Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 януари 2021 г.

Какво писмо изпратиха небезразличните граждани до партиите и медиите?


ЖИВОТВОРНО И СПАСИТЕЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, СПОСОБНО ДА ПОМОГНЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА АГОНИЗИРАЩАТА БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Интересно писмо. Жалко, че в нито една партия няма да го прочетат.

Анонимен каза...

Нов донос на проф. Грънчаров с до болка познатите негови вехти размишления и тъпизми, писан уж от името на кротък прост човек ментално увреден по рождение. Това са приятелите на философа-психолог – трима накуп: Баба Марийка с котките, изкукалата Мария Василевна пенционерка и още един (или неколцина)с добро сърце като Николай Димов, които му пращат парички и му носят продукти за да има какво да яде. Бе, просия на ен-та степен! Чат-пат се намесва Евгений Тодороф, който инак не се свени да ползва безплатно клетия Грънчаров кат медийна звезда или чучело за кеф на местната аудитория кибици сеирджии, какъвто е древният обичай на пловдивската духовна аристокрация със скъсани гащи. Сеир, майна!

Пловдив, 29 януари 2021 год. 19:03 ч.

Анонимен каза...

Мерзавецо, защо не се подписа?

Анонимен каза...

Значи вижте сега, днес като бях в тоя център по кръводаряване, видях някои тъпотии. То е ясно че цялата система е сбъркана поначало.
Но не знам дали си представяте колко страшно е всичко наистина. значи примерно ако на теб ти трябват 10 банки кръв или сака или незнам как се нарича това, то ти трябва да намериш отнякъде десет кръводарителя, които да дарят за теб иначе си плащаш като поп. Единият вариант е да си платиш на братята роми, да точиш малко тяхната кръв и да дадат бележка за теб. Разбира се срещу поне 50 лв сигурно, вече може и 100лв да е станало. Другият вариант е да намериш отнякъде 10 истински приятеля, но някой може ли да ми каже в тоя живот кой наистина може да намери 10 истински приятели? Това е брутална ситуация. Ние тука говорим за правото ти да живееш след изтощителна операция. Дори това право се е превърнало в търговия, вместо в безвъзмездно и солидарно. Когато се сещам за неща като това, ми става гнус че съм гражданин на тази държава, И си мисля дали не е добре да си върна паспорта и да хвана гората или друга държава.
Аз обаче се сетих за една идея за мобилно приложение, ясно е че има много дарители по неволя, кой е бил с високо кръвно кой има висока концентрация на клетки, тия хора така или иначе трябва да даряват. Те биха могли да използват едно мобилно приложение, в което да избират в съответната локация на кого да дарят. Всички болни могат също да се записват като нуждаещи се от кръв, и който ти в болницата да си хареса някой от тях, по списък подреден по някаква спешност. По този начин, може повече болни да се снабдят с необходимата им безплатна кръв.

Анонимен каза...

Поздравления

Это MoneyGram International Inc., мы с вами на связи ваш выигрышный
фонд составляет 950 000,00 долларов США, ваше электронное письмо
выиграло 950 000 долларов США долларов через Интернет-конкурс,
лотерейный бонус по MoneyGram International Inc. по всему миру.
Лотерейный бонус разыгрывается раз в год, и мы делаем это, чтобы
продвигать эту MoneyGram International Inc., последняя гонка
проводилась через Интернет по электронной почте,
например, людям по всему миру. США, КАНАДА, РОССИЯ, ЕВРОПА, АЗИЯ,
АФРИКА, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ТОГО, ЮЖНАЯ АФРИКА, ОАЭ и др.

Мы связываемся с вами, потому что вы относитесь к числу победителей, а
ваш код выигрыша - [HJMR07378]. Рекомендуем вам связаться с нашим
филиалом в Того, Западная Африка. Через электронную почту MoneyGram :(
moneygramdepromo@gmail.com ). Агент мистер Нельсон Агбоко. Телефон:
+228 79541985.

Вы свяжетесь с нами и предоставите свою информацию, как показано ниже.
Фамилия:
Второе имя:
Название:
Домашний адрес:
Телефонный номер:
Копия паспорта или удостоверения личности:

для понимания
Генеральный директор: В. Александр Холмс
MoneyGram International Inc.
Штаб-квартира: Даллас, Техас, США.

Анонимен каза...

Еха, мистър Оху Боху от Того щял да прати на нашия клет Грънчаров 950 хиляди американски долара, понеже философа с хленча и доносите предизвикал съжаление в най-бедната африканска държава. Ей това е Господ да ти помогне в критичен момент.

Пловдивски небезразличен общественик, анонимен поради скромност

Пловдив, 29 января 2021 год. 21:49 ч.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "скромна" анонимнице, не се притеснявайте толкова по тази глупава причина де, нема да ми прати нищо; имам чувството, че ще получите разрив на сърцето от завист... Туй беше майтап ма, другарко, леле, и това ли не можахте да сфанете?!

Анонимен каза...

Не съм скромна анонимница, ами съм си бая активен общественик, г-н философе! Само не искам да си цапам името с Вашите хленчове за балами, будали и прочие абдали. Той и А. от А. безуспешно опитва да Ви набие в многострадалната кратуна колко е тъпо да се правите на герой, когато сте си само един нещастен Мишок в края на безличната си житейска лична драма на самотен тепегьоз в град, където тепегьозлука е отлично познат и превърнат в емблема на крайните квартали.

Небезразличен анонимен гражданин, общественик, общински съветник и пр.

Пловдив, 30 ян. 2021 год. 07:20 ч.

Анонимен каза...

Допълнение към горното: Поздрав за хер Евгений Тодоров за усилията му да Ви впише в нашата филибелийска духовна аристокрация със съдрани гащи! С Гената някога свирехме по ресторанти, факир на тромпета, много сме се уважавали, особено когато си къркахме на воля.

Небезразличен анонимен гражданин общественик и мъж

Пловдив, 30 ян. 2021 год. 07:26 ч.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "бая активна общественичке", колкото и да се мъчите да се клонирате, нема как да успеете след като така пазите своята толкова глупава и завистлива безличност-анонимност на мерзавка-хашлачка. Безличността и мерзавщината, другарке, е трудно да се клонират, щото са все еднакво отвратителни. Защо обаче стигнахте до този тъй жалък край ма, другарко безличнице?Разкажете житейската си история, народът има интерес да научи основното от Вашата тъй клета живтейска участ? Ни един мъж ли не Ви погледна ма, другарко, та тъй оскотяхте и се превърнахте в едно злобно нещастно нищо?!