Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 януари 2021 г.

Знаете ли, че поклонниците на тъй злотворния спрямо България руски империализъм отново ни заплашват, че пак ще почнат да избиват ония, които обичаме България?

Darina Stancheva, БЪЛГАРИ - РУСОФИЛИ: Вечните светини на българите, в няколко изречения, актуални и днес: ...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: А какво заслужаваме ние, дето мислим като Левски и за разлика от Буров смятаме, че не на Русия трябва да разчитаме вечно да ни "освобождава", а сами трябва да се борим за свободата си и да я пазим, да уреждаме живота си и пр.? Нас какво ще ни направите? И нас ли с удар в тила с лопата ще ни усмъртявате, както правеха протежетата на Русия, именно комунистите, които след 9-ти септ. 1944 г. тъкмо по този начин избиха твърде много достойни българи?! Ето, изхождайки от нашата несретна историческа участ твърдя открито, че руският империализъм е най-злият и най-големият душманин на България. 

Аз съм философ и затова говоря само истината, такъв ми е дългът. Какво ще ме правите за тия мои справедливи думи? Как ще ме усмъртите, драги поклонници на тъй злотворния спрямо България и българите руски империализъм, които сте доказали, че обичате Русия, а мразите България?! 

Апропо, Русия винаги е била майка-кърмилница за русофилите, за рубладжиите, Русия купува "любовта" на тия изменници на България с рубли. Тъй че изобщо не се учудвам, че Буров е сложил любовта към Русия редом с любовта към майка си. Ако беше поне малко честен щеше да сложи любовта си към парите на първо място, ама да не придиряме много, такива като него залагат винаги на лъжата, лъженето за тях е като дишането. 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Съветският възпитаник, заминал в Ленинград с добрата дума на БКП и конкретно секретарят на БКП за Пловдивска околия (има документи), Ангел Грънчарович отново се прави на русофоб и антикомунист. Ха-ха-ха! По-голям смях няма.

Анонимен каза...

Привет,
Вчера привечер се облещих, когато видях, че здравния министър и един друг са се наредили до един шкембест поп, който "освещава" новодошлите ваксини. Може би защото съм католик и това ми дойде в повече. Първо, в Библията и Катехизиса никъде няма тайнство да се освещава всичко, което падне поред. По тая логика, мога да си освещавам и презервативите. Явно бруталният атеизъм отпреди 30 години сега се е изродил в брутално идолопоклонничество, което също няма общо с истинското християнство, а е просто квазихристиянска ритуалност. Тая показна церемониалност също не е много християнска сама по себе си. С какво точно се опитва да парадира здравния министър? И кой ще плати сметката? То е ясно кой: всички ние - данъкоплатеца.

Напът съм да поискам и неговата оставка, така както съм искал на всички здравни министри на Боко досега, включително и на Москов - "Менгеле", който сега щял да обединява (а реално разединява) десницата с партията си "КОД". Няма да напомням Москов какви извратении създаде за сравнително краткия си мандат. То не бяха скенери на лични карти - на теб ти тече кръвта, трябва да ти спасяват живота, но първо ще се наредиш на регистратура да ти сканират личната карта или отрязания пръст (примерно) - май имаше и такъв "филм" със скенери за пръстови отпечатъци. Вместо да спре течовете, както се заканваше, той създаде нов теч на обществен ресурс със закупуването на тия скенери.

Питам аз, докога ще търпим олигофрени в управлението и по-специално в здравеопазването? Не се ли вижда какъв е резултата от десетилетия олигофрения? Чакай бе, ние данъкоплатците за какво ти плащаме министерска заплата? Да палиш свещи, ли? Не, че тая министерска заплата би те впечатлила точно теб, дето си взимал много повече пари преди това, сигурно...

На Боко как не му писна да назначава все олигофрени за здравни министри или такива, дето не разбират от здраве. Аз питам, сега, откакто сме в пандемия, каква конкретно положителна здравна реформа е извършена? Не мога да се сетя за никаква. Те сега, когато яйцето им пари на задника, не правят реформи, та иначе... Но иначе, да викаме попове за щяло и нещяло, сме фърст. Ми да бяха го пратили попа в моргата при отлежалите трупове да им направи заупокойна литургия, барем. Или да ходи при умиращите да прави последно причастие. Това вече би било що годе легитимно християнство.





Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Една от големите ти заблуди е, колко голям е турски... Сравнява се със световните езици, като руски, немски и испански - дори е по-голям защото има връзки с арабски и фарси (Иран)... Бай Ганьо си бил запазил езика в петвековното робство, СМЕХ, има причина за това - твърде е тъп да научи турски просто от слушане, не става така...



Ето песен за теб, БъкмадЪн Аллах, Аллах = не съм уморен (a), о Боже...



https://www.youtube.com/watch?v=2g3-Ba0NA5E





A. от Австралия

Анонимен каза...

Разбирам накъде биеш, да, философията е абстрактно изкуство...


Но не можеш да загърбиш реалността, защото тя ще те ухапе - както и се случва с теб катадневно...



Реалността е същността на капитализма, затова те не искат философи - не помагат в играта на долара, просто е...



Ти трябва да си тук да видиш тия експлоататори, Маркс е прав но какво от това...



При вас сега има американска система на собственост и бизнес, обичай си я, твоя работа, без пари, на ти сега Америка...



Трябва да мислиш извън философията, ти просто се криеш там от проблемите...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Пак грешиш и то кардинално. Това, че не си бил обучаван във философия, довежда до неотстраним недъг на мисленето. Допускаш непротсими грешки. Това, което ти наричаш "реалност", драги, е МАЙА (както го наричат индийците), е съвсем преходно, неистинско, временно, ефимерно, лъжливо, илюзорно и пр. Най-реални, най-истински са ДУХОВНИТЕ НЕЩА, които хора като теб не смятат за нищо. Щот биле "невидими", затуй и не съществували! Пълни глупости! Но си мисли квото искаш де. Само дето мисленето ти е оковано във вериги поради незапознатостта ти с елементарната философия даже.

Ангел Грънчаров каза...

До другарката анонимница, написала ето това:

Анонимен Анонимен каза...
Съветският възпитаник, заминал в Ленинград с добрата дума на БКП и конкретно секретарят на БКП за Пловдивска околия (има документи), Ангел Грънчарович отново се прави на русофоб и антикомунист. Ха-ха-ха! По-голям смях няма.

Другарко, кой е тоз секретар на БКП за Пловдивска околия Ангел Грънчарович ма, че не го познавам? А пък човеко имал фамилия почти кат мойта фамилия и същото като моето име...