Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 10 март 2021 г.

Как мутренската власт се мъчи да ми затвори устата?


Ето как мутренската власт - тиранията на простите - се опитва да затвори устата на неудобен, на (другояче) мислещ човек като мен: 

За тиранията на простите непростите, т.е. мислещите, именно личностите по презумпция са неудобни; простият човек е прост защото не може да мисли, отказал се е от мисленето, намразил го е (щото си представя, че без мислене по-лесно се живее!), ето на това основание непростите биват възприемани от простите за крайно неприятни хора най-вече защото, подчертавам, са личности, а нима може да си личност без свобода? И ако пък си позволят (както аз правя!) да се ползват от свободата си, т.е. открито да говорят какво мислят, те стават открити врагове за властта, те са заплаха за господството на простите; та значи ето сега какъв оригинален начин за разправа с мен изобретиха властващите, обслужващи въпросната тирания на простите, смятам, че е добре да сте наясно с този поучителен пример. 

Вижте сега колко оригинална е логиката на немислещите, на простите: Грънчаров говори много, и то неприятни за нас, а често и неразбираеми за нас неща (понеже сме прости, но това не е лошо: ние като сме прости, сме на власт, имаме превъзходни служби и кабинети, богати сме, а он, като е умник, видяхте ли до какво тежко положение се докара - заради това проклето мислене?!), та значи понеже този нахалник Грънчаров много приказва и дърдори, ние пък можем да му затворим устата, да му попречим да говори, нали така? 

Как да му затворим устата ли? Просто е: навремето, в златните мутренски времена, щяхме с бухалка да му счупим зъбите и охотата му да говори срещу нас щеше да се изпари; но сега е "демокрация", ние сме на власт, по тази причина вече сме хуманисти: нема да му чупим зъбите с бухалка; но пак ще направим да остане без зъби и да не може да говори. Ето как ще сторим това.

Ще го опраскаме от работа, ще го уволним, ще му отнемем преподавателските права, ще го остракираме от образователната система, т.е. ще го държим безработен и без доходи; ще го принудим да се мъчи да живее с минималната заплата на пазач, която стига за да не умре от глад; приготвили сме му също така още по-жалка участ, ето каква. 

Като нема пари да си поддържа зъбите, т.е. да ходи на зъболекар, на Грънчаров ще му се развалят зъбите, той нема да има пари да ги прави, да слага коронки и протези, тия неща са непосилни за един пазач с минимална заплата (и безработна съпруга, също учителка, която мутрите на власт също опраскаха за да отмъстят на мен!). Е, в един прекрасен миг дърдоркото Грънчаров ще остане без зъби и протези, ще има отвратителен вид, нема да смее да се показва по телевизоро и по видеа, ще фъфли, ще стане смешен и прекалено грозен, е, тогава ще му се наложи да замлъкне по чисто стоматологични причини! 

Виждате ли колко сме хуманни ние, виждате ли как културно отстранихме "свободомислещият свободолюбец" Грънчаров от говорене, как умно (нищо че сме прости, сме умни и изобретателни!) лишихме Грънчаров от свобода на словото?! Немаме грешка, нали?! Нека да говори Грънчаров без зъби де, нема да говори, ще го е срам да се покаже и да каже нещо!

Да, ама не: тоз наглец Грънчаров, макар и фъфлещ, продължава да говори; не само говори, ами и пише; като капак на сичко взе, че написа нагло писмо до г-н Премиеро и му поиска две 500-еврови банкноти, от ония пачки, които беха снимани у неговото нощно шкафче, представяте ли си колко долен е тоз Грънчаров?! 

И Премиеро го прати "да гони Михаля" по коридорите на образователната бюрокрация, он ни е изключително умен, макар и прост, става дума за Премиеро. И сега Грънчаров ще остане хептен без зъби докато бюрократите му дадат некаква парична помощ за проклетите му зъби! Щот ще минат години докато он си подготви документите за помощ. 

Но Грънчаров почна секи ден да пише за историята около неговите ченета и реакцията на Премиеро и на подчинените му чиновници, което ни води до мисълта, че требе да се вземат вече крути мерки за да го принудим да млъкне и да престане да пише! Май ще се наложи да му пратим биячи, които с бухалка с един-два удара да му счупят сите останали зъби, та държавата да му плати тогава протезите! Щото по закон държавата справедливо дава пари на нещастници-бедняци като него само ако немат нито един зъб у главата, не може да се дава държавни пари за частични протези, а само за пълни протези, а ний, може да сме мутри, но понеже сме на власт, уважаваме законите вече. 

Но ний може да сме хуманисти и демократи, ама то нема друг начин да накараме тоя Грънчаров да млъкне! Чак толкова демократи и хуманисти не сме, че да даваме държавни пари да му вадят зъбите по обичайния начин, в кабинета на зъболекаря: не, ще му ги извадим тия проклети зъби с бухалка! 

Айде де, ще се церемоним с него, писна ни от него, фащаме бухалката, то неговото повече не се търпи! Я го вижте, пак написал срещу нас ето това изобличение, наглецът му с наглец: той и наште собствени мисли взел, видите ли, да изразява, безсрамникът?! Затуй: идваме скоро с бухалката, Грънчаров, чакай ни, ще те оправим набързо и скоро ще имаш най-после проклетото чене! 

Но само за да дъвчеш, не да плямпотиш. Щото вече нема да имаш охота да плямпотиш след като ти счупим зъбките с бухалчицата!

РЕКЛАМА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА ТОЗИ ТЕКСТ: Некадърни управници се свалят от власт с... писане, досущ по същия начин, по който досадна муха се убива с вестник: четете новия ми опус за развитието на моето историческо предизборно обръщение до г-н Премиеро с искане да ми даде две 500-еврови банкноти да си оправя зъбите и да си платя нови ченета!
🙂

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Е, поне не е с бухалката.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Имам достатъчни симптоми за да очаквам такъв развой на нещата. Не знам дали имате представа как мислят въпросните властващи и до какво може да доведе ненавистта им към персони като моя милост. Всеки ден в блога си получавам какви ли не заплахи, като пердахът с бухалка през устата е най-милата сред тях...