Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 януари 2021 г.

Кой позволява на повечето учители да не са послушни - и да не искат да се подлагат на ваксиниране?!

Виж: ВРЕМЕ Е БУДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ

... Само 38% от учителите и непедагогическият персонал в училищата на страната се е включил в списъците за имунизация, според данните на Янка Такева...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тия 38% искащи да се имунизират учители значи били малко и по тази причина се правят далеч отиващи изводи: та нали учителите са учени и образовани, как е възможно толкова много от тях да не вярват на н
áуката и на нáучната медицина, леле-е-е, докъде сме я докарали: щом даже и даскалите се поддават на неразумни страхове и не верват на нáуката (а верват, моля ви се, на... конспиративни теории!), що да кажем тагда за техните възпитаници, що да искаме, що да очакваме тагда от тях?! Добре де, ученият и образован человек требва автоматично да прави това, що му заповедват учéните-медици, требва без да мисли за нищо друго да се подложи на иглите и да се ваксинира, сякаш е нещо като робот, така ли?! За учените и образованите хора нема такива "буржоазни" измишльотини като "свободна воля", "свободен избор", нема съмнения и други такива префърцунени лигавщини, не, учените и образованите хора, таваришчи, требва под строй и с песен на усти да отмаршируват право към болницата и да се подложат на немедлена ваксинация, така ли си представяте сичко?! Наште учители, видите ли, ни биле разочаровале, щот не искат "като един", хептен монолитно, сплотено, да се подчинят на нарежданията на "Партията и правителството", те, видите ли, са се поддали на некакъв си там немодерен "демократизъм" и са се разцепили, едни искат да се ваксинират, едни са послушни, едни изпълняват повелята на "Партията и правителството", а другите, представяте ли си, имат дързостта да имат "свое лично мнение", те, моля ви се, ще ми "мислят", ще "разсуждают", откъде-накъде, кой им е позволил таз демокрация?! Всички учители ползват благинките, които "Партията и правителството" благоволи да им даде, а именно, многократно повишаваните от г-н Премиеро заплати, безплатния интернет, неходенето на работа, седенето на дивана, заниманията с таз пунта-мара или с тез шменти-капели, каквото е "дистанционното обучение", и получаването в пълен обем на заплатите (!!!), а сега ще ми се правят на интересни и на "демократични" и нема да искат да се подлагат на ваксиниране, тъй ли?! Къде дават така?! Хайде сички на ваксина, както иска "Партията и правителството", стига с тез буржоазни лигавщини, стига с тази проклета свобода бе?! Айсиктир!!! Ученият и образован човек подобава да бъде послушен и он требе сляпо да верва на нáуката и на нáучната медицина, требва да изпълнява безукорно това, което тъй загрижената и щедра "Партия и правителство" искат от тях?! Къде отиде вашта пълна монолитност, къде пропадна вашата тъй възхитителна сплотеност около своите директори, около разпоредбите и инструкциите на Министерството на образованието и на нáуката, около политиката на "Партията и правителството" бе, драги учители и учителки?! Хайде сега марш под строй сите да се ваксинирате, че заслужавате един хубав, един як кютек за самоуправството си!!!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

21 коментара:

Анонимен каза...

Добре е, че толкова малко даскаля искат да се имунизират. Така ще има повече ваксини за разумните хора като нас.

Анонимен каза...

От всичките ми роднини и приятели лекари нямам нито един, който да иска да се ваксинира. И познати учители имам... и те ще изчакат.
Според мен не е възможно да са 38%.
Според мен са доста по-малко желаещите...
Не само у нас, вирусолози, епидемиолози, инфекционисти и т.н. разбиращи от ваксини лекари, ще изчакат да мине третата фаза на изпитанията и тогава евентуално ще си направят. "Ваксините може и да са добри, но все още не знаем...", така казват специалистите.
Не трябва да се нарича "страх" това, че някои са информирани и не желаят да са сред първите ваксинирани!
Ако всичко е О.К., след приключване на третата фаза на изпитания, ваксините ще се одобрят и ще се поставят на всички, без да е необходимо да подписва информирано съгласие (така, както е с всички други ваксини, които се слагат в годините по график).

Galina Georgieva

Анонимен каза...

Защото,най-вероятно са слушали в час по биология и химия и знаят какво се замразява на такава температура!Язък,че има и такива дето са биле с тапи в ушите в тези часове!

Рени Кръстева

Анонимен каза...

Рени Кръстева, аз преподавам биология и химия. Причината за ниската температура са едни ензими, наречени рестриктази, които биха "нарязали" РНК , вкарана с ваксината. Това я прави по-малко ефективна. Успокойте се.

Анонимен каза...

Даниела Тодорова на каква температура се замразяват сперматозоидите и защо?

Рени Кръстева

Анонимен каза...

Рени Кръстева , това какво общо има? Целта на ниската температура е да ограничи активността на ензимите.

Даниела Тодорова

Анонимен каза...

Даниела Тодорова информативно питат?Да видя аз дали съм слушала правилно в часовете!

Рени Кръстева

Анонимен каза...

Рени Кръстева Няма да забременеете от ваксината 😂😂😂 То това става по друг начин 😂😂😂

Peter Ivanov

Анонимен каза...

Ми Янка Такева така се е сраснала с проблемите в образованието, че вече е част от тях.

Ленко Царев

Анонимен каза...

Пропускате , че много от учителите са били вече болни и не е нужно точно сега да се ваксинират , защото имат достатачно антитела.

Dimitar Petkov

Анонимен каза...

Къде се намирате ,че не искате да сте опитни мишки ,бегом марш към здравната служба !

Георги Тютюнджиев

Анонимен каза...

Тези 38% учители ваксинирани ли са вече?
Ще е добро начало и пример.

Lilla Johnson

Анонимен каза...

То и за тези, които искат да си сложат няма в момента. Ако искат, нищо задължително няма по отношение на ваксината. Голяма драма.

Svetla Grigorova

Анонимен каза...

Разсъжденията би следвало да са в обратна посока - защо именно те не вярват? Ако ги имаме за умни, ентелигентни и мъдри хора, да ги чуем?...

Jacklin Kunovich

Анонимен каза...

Jacklin Kunovich Защото всеки умен, разумен, и мъдър човек знае, че ваксина за 10 месеца не се прави.
Как не разбрахте, че в момента тече експерименталното проучване на тези ваксини.
Слушайте вирусулозите и ще разберете много неща без да сте учени.
А който иска нека да участва в този масов експеримент на тези ваксини.
По принцип ваксините са хубаво нещо, но когато са изпитани, и готови за употреба.

Pavell Reptiland Reptiland

Анонимен каза...

И едно 50% са го преболедували 🙂

Ирина Ботева

Анонимен каза...

Всъщност, никой никого не трябва да принуждава. Просто, всеки от тях има опцията за ваксина. Прави избора сам. Но после всички трябва да се върнат на работа.. Същото важи и за държавния сектор...

Magdalena Micheva

Анонимен каза...

Magdalena Micheva Няма ваксини. Просто няма. Така че въпросът кой иска и кой не иска, отпада.

Lilla Johnson

Анонимен каза...

Напред към кумунизъма ,остава да върнем член първи в конституцията и всичко ще е наред !

Георги Тютюнджиев

Анонимен каза...

Още коментари: https://www.facebook.com/groups/zaKachestvenaiInovativnaObrazovatelnaSistema/permalink/3892947417402137/?comment_id=3893257484037797&notif_id=1611728695066066&notif_t=group_comment&ref=notif

Анонимен каза...

Привет,



Току що гледам как Виктор Николаев по „Нова“ (чрез сайта Вести) върти на шиш министъра на здравеопазването и ми „бута кеф“. Даже мейнстрийм медиите понякога си позволяват да критикуват властта за някои очевидно абсурдни политики. Оказва се, че даже и Сърбия, която не е в ЕС и не може да се възползва от общата поръчка на ЕК за ваксини, е получила и оползотворила поне 5 пъти повече ваксини от нас 😊 Ако това наистина е верно, а то сигурно е, това е голям скандал. Да имаш зад гърба си целия ЕС и въпреки това да се справяш по-зле от една малка страна извън ЕС, която само преди 20г. беше разрушена от война и беше жестоко разпокъсана, говори само за себе си.

Ако започнем да се сравняваме със Сърбия, ще видим, че те са по-добре от нас и по други показатели, вкл. И „магистралите“, които са флагман в пропагандата в полза на Боко Тиквата, нищо, че Сърбия няма достъп до такива еврофонодове, до които имаме достъп ние. Това означава, че ако Сърбите бяха в ЕС, щяха да постигнат още много повече и щяхме да им „дишаме праха“.



Друг е въпросът, че Сърбия се справя доста добре и с позицията си на балансьор между ЕС и Русия и имат търговски облаги от това, включително няколко „свободни зони“ на територията на страната си, които хем предоставят данъчни облекчения за нови фирми, хем предоставят опция за безмитен или много ниско митен износ на стоки и услуги на фирми, регистрирани в тия зони, за руския пазар. Няма нужда да казвам, че сигурно там заради това има регистрирани и много БГ фирми, които искат да изнасят нещо за Русия.



Доколкото знам, в Македония има също поне 2 такива „свободни зони“, но те може вече да са „бастисани“.



Като цяло разликата между сърбите и нас е, че ние винаги сме били най-верния сателит на режима, в който се намираме – били сме верен сателит на Нацистка Германия, после сме били верен сателит на СССР, а сега и на нео-либерална Меркелрайх – Дойчланд. Само, че това, че сме верен сателит, не е довело до кой знае какви облаги и постижения, поради простата причина, че никой не уважава безгласните подлоги, а просто ги мачка. Ако си безгласна подлога, ще те мачкат и ще ти се подиграват и ще те изнасилват и изобщо ще правят каквото си искат с теб.



Да си обратното – заядлив военолюбец, също не е правилна позиция – истината е по средата. Сърбите също „ядоха дебелия“, когато чрез Милошевич си помислиха, че са „голямата работа“. Иска се баланс във всичко, в това също.



Като цяло, най-големият ни проблем във външната политика, особено в последните 10 години на властване на вожда – тиква е, че не изглеждаме като равноправен и предвидим партньор на никого. Смеят ни се, подиграват ни се, вицове разправят за нас както западняци, така и руснаци. Никой не ни приема насериозно – ние сме шутовете на ЕС.







Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.

http://gpashev.com