Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 февруари 2021 г.

Коя е единствената сериозна българска политическа сила, която може да ни освободи от тиранията на ченгетата и мутрите - и да ни отърве от бедността?

Hristo Ivanov
в
БНР "Хоризонт"
: Законност и модернизация са рецептата за високи доходи и бъдеще
✅Електронно управление и върховенство на закона. Това са двете предпоставки, с които ще дадем възможност на умовете на България да направят технологичен и икономически скок.
✅Имаме конкретен план как през електронно управление можем да намалим административното бреме за гражданите и предприемачите със 70% за три години. Това е революция, която ще създаде условия за избухване на икономическа активност.
✅Трябва да въведем в управлението технологии и реално върховенство на правото, законност за всички. Това ще бъде гаранция, че 12-те милиарда от ЕС няма да бъдат откраднати през схеми, готвени от ГЕРБ.
🔻Продължава лъвският пай от тези пари да отива за инфраструктура, а не в човешки капитал, защото те знаят как да крадат от строителство.
✅Трябва да спрем кражбите на онези 10 млрд, които се крадат всяка година през схеми като “Автомагистрали”. Тези пари, вместо да отидат по джобовете на Пеевски и приятелите му, могат да отиват например при българските пенсионери.
🔻Томислав излезе и ни обясни колко сме тъпи и как искаме темите, свързани с Маришкия басейн да бъдат в Плана за възстановяване и устойчивост, и колко не разбираме. Сега виждаме, че те са вкарали тези теми вътре.
✅Още в началото на протестите единствени очертахме ясно политическия дневен ред, по които ще работим, за да може системата, правеща възможни Бойко Борисов и Иван Гешев да бъде демонтирана.
👉Не сме имали нито публична, нито друга среща с БСП. Появяват се много кандидати за бащи на демокрацията, които призовават за гарантиране на честността на вота. При тях акцентът е в поемането на ролята, а не в свършването на работата.
✅За нас акцентът е върху работата, а не върху PR акциите. Ние създадохме работеща платформа за паралелно преброяване на гласовете Ти броиш. Ще осигурим и 12 000 обучени застъпници. Внесохме конкретен законопроект за видеонаблюдение на преброяването и обжалваме решението на ЦИК да не го допусне.
✅Готови сме да предоставим този инструментариум на всяка формация извън силите на статуквото, които ще купуват гласове. Имаме силни индикации, че част от купения вот ще се насочи и върху ВМРО.
🔻Формулата е проста: За да увеличат тежестта на купения и контролиран вот, трябва да намалят свободния вот. Затова създават несигурност, затова няма имунизация, затова създават се несигурност, свързана с машинното гласуване. Затова още не е оповестен здравният протокол, така че всеки да знае как ще се гласува безопасно в изборния ден.
✅Ако искаме да участват много хора в изборите, трябва отсега по всички възможни публични радиа и телевизии да се обяснява при какви условия ще се гласува. Това ще занимава хората в деня за размисъл - дали могат да упражнят правото си на глас, без да се заразят.
🔻Абсолютно умишлено не извеждат на преден план мерките за сигурността на гражданите, не правят кампания, за да има страх. Борисов, Пеевски и Доган управляват през страх.
🔵Партиите в Демократична България имаме подписано коалиционно споразумение, в което ясно е казано, че не можем да участваме в коалиция и да подкрепим мандат с ГЕРБ, ДПС, БСП и парчетата от патриотичния фронт.
✅Властта в България трябва да бъде поставена в карантина по отношение на ГЕРБ, ДПС и патриотичните парчетии.
🔻Имаме непримирими позиции и срещу БСП. Г-жа Нинова успя 30 години след падането на режима да върне Тодор Живков като символ на тази партия. Искам да попитам БСП дали ще поиска предсрочното прекратяване на мандата на Гешев?
🔻Състоянието на прокуратурата е централен проблем, който изкара хората на улицата и от него зависи дали ще имаме здрав инвестиционен климат, привличащ сериозни инвестиции.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Важно! Има сериозни политици у нас, които могат да ни изведат от тресавището, в което ни натика тиранията на ченгетата и мутрите!

Факт е, че ДБ е единствената сериозна българска политическа сила, която може да ни освободи от тиранията на ченгетата и мутрите!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

За една партия никога не бих гласувал и това е точно ДеБъ.

Ангел Грънчаров каза...

Знаем това, другарко, Вие просто няма как да гласувате за ДБ - по причина на това, че сте видна комуноидка, Вие винаги си гласувате за комунисто-мутро-ченгетата!

Анонимен каза...

Ти си сериозен ориентир за грешни избори, били те в политиката или истинския живот. Безпогрешен, като компас посочват какво не бива да се прави.

Да, България е поредната политическа партия с нелепи и смешни предизборни агитации и разумен човек не би гласувал за нея, освен ако не иска да извади допълнителни дивиденти от това.

Самият факт, че агитирахте хората да гласуват за Цецка Цачева за президент е достатъчен да се дискредитирате, като политически анализатор, но най-вече и като морален човек.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, думата "разум" и "думата" морал избягвайте да ги употребявате, просто не Ви отиват, а ги цапате като ги произнасяте. Аз, прочее, съм доказал с целия си живот, че винаги правя най-добрите, най-разумните избори - и в живота си, и в политиката. Разбира се, понеже Вие, другарко, сте с ампутирани акъл и морал, нема как да оцените това. За другарката Ви Цецка никога не съм агитирал и гласувал, другарко, доста сте се объркала, но понеже сте доказана лъжкиня, няма смисъл да обсъждаме поредната Ви глупост...

Bacho Кольо каза...

" Факт е, че ДБ е единствената българска политическа ..."
Горното твърдение е груба подмяна на понятието "факт"

Ангел Грънчаров каза...

Факт е нещо, което не зависи от твоите изчанчени представи бе, Колю, а зависи от реалността. То е реалността. Истината, иначе казано, е такава. Може това много да не ти харесва, но фактите са си факти.

Анонимен каза...

"Факт е нещо, което не зависи от твоите изчанчени представи бе, Колю, а зависи от реалността."

Факт е – с изявен дървенак (той нарича себе си "демократ"), който коси трева и гладува, вместо да си седне на задника и да поработи като хората, и Сократ от Оня свят да слезе, няма да срази железобетонния му комунистически инат.

Възмутен небезразличен гражданин

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, другарко, язък Ви за вишото рабфаковско "образувание", хептен сте закъсала с акъло: за Ваше сведение косенето на трева е работа, а се работи, другарко, не като се седне за заднико, а като този задник бъде отлепен от стола и от дивано, теперь поняла, завалийке, колко сте зле с акъло? Другарко, и още нещо: как си позволявате да употребявате думата "комунистически" в такъв негативен аспект ма, знаете ли, че Партията ще Ви отлъчи и мигновено ще си загубите "работата", а това значи да Ви се наложи да си отлепите задника от креслото на тъй сладката служба, на която не работите нищо (освен да дращите в блога ми!) цел ден, а пък получавате тъй хубава заплатка?!