Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 11 март 2021 г.

Дали не трябваше в наводнения си апартамент да започна да развъждам... патици?!

Вчера в дома ни стана крайно неприятен инцидент: на затоплящ вода уред (китайски, евтин, купен наскоро на промоция!) се спуква връзката към тръбата за вода и водата започва да плиска в кухнята! Съпругата ми, която е сама в къщи (и се приготвя за излизане!), вижда това, изпада в паника и започва... да вика някой съсед да дойде да помогне! Разбира се, никой не откликва, тя се сеща да звънне на мен. Когато ми се обади, викаше и плачеше така силно, че си помислих че или я е сгазил някой автомобил и е със счупен крак, или че някой бандит, влязъл в апартамента, я коли: изкара ми акъла! Като ми обясни някак що е станало, й казах да намери крана за спиране на водата в апартамента, толкова беше уплашена, че едва й обясних къде се намира (тя никога за такива неща не се е интересувала, щот е голяма интелектуалка!). Едва го намери и различи от другия кран (за топла вода, която от години не ползваме!), едва го завъртя, но най-накрая спря водата. В кухнята, разбира се, е било доста наводнено, 20-30 кофи с вода е събрала и изхвърлила. Аз щях да умра от притеснение, щото бях на 100 километра от Пловдив по работа! Но, слава Богу, все пак е било добре, че тя поне е била в апартамента, ако е била вече излязла, щеше да стане такова наводнение, че не ми се мисли за това, ужас!!! Аз се върнах в Пловдив, примрял от притеснение, слава Богу, че не получих инфаркт, болното ми сърце някак издържа! Благодаря ти, Господи, че ни пощади!
Пак ще подхвърля, че цялата тази омраза ("негативна енергия", както я наричат "учените хора"!) към мен, включително и чисто политически мотивирана, която се излива върху моята скромна персона в блога ми и във фейсбук, пак избликна по някакъв необясним, мистичен, чисто ирационален, бесовски начин и успя да причини и това зло на моето толкова изстрадало семейство. (И двамата със съпругата ми сме учители, и двамата сме тормозени в последните години от мутренската власт, и на двамата фактически ни забраниха да учителстваме, за да оцеляваме и да не умрем от глад, се чудим какво да работим, едва-едва оцеляваме; и въпреки това злобни хора, някакви идиоти, всеки ден мен специално ме хулят и оплюват неуморно както им скимне!)
Толкова. А иначе между другото си заслужава да разкажа, за разведряване, за реакцията на един приятел, веселяк, шегаджия: като му разказах за това какво се стовари вчера на побелялата ми глава, се скъса да се... смее! Дори ми заяви, че съдбата така си била поиграла с нас, щото искала да ни подскаже един доходен бизнес: моля ви се, по неговите думи, требвало да не махаме водата в апартамента, а било хубаво да купим... малки патета и да основем патешка ферма, да почнем да продаваме патешки яйца и месо! Щели сме много да забогатеем, пък и аз само по този начин съм бил щял да реша проблема си с моето епично и историческо чене, само така съм щял бил да намеря пари за него, щото г-н Премиеро, към когото се обърнах за помощ, си мълчи упорито!
Та така, посмяхме се с този приятел за неговата гениална бизнес-идея с отглеждането на патици (и риби!) в наводнения ни апартамент. Такива работи! Дано не ви се случват такива работи и на вас, имайте предвид нашата история като си купувате евтини, промоционални електроуреди от комунистически Китай. Днес ще ида да видя как ще реагират от фирмата за ремонти щот уредът, който ни причини наводнението, е в гаранция.
Хубав ден ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Привет, Е. Тодоров,

Вчера случайно разбрах от една дискусия с апостола на свободата Грънчаров и Воденичаров, че днес ще ви бъде гост Хаджигенов.

Във връзка с това, моля да му зададете следните въпроси:
Ако оставим настрана справедливата цел да падне Боко Тиквата, какви други политически цели имат те и могат ли да представят реална алтернатива на МУТРО-ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ, а не толкова на ЧОВЕКА БОКО?
Какво е мнението му за законността на мерките против КОВИД-о?
Той ще се ваксинира ли?
Кого предпочита — Мутафчийски или Мангъров?
Не смята ли, че Мая Манолова направи «мечешка услуга» на потребителите на монополите и Топлофикация, като спря възможността за извънсъдебен арбитраж. Сега длъжникът трябва да заплати освен дълга си, и много големи съдебни разходи и да хрантути армия от адвокати.
Какво знае той за участие на фирма на Мария Капон и неговия приятел Бабикян за доставка на трансформатор за «Кулата» (наричана от мен «Трихуйника Мордор») за откриването на «Пловдив 2019»?
Дали и кога тяхната партия ще настоява за проверки и разследване на далавери на Община Пловдив — като проекта за градски транспорт и затворената неотворила Зоологическа градина и имат ли смелост да го направят, въпреки предполагаеми връзки на Бабикян с Тотев (пример: предишния въпрос)?