Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Що представлява чалга-шоу ченгесаро-инженерно-"политическия" феномен Дон Боко Благолаж Първи Де Ла Банкя?

18 ч. 
Може да бъде изображение с 1 човек
Борисов може да е прост селянин, но винаги бачка опозицията по един начин и му се получава.
Екипът на премиера успешно е изградил образа му на народен защитник, един от народа, пазител на стабилността и подпорна стена срещу комунизма. Той познава българската народопсихология и успешно използва страховете на хората срещу тях. Това е образ, който Борисов гради в продължение на 10 години. Всичко - маниерите му, начинът му на говорене, обиколките с джипката и фамилиарниченето със случайни хора са съставни елементи на тази персона. Демагогията е втора природа на Борисов.
Посланието, което премиерът отправя е просто, но силно. Аз съм един от вас, говоря на вашия език, разбирам ви. Не съм най-умния, нито най-честния, но съм автентичен. По-добро от мен няма да намерите. Борисов не претендира, че е велик. Напротив, той в прав текст завява, че е най-малкото зло. Премиерът използва това признание, за да се отличи от опонентите си.
На езика на Борисов, който е тъп, зло не мисли. Образът му съчетава народняшки патриотизъм, тарикатлък и детинска глуповатост в едно.За премиера приликите с Тодор Живков, Бай Ганьо и други популярни образи не са критика. Това е търсен ефект. Това го прави разпознаваем. В политиката всеки търси да достигне до най-много хора. Тактиката на Борисов не е най-изтънчената, но работи. Напротив, антиинтелектуализмът е търсен ефект. Така Борисов цели да покаже, че не е някой лигльо.
Къде греши опозоцията ли? Мисли си, че нападайки този образ, ще спечели. Не е достатъчно да кажеш, че Борисов манипулира. Не е достатъчно да се смееш на нелепия му стил. Подигравките, че е прост, работят в негова полза. Колкото повече опозицята напада образа на човек от народа, толкова повече този образ се затвърждава. Когато гневни интелектуалци обявят някого за прост, хората виждат в този някого един от тях. Просто е.
Опитите да се разруши митът, да се отворят очите на хората и всички да видят лъжата няма да проработят. Вече 10 години това не се получава. Нужна е алтернатива, алтернатива на този образ. Не, това няма да е някой, който говори като университетски преподавател. Образът на човек от народа и защитник на хората може да бъде заменен само от друг подобен образ. Разбира се, той може да е малко по-обран, но трябва да е достатъчно разпознаваем. За целта в него трябва да присъстват народняшки елементи. Няма как.
Това е посоката, в която трябва да се мисли. Моделът на Борисов работи. Трябва да се проумее защо и как работи. Само така може да бъде разработена и представена алтернатива. Подигравките, критиката и възмущението не печелят избори. Ако не е Борисов, ще е друг като него, който ще ползва същите методи. Можем да псуваме всеки път, когато премиерът участва в някое предаване. Това е единствено в негова ползва. Време е да спрем да мислим в личности, а в процеси. Ако не успеем, ще гледаме поредния сезон от Шоуто на премиера с изпълняваш главната роля Бойко Борисов.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Боко не е политик, камо ли пък "народен" и "способен комуникатор" (аман от интелигентско-научни и "академични" измишльотини), он просто е шоумен, он е нещо като Славчу Трифонов, само дека се подвизава не в в областта на чалга-пеенето, а на шоуто, наричано у нас, кой зна е защо, "политика". Медиите (мисирките!) го сътвориха тоз феномен и го държат на власт, падне ли от медиите, ще падне и от властта, но за да падне от медиите, трява да падне първом от властта. Ке падне Боко когато неговите създатели (ченгесариатът) му дръпнат шалтера щото са осъзнали, че вече не им върши работа. А иначе он, Боко, е безогледен лъжец, така благо лаже, че заслужава да се нарече Благолаж. Дон Боко Благолаж Първи Де Ла Банкя требе да е пълното наимунование на този ченгесарско-медиен политико-инженерен проект, най-успешният проект на ченгетата след другия такъв успешен проект - проекта Доган.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: