Борисов" върви ли? Получихте ли некаква службица?

Анонимен каза...

Тъп си, не го ли разбра, а кретен!

Никола Ташев

Ангел Грънчаров каза...

Нали бяхте християнин, какво стана с християнството Ви? Или си продадохте душата не само на мутренската власт, но и на Сатана?

Анонимен каза...

Точно щях да кажа, че се радвам, че Ташев е разбрал, че Грънчаров е тъп, като видях, че сигурно го е научил от архива на общината, където работи като младши експерт. Но макар, че персоната на Грънчаров ми е неприятна, се съмнявам да е уволнен зарад некадърност, защото това никога не е било повод някой да бъде уволнен от държавен или общински пост. По некадърност уволняват в частни фирми 🙂 От държавни и общински постове уволняват по политически причини или поради съкратен бюджет най-често. А въпросната гимназия ТЕТ е общинска или държавна.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за коментара, драги г-н Пашев! Бяхте изчезнал някъде, бяхте се загубил, радвам се, че се появихте! Изненада за мен, е, както казвате, че моята персона Ви е неприятна, винаги сме имали най-нормални човешки отношения, е, спорили сме, но това едва ли е повод опонентът (несъгласният с мен) да ни стане неприятен, сиреч да бъде мразен, нали така?! Не знаех, че г-н Ташев работи в общината, но допуснах, че е успял да се навре на държавна служба, ето, сега за първи път виждам, че по тази причина е станал горещ защитник на мутренската власт. Той, доколкото ми е известно, завърши право, от ученическите му години знам, че искаше да става политик, е, сега, предвид навирането му на общенски пост при мутренската власт мога с чиста съвест да му кажа, че е поел по напълно неверен път, сиреч, никога няма да стане политик! За съжаление, щото беше умен млад човек, аз, прочее, съм му бил не само учител, но и класен ръководител. Сега за първи път чувам от него, че съм бил некадърник и тъп даже (!!!), което в дадения контекст за мен е голям комплимент, но понеже съм скромен човек ще кажа: просто немаше нужда да ме хвали толкова, не е нужно просто! 🙂 Хубав ден и на двамата! Г-н Ташев, язък за пропадането Ви - и за излагацията Ви! Политик нема да станете щото имахте глупостта да си купите фабрика (за парички) таман на 8 септемврий! 🙂

Анонимен каза...

Ами, защото не е некадърен Ангел Грънчаров, затова и чест му прави и заслужена славата му ще бъде, като се бори и, когато непременно ще ги победи заедно с нормалните хора - срещу тъпотията и продажното-корумпираното, просташкото и идиотското управление на бб бе, фръкльо скапан, мижитурско подмазвачески и продажен заради службицата си! Ега сий и наглото бездарие да превъзнасяш тука, псуващия путка-а й майчина на председателката, на НС твоя кумир бб ...Той и тебе би следвало да напсува от моето и от името на всички честни, не страхливи и не целуващи му потната, лъжлива, просташка, мутренска ръка хора! А ти, виждам те ясно как, като Карастоянова, ще попримижиш щастливо, че те напсувала върховната мутренска господария... И ще притичаш да му я цуняш пак и отново, нали....Ах вие жалки подмазвачи -службаши, мижитурки, гниди, страхливи и подли ! Сган герберска, продажно-интересчийска...Нагли и просташки кат кумира си същи! Хайде заври се в архива си чиновниче скапано да си поплачеш, че са те наддумали най-правомерно и правилно! Времето на такива кат тебе да знайш от дяда си Владя, че изтича веке момче! Не усещаш ли сопата на народния гняв ве, мухляв дебил! Дето яката ще му заиграе по гърбинката най-подир на твоя кумир и на такива кат теб....За да им влезе малко акълец в куфалницата ....

Владимир Петков

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров мутренска е властта само в главите ви, защото знаете че няма как да се докопате до нея с нормални избори (не говоря конкретно за Вас, а за тези на които симпатизирате Дай България)! А що се отнася до християнството Римляни 13:1,2: "1.Всеки човек да се подчинява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са определени от Бога.
2 Затова, който се съпротивлява на властта, се съпротивлява на Божията наредба; а които се съпротивляват, ще навлекат осъждане на себе си."! Така, че хайде да мълчиш за християнството!

Никола Ташев

Ангел Грънчаров каза...

Никола Ташев Искате да кажете, че мутро-комунистическия режим в свидното ни отечество е възникнал по... Божия наредба ли?! :-) По безочие сте на път да надминете даже Тома Биков, така ли се казваше мерекето, заради облаги поставило се в служба на безкрайно корумпирания мутро-гербовашки режим?! Апропо, нямате морално право да се опитвате да разговаряте с мен след като по мой адрес издърдорихте толкова идиотщини; пардон, за вас, мутро-комунистите, такова нещо като морал не съществува.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров не аз го казвам, а апостол Павел! А аз какво съм "издардорил", а ти какво си издардорил за г-н Борисов, а!? Така че не ми говори кой имал и кой нямал "морално" право!

Никола Ташев

Ангел Грънчаров каза...

Никола Ташев Апостол Павел ли казва, че мутро-комунистическият режим в свидното ни отечество е възникнал по Божия наредба?! :-) Не знаех, че Апостол Павел също е станал... гербовак, ама ето, узнах и това! Ех, какво ли не научихме от гербовашката премъдрост напоследък...

"Господин Борисов" е толкова навредил на държавата ни, че няма думи, които да са достатъчно строги и справедливи за охарактеризиране на разбойничеството му!

Думата "морал" не употребявайте никога щото не се усещате, че всички разбраха, че любовта Ви към "г-н" Боко Борисов се дължи единствено на това, че мутренската власт Ви е уредила на някаква службица, т.е. вашият кариеризъм явно е проява на крещяща аморалност...