Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 декември 2020 г.

Защо нехаем за истински важното?



Как от какво са ни освободили руснаците в 1944 г.? От свободата ни освободиха, от какво друго да са ни освободили?! :-( Ликвидираха българската свобода за десетилетия: до ден днешен масовият българин заради насадения и натрапения ни от СССР комунизъм изобщо не знае що е това свобода?!
15 мин. 
Споделено с: Вашите приятели
Приятели
Как от какво са ни освободили руснаците в 1944 г.? От свободата ни освободиха, от какво друго да са ни освободили?! 🙁
Mihal Baltič и Hristo Bliznakov
1 коментар
Харесване
Коментар
Споделяне

Коментари

  • Ликвидираха българската свобода за десетилетия: до ден днешен масовият българин заради насадения и натрапения ни от СССР комунизъм изобщо не знае що е това свобода?!
Страшно много сме загрижени дали е ефективна ваксината срещу китайския вирус, а изобщо не ни вълнува това дали акълът ни е наред!

2 мин. 
Споделено с: Вашите приятели
Приятели
Страшно много сме загрижени дали е ефективна ваксината срещу китайския вирус, а изобщо не ни вълнува това дали акълът ни е наред!
Харесване
Коментар
Споделяне

Коментари


Защо нехаем за истински важното? Щото все пак от акъла ни зависи всичко останало: немаш ли акъл, почваш да "мислиш" само за вируси, за ваксини, за това колко е добър управник Боко Борисов и за други такива нетърпими щуротии...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Какво общо има Россия с 1944? СССР ни е победил заедно с всички останали членове на тристранния пакт( трета поредна военна загуба за нас). А освобождаването е от монархията, което е прекрасно събитие за републиканците.

Ангел Грънчаров каза...

СССР, другарко, ни е окупирал, а не "освободил". Това, че не знаете що е свобода не Ви позволява да дърдорите за някакво "освобождение", докато истината е, че СССР ни е поробил и ни е натрапил комунизма. Т.е. двойно ни е поробил. Русия, другарко, е наследникът на СССР и носи цялата отговорност за неговите злодеяния...

Анонимен каза...

СССР ни е победил и заради това може да си прави каквото поиска. Самият факт, че България въобще съществува след 3 поредни загубени войни си е цяло чудо. Когато губиш всички войни в които участваш нямаш право на избор какво ще се случва.

Анонимен каза...

Добре е, разбира се, че тогава се е приключило с монархията. Това поне е съвсем солиден плюс.

Ангел Грънчаров каза...

СССР не ни е победил, никаква победа е нямало, завладял ни е, другарко. И ни е окупирал. Пак се мъчите да изопачавате истината. Вие, комунисто-комуноидите, всичко изопачавате поради напълно сгрешените си базисни представи за нещата.

Ангел Грънчаров каза...

С монархията комунистите са "приключили" по най-тъпия възможен начин, другарко. (Както и всичко останало са правили все възможно най-тъпо!) Което прави "приключването на монархията" у нас несъстояло се, сиреч, нищожно в правния смисъл. Излиза, че България де юре все още е монархия. Само дето хората не го съзнават: поради неведение и поради игнорирането на правото (у нас обаче признаваме само кривото, затуй всичко е наопаки!) Теперь меня поняла?