Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 11 март 2021 г.

Защо неминуемо ще загинем и ще се затрием като страна и като народ ако не обуздаем тиранията на простите, на лъжльовците, на менте-"политиците"-популисти като Боко и Каракачанов?

Да направя паралел между Бойко Борисов и Иван Костов, защото много приказки се изприказваха в подкрепа или критика на двамата тия дни. За 16 години откакто стана кмет на София и 11 години откакто с малки прекъсвания е премиер, Бойко не направи реформа в нито един сектор. Договаряше поотделно с всеки, дето изкара две палатки пред Министерски съвет. Иван е пример за другия полюс: той е единственият политик на България, който през последните 30 години е направил истински коренни реформи във всички сфери на живот. Въпреки това политикът с визия Иван Костов е мразен и низвергнат, а нищоправещият игралец на телевизионни етюди Борисов е обичан до полуда и издигнат в небесата. Чакам обяснения на тези феномени от мислещите хора с мнение. (От Emil Vasilev)
КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР, КОЙТО НАПИСАХ ТАМ, ВЪВ ФЕЙСБУК: Да кажа и аз своето мнение. То се основава на следната доказана в историята и живота констатация. Добрите, истинските политици и държавници се познават по това, че огромното немислещо мнозинство на ги обича и не ги харесва - защото са били визионери, защото не са се мазнили на "народа", защото са работили за неговите дълготрайни интереси, защото са правили тежки, но наложителни реформи, защото не са лъжци и популисти, а говорят само истината, защото са личности от голям мащаб. По принцип една личност може да бъде оценена само от друга личност, подобното се привлича от подобно, тъй че мижитурките, простаците, немислещите, лъжльовците и прочие харесват подобни на тях, а те, за жалост, са винаги мнозинство.

А менте-чалга-"политици" кат вулгарния популист дон Боко Де ла Банкя (он не е никакъв политик, он е шоумен, подобен на Славча Учиндолскаго!) правят обратното на това, което правят истинските популисти - и затова са тъй харесвани от немислещото, не знаещото своя истински интерес мнозинство. За жалост, демокрацията е нещо прекрасно, но има един дефект: при нея решава мнозинството, а това мнозинство трябва да бъде просвещавано и възпитавано, което е дълг на разбиращите, на умните, на способните, на знаещите, на добрите.

Ние трябва да помагаме на немислещите, на неразбиращите, на обременените от илюзии и заблуди хора, на несвободните от глупави предразсъдъци хора като всеки ден разговаряме с тях и то по най-човешки начин, щото те са крайно извратени и объркани, възприемат и оценяват всичко точно наопаки на истинското, на разумното, на доброто, на справедливото; погледнете по-горе за да видите какви отчайващо долни и прости хора има сред защитниците на комунисто-мутро-милиционерино Боко и останалите ченгесарско-мутро-"политически" боклуци.

Това е положението. Не правим ли всеки Божий ден нещо щото истината, истинските неща и личности (политици) като Костов да почнат да бъдат ценени по достойнство от все по-големи части от народа, т.е. не възпитаваме ли немислещите и неразбиращите, иначе казано, позволим ли лъжльовците и спекулантите с народната умствена и морална немощ (като Каракачанов и останалите боковци!) да продължат да доминират и да извращават народа, неминуемо ще загинем като страна и нация.

Толкова. Борбата е тежка, но трябва да я водим всеки ден. Щото това е борба за спасяването на България и на иначе добрия, на толкова много страдащ от глупостта си наш тъй наивен и лековерен народ.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: