Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 януари 2021 г.

И тъй, съветвам ви: ако искате да не се ядосвате, да не затъпявате повече и да не полудявате, изключвайте звука на телевизора си!


Тия дни един приятел, като ми дойде на гости, ми показа един изключително хубав и ефикасен начин да се гледа безопасно телевизия; искам да споделя с всички вас кой е този тъй полезен за душевното ви здраве начин, щот не съм лош човек - и затова ви правя една добрина като ви казвам как да се спасите от влудяващата и отиквовяваща ви телевизионна пропагандна тирания. 

Той значи ми каза, че телевизията само я гледа, но не я слуша, сиреч, изключва звука, само гледа картинки. Пробвахме го тоз начин и веднага усетих благотворния му ефект върху душата си: почти изобщо не се ядосвах на глупостите и тъпанарщините, що казват разните му там Боковци, "звездни аналлизатори", мерзавци и цялата останала нагла и безцеремонно самозабвавила се "политическо"-"журналистическа", с извинение, напаст или гмеж!

Като им затворихме по тоз безкрайно ефективен начин мръсните усти, се почувствах наистина прекрасно - и разбрах, че отровата на пропагандата вече почти не действа. (Като нема звук, тогава човек не само може да почне да мисли връз видяното, а също така и може да почне да разговаря, да обсъжда видяното с близките си; ще престане да мълчи, което е безкрайно важно: ние сега почти не разговаряме помежду си щот между нас като стена стои този мощен тъп, ала тъй тираничен дърдорко: телевизорът! Радкост са предаванията по телевизията, които заслужават да им пуснем звука и да се вслушаме какво казват там, примерно заслужава си да слушате, не само да гледате предаванията на най-свободната и истински гражданска, народна и тъй човеколюбива Пловдивска оществена телевизия.) 

И тъй, съветвам ви: ако искате да не се ядосвате, да не затъпявате повече и да не полудявате, изключвайте звука на телевизора си! По картинките, изображенията и пр. човек сам може да се досети що дърдорят разните му там медийни мерзавци, тъпанари-наглеци и простаци, но си е друго да не ги чува изобщо; съгласете се, че това е не само благотворно за душите ви, но може дори и да ви спаси. Нема и да чувате тъй втръсналите ви думички "ковид 19", "ваксина" и прочие, но и ще игнорирате лъжливите и идиотски "мисли" на мерзавците от нашата родна "политика" и "аналлизационна журналистика", нема да чувате, нема да поемате медийнато отрова, а това е огромен плюс за възстановяване на вашето душевно здраве - и за спасяването ви от иначе гарантираното ви полудяване! Пробвайте и ще ми благодарите за безценното благодеяние, което ви подарих тази сутрин! 

Аз отдавна бях установил, че у нас говоренето по медиите ни не само че е безкрайно лъжливо, но и е лишено от някакакъв що-годе значим смисъл: само глупости и идиотщини бълват, които не си струва да се слушат, просто нема смисъл; но ето, не се бех сетил за тъй близкото до ума спасение: натиснете бутона MUTE и си гледайте живота, свиркайте си - мозъкът ви вече е защитен от тази мърсотия, от тия "умствени" бълвочи, боклуци, спасен е от тая мръсна пяна, що ви залива клетите мозъци от ранна сутрин до късна нощна доба! 

Аз лично смятам, че ако повече хора пробват тоз великолепен подход скоро ще усетят ефекта му, току-виж, ще почнат и сами да мислят, ще престанат да тъпеят, ще почне да се движи нещо у тиквите, пардон, у главите им, нищо чудно и тия глави да почнат да раждат некои истини: представяте ли какво щастие ще настъпи тогаз в свидното ни отечество?! 

Даже и просперитетът може да заидва лека-полека, щот дойдат ли ни акълищата у главите, ние ще почнем да въвеждаме и ред, и право, и разум в нашия общ български дом! И пътят към това благоденствие, оказва се, е прост: просто спрете звука на телевизорите си! 

Хайде, хаирлия да ви е това откритие, що ви подарих таз заран! Пробвайте го е ще се родите направо! Нема да съжалявате ако ме послушате, повервайте ми!

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави - сега, след като ви казах тази чудесна рецепта нема начин да не си върнете душевното здраве, а на нази сигурна база ще станете един ден и цялостно здрави личности и добри граждани, повервайте ми, аз никога не лъжа - и затова съм такъв ненавистен на всинца вас!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

30 години и всички гледащи телевизия ще бъдат мъртви защото са 50+. Хората в активна възраст отдавна използват телевизора за други цели.

Анонимен каза...

Който поначало гледа телевизия, мозъкът му е трудно да бъде спасен.