Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 октомври 2020 г.

Искате ли да провеждаме дискусии по важни проблеми, искате ли да се обучавате при мен по философия и гражданско образование?



Оттук, ползвайки се от този линк, можете да влезете и да станете мой събеседник! (включвам се по два пъти дневно поне!) 

Заповядайте! Това е възможност и за ония, които искат влязат в дискусия с мен по важен проблем или пък да участват в обсъжданията в моята КЛАСНА СТАЯ ПО ФИЛОСОФИЯ, където провеждам своите АЛТЕРНАТИВНИ ДИСТАНЦИОННИ КУРСОВЕ по философия и гражданско образование

Важи не само за ученици в гимназиите и за студенти, които искат да се усъвършенстват в мисленето си чрез обучение по философия, но и за за всички, които искат да добият безценни качества на своята личност, възможни само благодарение на философията. 

ДО СКОРО! Очаквам ви! 

И така: искате ли да разговаряме, искате ли да провеждаме дискусии по важни проблеми, искате ли да се обучавате при мен по философия и гражданско образование? 

Възползвайте се тогава, заповядайте! Нека заедно направим нещо наистина ново, добро и полезно! Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте. Моля, напишете в колко часа ще са включванията ви. Кога ще е следващото?

Анонимен каза...

Къде и кога? Линк, събитие, тема на събитието?

Stanislav Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

На моята страница. Вечер, 20.30 ч. мисля че е удобно. Темите ще уточняваме в началото на разговора. Проблемните области са: човекът, животът, свободата, моралът, демокрацията, индивидът-общността, духовните неща, личността, мисленето и прочие. Аз смятам, че не е правилно аз предварително да задавам тема, въпреки че ще имам своите предложения. Но зависи и от мнението на събеседниците какво ще обсъждаме съответната вечер. Важното е участниците да успеят в началото на разговора да откроят проблема, за който повечето хора са убедени, че е важен и интересен.