Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 януари 2021 г.

Гледахте ли днешното излъчване на предаването "На Агората...", чиято тема е: Какво ни чака ако допуснем демокрацията да загине?


 


Записано и излъчено наживо по време на излъчването на предаването "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия днес, 7 януари 2021 г., от 11 часа. (Веднага след него е предаването "Изкуството да се живее" на запис.) 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

За 60 години толкоз ли не можа да събереш пари за една пластична операция? С тоя нос като камба...

Ангел Грънчаров каза...

Носът ми от операция ли се нуждае ма, другарко? Не знаех това, но Вие знаете, Вие сте голема естетка очевидно. Защо не ми пратите пари да си направя таз операция, та да почнете вече да ме харесвате - и да не ме мразите толкова. Омразата Ви към мен се дължала на грозния ми нос, благодаря Ви, че без да се усетите ми разкрихте таз толкова любопитна за мен тайна.

Анонимен каза...

Привет,

Както може би, вече знаете, имам наказание от 1 месец да не мога да пиша във фейса, в т.ч. и коментари под стриймове, затова съм принуден да пиша тук; а и вие тук май четете повече.

Сутринта, преди да тръгна на работа, чух в ефира ви някои неща, с които дълбоко не съм съгласен. Воденичаров каза, че бунтовете срещу Тръмп и хорцето в Калофер си приличали по беззаконието си.
Като убеден анархист, не съм съгласен и с двете. Чел съм становища на адвокати, че глоби, наложени за неспазване на мерки на пандемията, много лесно могат да паднат в съда. В допълнение, в редица международни документи, бунтът е посочен като последен легитимен способ за търсене на справедливост. Така, че и двете неща, могат да се окажат съвсем законни, легитимни, и по-важното което е: морално и духовно оправдани, особено, след като са се появили в резултат на низ от несправедливости и беззакония. Естествено, хорцето може да е нещо, като мижав мини-бунт срещу имитацията на държава в БГ, но не може да се сравнява с бунтът на привържениците на Тръмп и това, за което те се борят.

Това, което става в Америка сега, ще предопредели съдбата на света за десетилетия, а може би и за столетие напред. Предстои да си отговорим на въпроса: ще продължи ли "дълбоката държава" да си прави каквото си иска с многобройните си октоподски пипала и ресурси, или Американската държава ще се върне обратно на хората, заради които съществува поначало. Говорим за цивилизационен избор - задкулисията, дълбоката държава, престорената законност, но реално порочност СРЕЩУ легитимния и справедлив бунт на активния американски СВОБОДЕН гражданин, на който му писна от номера и мафиоти на едро и дребно, скрити зад лицемерните си усмивки и вежливи маниери.

Има редица статистически доказателства, че изборите са били умишлено фалшифицирани в полза на Байдън с големи статистически отклонения в някои конкретни vote updates, изпратени по пощата. Явно фалшификаторите са скарани с математиката и по-точно статистиката, та са се засиняли да фалшифицират в точно определени часове в денонощието след полунощ на макс. Какво ли не измислиха, какви ли не кански усилия не положиха, за да успеят да "махнат" Тръмп, та било то с цената на всичко. Явно той им е голям трън в очите.

И изобщо, сравненията на Тръмп с нашия Боко Тиквата, който олицетворява мафиотския октопод у нас, е да не кажа и по-лоша дума, но поне подло. Тръмп е потомствен милиардер, фалирал, падал и пак ставал, врял и кипял, олицетворение на активния СВОБОДЕН американец и американска мечта, независим и силен човек. Боко Тиквата е долно нищожество, плужек, зависим от всеки и всички, правещ орална любов на всеки и всички, готов и на най-долни предателства, за да се задържи още на власт, той и неговия усвоителски октопод. Страхът се чете в очите на Боко: страх и подлост. Мирише на страх. Сравненията между двамата са уместни само за либерал-болшевишки настроени мозъци, които смятат сляпото подчинение на международни наднационални задкулисия, разполагащи с многомилиарден паричен и властови ресурс, за нещо естествено и нормално.

--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com