Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 март 2021 г.

Колко пъти ще настъпвате мотиката, която тъй услужливо ви подлагат ченгетата и техните полит-инженери?


В 1990 г. политическите инженери от ДС (КГБ) извадиха от ръкава си (комунизмът се тресеше и пращеше по всички линии и имаше опасност ония, които той хранеше десетилетия, да изпуснат от устите си тъй благотворната държавна цицка!) ето какъв коз: Ахмед Доган, техен агент. Създадената от него "партия", с извинение, отцепи от демократичните сили гласовете на твърдо антикомунистически настроените български турци и мюсюлмани - и по този начин единствено у нас на "първите свободни", тъй да се рече, "избори", с извинение, "спечели"... комунистическата партия, именно БКП!
В 2001 г. след успешен (въпреки някои грешки) мандат на ОДС (с премиер Иван Костов) възникна реална опасност ченгесаро-кагебистката мафия да бъде натикана в миша дупка ако Костов спечели втори мандат. По тази причина ченгетата и техните политически инженери извадиха от ръкава най-силния си коз: активираха Царо, доведоха от Мадрид Симеон! Само Царо можеше да предотврати тъй гибелната за мафията евентуалност Костов да спечели втори мандат. СДС-ОДС беше прецакано, самата ченгесарска мафия взе властта в държавата! Най-бляскавата операция на ДС-КГБ беше тази! Народът настъпи пак мотиката: ех, народеее!
Демократичните сили обаче въпреки всичко оцеляха, Костов - също. Требваше да се земат мерки, щот т.н. тройна коалиция краде така яко, че народът пропищя: майчице, ами ако Костов пак се върне на бял кон?! Тогава ченгетата заложиха на телевизионния шоумен Боко Борисов, бодигардо на Т.Живков и на Царо, лика-прилика на правешкия простак, който в качеството си на "главен секретар" циркулираше всеки ден от студио в студио, при Славчу, при Кеворкян, при кой ли не още, доста пари лапнаха телевизионните мерзавци за да натрапят на народо неговия бъдещ "нов оправяч". Когато имаше реална опасност демократичните сили да вземат пак властта, мафията заложи на "проекто Боко", он вече беше станал медиен любимец почти като Славчу Учиндолецо, повтаряше "Я ги фащам, они ги пущат!" и "Политиката е ляйно от целофан, което требе да се изфърли щом смърди!", "Я ке се боря с корумпираните и ке ги туря там, гдето им е мястото!" (тери ги де, нема що: завладяха всичко в държавата ни!), ей за такива приказки народецо пак настъпи все същата мотика, плъзна се на поставената от ченгетата динена или бананова кора, избра бодигардо на Тодор Живков и на Царо за свой нов оправяч! Мафията завладя властта и почна нейното големо пиршество, продължило 12 годинки!
Междувременно беше активиран "народния трибун" Волен Сидеров, он требеше да обедини "патриотично настроените", ала тоз проект не беше толкова успешен, въпреки че изигра своята роля за запазването на хегемонията на ченгесарската мафия. Гласувалите за новоизпечения фюрер отново настъпиха все същата мотика...
Да, ама не, Боко се посра здравата, наложи се да бъде активиран Николай Бареков, шоуто беше големо, он също се "бори" с корупцията, потроши сума ти пари, но напъна се планината и роди... мишка! Но умни нашенци, гласували за туй недоразумение, отново настъпиха все същата мотика и тя ги фрасна здравата по главата! (Но Ангел Джамбазки, партньор на Барекова, още грее на небесклоно и бичи хубави пари от евродепутатска заплата!)
И тъй, докретахме некак до 2021 година, Боко оцеля, он веке ни е султан-падишах! Верно, за него гласуват само тия, дето пряко са облагодетелствани от режима му: персонала на фирмите, близки до властта, чиновниците, учителите, милиционерите. Нема човек, който да подкрепя Боко ей-така, заради хубавите му невинни очи, гласуват за него само келепирджии. Ченгетата се видяха принудени да извадят от ръкава си своя последен коз: на "народния трибун", на "кристално честния", на пича Славчу Учиндолский! Предлагат ви да настъпите пак все същата мотика. Мафията толкова ви презира, че не се съмнява в малоумието ви.
Правете каквото искате де, аз бях длъжен да ви предупредя...
Хубав ден! И приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: