Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 март 2021 г.

Какво "празнуваме" на 3-ти март, каква е тъжната истина за нашия "национален празник"?



Днес празнуваме разпарчетосването на България заради намесата на Русия в нашите работи, поради което завинаги загубихме Македония! 

Истината е, че чак когато западните сили изискаха Русия да се изнася от окупирана България ще стане въпрос за освобождението ни... 

3-март (преди 143 г.) Добър ден за Руската империя: 

Успешно приключване на войната! 

Рожден ден на Руският император! 

Всичко това ознаменувано с подписване на временното споразумение за спиране на огъня и уточнени територии оставащи под руска окупация. 

Чак когато западните сили изискаха Расия да се изнася от Балканите ще стане въпрос и за "освобождението" на България от 2/3 от териториите й. 

Никъде не виждам основание за българска радост. 

Това е било една война, чиято победа нашите деди подариха на Александър, а той разпарчатоса България (поради което завинаги загубихме Македония, добавка от мен, А.Г.). 

(Георги Георгиев)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен... 




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

СЪВСЕМ ПРАВИЛНО ТЕ УВОЛНИ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ, ОТРОВНА ЗМИЬО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРЕДАТЕЛ НАГЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАК НЕ СЕ ЗАСРАМИ ЗА ТВОЯТА ТЪПОТИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ МОЖЕ ЛУД ЧОВЕК КАТО ТЕБ КОЙТО ОТРИЧА РОЛЯТА НА ВЕЛИКАТА РУСИЯ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОГО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДАШ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА КОЕТО БЛАГОДАРИМ С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ НА ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЯ ПЪРВА ИМА СМЕЛОСТТА ДА СМАЖЕ ГЛАВАТА ТИ, ЗМИЬО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Българите клали в Батак и Перущица като участници в башибозукските формации взимат участие и в отбраната на градовете по време на въпросната война. Наследниците им няма как да празнуват нещо което е убивало дедите им.

Бачо Кольо каза...

Честит празник!
Днес е денят, в който България възкръсна от заробването, от забвението и запустението.
Да отдадем своята почит на хилядите знайни и незнайни синове на България, непрестанали да се борят срещу османлиите от 1393, та чак до 1878 г.
Да сведем глави пред чутовния подвиг на руските войни - освободители, оставили костите си на хиляди версти от дома.

Позор за козяшката петоколонна пасмина, тая сбирщина безродници и майцепродавци, която отрича правото на нас, истинските български патриоти да се чувстваме свободни и щастливи!

Ангел Грънчаров каза...

Русофили и робофили като наште путинофили-комунистофили да обявяват нас, българофилите, за "петоколонници", за "майцепродавци" и "безродници" е така смешно, че ме заболя корема от смях!!! Таваришч Колю, ти си станал голем комик бре, бравос на теб, как можа да измислиш тази превъзходна смешка? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, съчинила тоз шедьовър (Българите клали в Батак и Перущица като участници в башибозукските формации взимат участие и в отбраната на градовете по време на въпросната война. Наследниците им няма как да празнуват нещо което е убивало дедите им.) си заслужава да я запитам:

Другарко, а вие, комунистите, дето клахте народа ни така, както и турчин не го е клал, бихте ли била любезна да кажете коя е истинската причина да празнувате злодеянията на нашите двойни поробители руските империалисти?! Щот сте много кръвожадна и иската де избиете и изкорените всичко българско - за да възтържествува руския комунистически империализъм ли?

Бачо Кольо каза...

Безспорно доказан исторически факт е, че в Батак най-големите жестокости са извършени от българо-мохамедани. Помашките башибозукски орди от районите на Якоруда и Мехомия са дали своя решаващ принос за потушаването на Априлското въстание в Родопите.

Анонимен каза...

Честит празник на всички българи!

Димо каза...

Истината и само истината ни прави свободни! Свободни хора и Свободни Българи!
Напълно съм съгласен със споделеното мнение в блога и с г-н Грънчаров. Аз разбирам немски език перфектно и виждам в каква заблуда ни дърпат руснаците от 150 години. Паметниците на техните пишман-освободители са по-пампозни и на по-видни мяста (пред Парламента!) от нашите прадеди като Левски, Ботев. Символиката е ясна...
Та какви са Фактите. Планът за „Голяма България“ на Балканите е бил окончателно начертан непосредствено преди и на Цариградската Конференция през декември 1876г, точно след Априлските Въстания (Цариградска конференция – Уикипедия (wikipedia.org)). От империалистки апетит за по-голямо влияние на Босфора и фанатичен руски панславизъм, тогавашния посланик на Руската империя в Цариград небезизвестния Граф Игнатиев, докладва веднага на Царя си.... През април 1877г. Русия обявява война на Османската Империя, напук на съюзниците си Германия и Австро-Унгария. Следва Санстефанския мирен договор. Разтревожени от руската инвазия и „поробване на Балканите“, Ото фон Бисмарк и останалите Западни сили (включително Великобритания и Франция) свикват Берлинския Конгрес да се ПРЕДОГОВОРИ Санстефанския. Останалото е история...
Ако русите не се бяха месили, щяхме да строим паметници на по-западни генерали. Не се знае... в южна Гърция, западното влияние им се отрази добре според мен.

Ангел Грънчаров каза...

Господин или таваришч Димо, Русия си позволява да окупира българските земи (безсрочна окупация), Европа не позволява това, е, основава се българската държава, но не във всички български земи, което е плод на руската намеса в българските работи. Между другото, иронията ти за това, че ако не са ни "освободили" руски генерали, щели да ни освободят "по-западни" генерали е тъпа, никъде не е казано и доказано, че свободата е нещо, което трябва да ни се дава, то е нещо, което сме могли и сами да си го вземем. Левски примерно е искал това.

Димо каза...

https://youtu.be/OJPHpTVizo0
Още веднъж истината за 3ти март и защо русофилите не са истински българи, а новите роби. С думите на Иво Инджев.
Четейки немските източници мога да потвърждя, че има русофилски мирис в историята на Българското Освобождение и "празника" 3ти март.