Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 октомври 2020 г.

Трябва ли Симеон Втори, Цар на българите, да абдикира заради това, че оказа решаваща помощ за възцаряването на мутро-ченгетата?


Въз връзка с: 

ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.В. ЦАР СИМЕОН II


До Негово Величество Симеон Втори,

Цар на българите

София, Дворецът Врана”

ДО МЕДИИТЕ

 

ПРИЗИВ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

 

от Ангел Иванов Грънчаров, учител по философия и гражданско образование, репресиран от мутро-гербовашкия режим и изпъден, остракиран от образователната система

 

Ваше Величество,

 

Искам да Ви задам един неизбежен въпрос – и да отправя във връзка с него един не по-малко необходим призив:

 

Защо, Ваше Величество (въпреки всичко отказвам да Ви нарека "г-н Сакскобурготски" от респект към институцията, която олицетворявате все още!), трябваше така грозно да се оцапате със сътрудничество с ченгетата от ДС, изпълнявайки задачата им да предотвратите втори мандат на правителството на ОДС и по този начин да подпомогнете установяването на тотална хегемония на комунистическо-ченгесарската грабителска мафия над българската държава и над обществото ни?!

Това е не само Ваш страшен грях, това е и престъпление, за което трябва да отговаряте: 20 години тази мафия граби народа и се облагодетелства за сметка на него, съсипвайки огромните ни шансове, които имаме благодарение на влизането на страната в Европейския съюз и в НАТО! Сега в страната цари пълно беззаконие, престъпност, разюздана корупция благодарение и на Вас: защото без Вашата решаваща в оня момент помощ тази мафия нямаше да може да се докопа до държавната власт!!!

Ето това Ви е престъплението, заради което съсипахте блясъка на короната, завещана Ви от Вашия уважаван от целия народ велик баща (и не от не по-малко великия и заслужил пред България Ваш дядо!). Отдавна за стореното Вие трябваше да абдикирате в полза на наследника на короната – но, за жалост, все още не сте го сторил!

Имате още шанс донякъде ако не да се спасите от позора, то поне да очистите това незаслужено петно, което турихте върху българската династия, т.е. както върху монархическата идея, така и върху самата монархическа институция! Като български гражданин с неизменни монархически убеждения Ви призовавам да абдикирате в полза на внука си, бъдещия Цар Борис IV!

Ако наистина милеете за България, направете това, за което дългът отдавна Ви зове!!! Послушайте съвестта си – и сторете необходимото и разумното, което е добро за многострадална България!

 

30 октомври 2020 г.

 

ПОДПИС:  .....

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

НЕ!НЕ ТРЯБВА ДА "АБДИКИРА"дори не трябва и да се "капсулова",а да застане начело на държавата-ПОЖИЗНЕНО!

Това си е лично

Ilko Anchev

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , а има ли възможност въобще за връщане на Монархията?

Невена Балканска

Ангел Грънчаров каза...

Ilko Anchev Като награда з това, че хариза държавата си на мутрите, затова ли? Много сте великодушен нещо? 🙁

Ангел Грънчаров каза...

Невена Балканска Разбира се, че има. Там е спасението на свидното ни отечество. Но Царят трябва да изпълни дълга си. Същото направи Цар Фердинанд в по-тежък момент и спаси не толкова династията, колкото България. Сега внук му трябва да направи същото. Крайно време е. Зова го не аз да абдикира, справедливостта го зове. България загива щото монархът не си изпълнява своята незаменима от нищо друго роля.

Ангел Грънчаров каза...

Невена Балканска Между другото, сега ми хрумва това: готов съм да се заема с обучението на Наследника, мога да го подготвя за перфектното изпълнение на мисията му, при положение че дядо му, за жалост, се издъни и се провали, не изпълни функцията си като Цар, явно и като възпитател на Наследника не е на нужното ниво...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , и кои са възможностите за връщане?

Невена Балканска

Ангел Грънчаров каза...

Невена Балканска Той, Симеон, си е в държавата, само дето ни се изпълнява ролята. Търновската конституция е отменена незаконно и противоконституционно, което прави отмяната й нищожна. Де юре сме Царство, колкото и да е мъчно по тази причина на мнозина. Само дето Царят не си изпълнява, за жалост, ролята. Примерно сега, по време на протестите, защо мълчи като ням?! Защо нещо не каза? Мутренската тирания е нетърпима за народа, Царят мълчи, щото очевидно е зависим от кукловодите, които дърпат конците и на Боко. Ако беше независим, той като Цар (титлата така или иначе си е негова и не могат да му я отнемат!) можеше да каже: аз, Симеон Втори, Цар на българите, уволнявам правителството на Бойко Борисов и назначавам нови предсрочни избори. Да го беше казал, да видим тогава бодигардът му как щеше да реагира. Другояче е в целия свят да гръмне новината, че българският Цар се е събудил от летаргията си, отхвърлил е опеката на ченгетата, казал е каквото мисли, встъпил си е в ролята, изпълнил си е дълга!!! Цар Борис Трети, да допуснем, ако беше на мястото на Симеон, как би се държал в тази ситуация, давате ли си сметка как той би постъпил? Би мълчал като шушумига, така ли? Не! Трижди не!!! Ами Цар Фердинанд би ли изтърпял униженията, които изтърпя Симеон като се превърна де факто в слуга на ченгетата, на комунистическата мафия?! Не, разбира се! Щеше да предпочете да го разкъсат жив, но такива унижения не би понесъл. Симеон обаче се изложи. Капитулира. Затова и трябва да признае словесно своята фактическа абдикация. За което и като гражданин го призовах...

Анонимен каза...

Няма как да абдикира, защото България е република. Няма царе.

Ангел Грънчаров каза...

България е менте-република. Фалшива, неистинска. Мутро-република. Това значи, че не е република.

Анонимен каза...

Би било мъдро и логично да абдикира в полза на Борис 4ти. Поради много причини. Мое мнение.

Svetoslav Vassileff

Ангел Грънчаров каза...

Svetoslav Vassileff Разбира се. Той беше премиер на РЕПУБЛИКАТА. Закле се в РЕПУБЛИКАНСКАТА менте-конституция. Само това е напълно достатъчно основание да абдикира. Чудно е какво чака още. Аз смятам, че ДС му е възложила с поведението си ЗАВИНАГИ да ликвидира монархията в България чрез пълното й дискредитиране. Съвсем логично е да се предположи това.

Анонимен каза...

Е, те това е демокрация от селски тип - потомствени селяни да дават акъл на царски особи как да постъпят в битието си на аристократи! Егати, тиквата поне беше слуга и не даваше акъл!

Ангел Грънчаров каза...

Драги градски тъпанарино, твоята градска тиква ти стана господар и установи тъй милата на сърцето ти мутро-комунистическа тирания...