Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 март 2021 г.

Защо без свястно, без истинско образование неминуемо загиваме?



"Има три приоритета: образование, образование и образование." (Радан Кънев) Напълно вярно, съгласен съм. Но не менте-"образование" като нашето, а истинско, съвременно, ефективно, духовно просветлено, личностно-центрирано (както го нарекох в своя книга, писана преди повече от 10 години!), ефективно, обогатяващо и заякчаващо духа на младите хора - за да устоят на предизвикателствата, изпитанията и трудностите на реалния живот.
Най-голямото престъпление на управляващата у нас ченгесаро-мутро-комунистическа банда е това, че остави образованието да агонизира повече от 10 години - и че разврати учителите като купи с пари покорството им! Сега сред учителите вече почти никой не смее да говори за истинска реформа - щото тия, които дръзнахме да говорим и дори да правим нещо за промяната, нас мутрите ни опраскаха и ни изритаха от "образователната" система на тъй приказната страта МУТРОЛАНДИЯ. У нас това, което има и което минава за "образование", е толкова архаично, негодно, сбъркано, неверно и пр., че то с право може да се нарече НЕобразование и дори АНТИ-образование - щото затъпява и опростачва младите, прави ги покорни, бездушни и невъзпитани безличности.
България е на път да фалира цялостно щото духовният фалит на нацията е налице от години, а най-страшният негов симптом е ТРИУМФИРАЩАТА БЕЗДУХОВНОСТ, иначе казано НЕОБРАЗОВАНИЕТО, менте-чалга-"образованието", опростаченото и ЗЛО (агресивно спрямо ЧОВЕЧНОСТТА и Божия закон!) "образование", което наричаме, кой знае защо, "образование".

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Некой ден всичкото политици ще узрее за още по-важни приоритети като Себеразвитие и Търсене на Бога и тогава вече няма да бъдат политици, а Търсачи, а преходът от общество на лицемери към общност на Търсачи ще стане съвсем естествено и като личностни качества и като обществено устройство.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Докато народите не узреят ДУХОВНО, политиците нема да узреят за нищо. А къде са учителите и духовниците? Кой да просвети народите ако не те?!

Анонимен каза...

Кои са народните будители днес?

https://www.hera.bg/s.php?n=3461

Анонимен каза...

Умрялата жена от Йоаким Груево можеше да е още жива, ако не бяха «медицинските фашисти», които се стараят да пробутват ваксината на очевидно пределно болни хора, за които тя би била убийствена. Виновни са такива като този «зеленото човече», които ни пробутват про-ваксърски тероризъм по телевизията. Беше очевидно, че тая жена не трябва да се ваксинира, и на всичкото отгоре нейния общопрактикуващ лекар ѝ го е казал, но после отишла при някакви идиоти в Стамболийски и те я довършили.
Ваксината можеше да бъде полезен илач, ако с нея не боравеха идиоти, които смятат, че могат да «боцкат» всички наред (такива като «зеленото човече», които пропагандират «масовост» и «масова безотговорност» по болшевишки). Ако не бяха те и тяхната пропаганда, сега тая баба можеше да е жива. И да не ми сравняват бройки от жертви на вирусо и бройки от жертви на ваксини, защото нямат моралното право да се разпореждат с животите и да решават (вместо Бог) кой да живее и кой да умре.


--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Ангел Грънчаров каза...

У нас фашисти не е имало и нема, но за сметка на това комунисти - бол! Тъй че съвсем неправилно наричате комунистите "фашисти"...