Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 март 2021 г.

Кога дистанционното обучение може да е по-ефективно от присъственото?Няма как дистанционното обучение да е по-ефективно от присъственото, това е възможно само в един-единствен случай: присъственото обучение да се провежда по толкова погрешен начин, че в резултат да е толкова неефективно, че да се окаже, че от него е по-ефективно дори и по начало неефективното дистанционно обучение!
Склонен съм да призная, че у нас системата е така порочна, че в повечето случаи присъственото обучение се прави толкова калпаво и по погрешен начин, че наистина дистанционното обучение може да се окаже и по-ефективно от него.
Но добри в дистанционното обучение могат да бъдат само учителите, които са добри и в присъственото.
Тъй че нали можете да си направите извода за това колко ефективно е и присъственото, и дистанционното обучение на средностатистическия масов посредствен учител, към групата на който, за жалост, принадлежат повечето от учителите в тъй свидното ни отечество.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...
Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Бачо Кольо каза...

Що е то дистанционно обучение?

"Два път повече усилия от страна на учителите, два пъти по-лоши резултати за учениците."