Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 март 2021 г.

Какво предложих на директора на училище "Св.Кл.Охридски"?

 

Моят отговор на неговото (текстово) писмо до мен, получено вчера, но във видеоформат. Ето, прочее, писмото му до мен (за тия, които може да се заинтересуват): Какво ми отговори директорът на пловдивското СУ "Св.Кл.Охридски"?

ДОБАВКА:

Здравейте, уважаеми г-н Директор,

Благодаря Ви за тъй съдържателния и всяващ оптимизъм отговор! Радвам се, че опровергахте моето очакване да не ми отговорите на предишното писмо, което потвърждава констатацията за Вашата (тъй необичайна за кастата на училищните директори!) диалогичност и човечност! Реших сега да Ви отговоря по нов, различен начин, а именно с видео, ще се радвам да подемете тази иновация - защото къде е казано и доказано, че можем да общуваме, да разговаряме, да водим дебат или диалог само с писма?! Останалото - във видеото, т.е. ето тук:


Дълбоко съм убеден, че нашият публичен и откровен диалог може да изиграе позитивна роля в борбата за реално демократизиране на отношенията в общностите, занимаващи се с образование и възпитание. Имаме тепърва да обсъждаме изключително важни теми: за това кои преподавателски подходи (не само в областта на философията и гражданското образование!) са най-подходящи и ефективни в съвременни условия, за това какви промени следва да се направят за да се надмогне лека-полека дълбоката криза в образователната система и пр., и т.н.

С интерес и вълнение ще очаквам отговора Ви!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Добре е, че директорът прояви снизходителност и май ще се откаже да ви наказва. Не ме разбирайте погрешно - вие не заслужавате такава милост, но директорското великодушие говори добре за самия директор.

Ангел Грънчаров каза...

Как може да ме накаже г-н директорът ма, другарке? Вие чувате ли се какво дърдорите пак? Как така ще ме накаже, как си представяте това? Другарко, много сте зле с разсъдъка, но да Ви попитам все пак: ако Вие лично имахте възможност някак да ме накажете, какво наказание бихте избрала за мен? Публично обезглавяване, нали познах? :-) Или е малко строго според Вас?

Анонимен каза...

Има възможност да ви накаже с 1000 лева, но няма да го стори. Сега разбирате ли?

Анонимен каза...

Отговарям на молбата Ви, г-н Грънчаров "ако Вие лично имахте възможност някак да ме накажете, какво наказание бихте избрал за мен?" Понеже това е моето училище (тук съм учил), за разлика от мекушавия настоящ директор бих Ви призовал публично пред десетките випускници на някогашната "работническа" гимназия "Георги Димитров" да изговорите всичките онези доноси, писани през годините от далечната 1985 г., когато сте се преселил от китното родно село Долна Баня в моя роден град Пловдив, вкл. онези доноси, които сте писал като университетски преподавател в Пловдивския университет срещу своите колеги преподаватели пред "съветските другари", дошли тук с делегация на приятелско посещение ("Трябва да постегнете юздите на партийните членове, че много са се разпуснали напоследък", след което по Вашите думи партийната секретарка на Пловдивския университет Ви е казала към притеснена: "Другарю Грънчаров, Вие тук очевидно сте вся и всьо!"). Такава слуз и мизерия може да стори само потомък на комунист, Вашия дядо Владко, основател на селската организация на комунистите. Чудно ми само как тъй съпругът на Нери Терзиева (която уважавам като колега в журналистиката), Ви е предоставил трибуна да сеете лъжи, злост и ненавист вече сума години от екрана на Пловдивската обществена телевизия.

Абсолютно небезразличен (да ползвам тъпизма Ви) към Вашите словесни пируети
Гражданин на Пловдив, мъж – случайно за да не се объркате пак в сексуалните си представи с кого разговаряте публично



Ангел Грънчаров каза...

Другарко анонимна оплювачке и лъжкиньо, дърдорите врели-некипели, които немат никакво отношение към реалността и живота. Какъв съм бил преди 1989 г. се поинтересувайте, проучете, прочетете и ще разберете. Глупостите, които пишете по мой адрес (за успокоение на съвестта си: Вие ли пишехте въпросните доноси?), бих ги оставил на Вашата съвест, на там е работата, че немате такова нещо у душата си.

Анонимен каза...

Относно предложението Ви "Какъв съм бил преди 1989 г., се поинтересувайте, проучете, прочетете, и ще разберете". Какво има за разбиране, Грънчаров, като всичките Ви послания към този и онзи, от когото може да изкрънкате нещо, имат чудесния облик на доноси? А че сте от стар комунистически род, в това няма нищо лошо, ако от гузна съвест непрекъснато не повтаряте, че сте антикомунист.

Господ, според мен, още не Ви е прибрал в отвъдното, понеже имате много уроци още да вземате от реалния живот, а уроците дотук явно не сте усвоил. Не става с омраза, каквото и да си пожелавате, поне това проумяхте ли, или още не сте?

Пловдив, 7 март 2021 год.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, и Вие употребявате думата "омраза" по отношение на други хора? Защо не я отнесете към себе си, защо сама не последвате тъй високонравствения си съвет, анонимнице-безличничке?

Апропо, разбираме, че сте специалистка по доносите, но защо не се усещате, че за да е нещо "донос", то не се подписма със своето име, другарко, или се подписва с лъжливо име? Вие какво пишете, като никога не си слагате името под повръщните си?

Относно произхода ми продължавате да следвате комунистическата теория, че класовия произход бил най-важната причина за това кой какъв е и какъв има право да е? Нима не сте способна на известно умствено развитие, нима не можете 30 години да надмогнете тази комунистическа догма? Дядо ми може да е бил всякакъв, какъв сам аз решавам само аз. Такова нещо като личност и нейната свобода нема ли некога да го проумеете вий, комуноидите?