Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 март 2021 г.

Ще дочакам ли парите за своите ченета от г-н Премиеро?

Днес качамакът ни е с препържен червен пипер, маслини, олио и сиренце. Чудесен е, направете си и опитайте! Ям предимно качамак по причина на това, че не мога да дъвча щото още чакам парите от г-н Премиеро за моите многострадални ченета...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

Привет, Е. Тодоров,

Грънчаров не иска да го наричам Апостола на Свободата, затуй ще го наричам Пазителя на Свободата. Давайки трибуна на всекакви, реално наистина сте пазители на свободата в ефира.

Кафа ми дойде от приказки за корона-истерията. Тая сутрин даже си гледахте партидния номер на ваксината, която са ви лепнали. Сумати народ, предимно дедовци дърти, се обадиха да кажат какъв апокалипсис бил дошъл.

Ама на никой не му пука, че животът спря от разни страхове. Щяла да ни се претовари здравната система. Ами като е нереформирана — ще се претовари. Искат се сериозни здравни реформи, за които никой няма «тестисите» да извърши.

Ние анархистите от бул. Мария Луиза виждаме здравната реформа по следния начин:
Солидарният модел на здравно осигуряване е само за държавни и общински болници, както и тези, които функционират като фондация и не формират печалби.
Капиталовият модел на здравно осигуряване е за всички останали частни болници, които са избрали да функционират по търговския закон и да формират печалба.
Всеки има право да избира дали да внася в капиталовия стълб и колко. В солидарния стълб също може да избере и да не внася, но тогава губи права в него.
Държавните болници в солидарния стълб са 8 мегаболници за страната и всички излишни по-малки структури се окастрят или се обединяват под една шапка (едно ръководство) 2 или повече болници. Излишните чиновници и хрантутници ги уволняваме.
Държавата управлява солидарната НЗОК и може да участва и на свободния пазар на капиталовите ЗОК и застрахователните дружества, които са там.
Цените в клиничните пътеки в НЗОК се осъвременяват и стават адекватни на времето всяка година по 2 пъти, а не както сега — не са барани отдавна.
Болестите, покривани от солидарната НЗОК са най-разпространените, най-социално значимите и специален акцент се поставя на превенцията. Капиталовите ЗОК и застрахователните дружества на свободния пазар може да избират сами върху кои болести да поставят акцент в пакетите си и как да определят цената на застраховките, спрямо обобщени данни за физическата ти форма (като клиент), изтеглени автоматично от медицинското ти досие.
Единна система Медицински досиета на всички граждани с централизиран достъп с КЕП или ПИН код и при желание двуфакторна автентификация с СМС и др. Достъп и през браузър и през мобилно приложение.
Деца, пенсионери, инвалиди и нетрудоспособни получават вноски от държавата в солидарния НЗОК, както и избран с обществена поръчка допълнителен застрахователен фонд в капиталовия стълб. При желание, той може също да е държавен и да конкурира частните.



--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Анонимен каза...

ВСИЧКО ДОБРЕ ГОРЕ ДОЛУ!
НЕ ИСКАМ ДА ВЯРВАМ ,ЧЕ ХОРА С ОБРАЗУВАНЕ, ПОДГОТОВКА И УМ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХРАНВАТ С ТОЛКОВА УСИЛИЕ НА ДНЕШНО ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ!
ТОВА Е ГЕОЦИД !
ЖАЛКО !
ХРАНАТА КОЯТО ПОКАЗВАТЕ МНОГО Я ХАРЕСВАМ ,НО НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА !
МНОГО СИЛА !

Velichka Gadzhovska

Анонимен каза...

Защо все се оплакваш и искаш хората са те съжаляват .Нямаш ли поне малко достойнство и чест.Не си само ти така .Много хора са по зле и от тебе но само ти скимтиш.

Kirkor Kasabjan

Ангел Грънчаров каза...

Kirkor Kasabjan Немам достойнство, щот за мен не остана и капчица, целото достойнство Вие двамата с любимеца ти Боко го грабнахте и за мен не остана, не можах да се вредя. Правя го, пиша какво ям за да изобличавам мутрите на власт, които ми забраняват да практикувам професията си и ме поставиха в положение да се чудя как да оцелея. (Ти си пенсионер, аз още не съм.) Още ли не си разбрал, че с възпитателна цел пиша тия неща.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров разбирам те но не разбирам защо ме поставяш до този боклук Боко.това ми обясни.

Kirkor Kasabjan

Ангел Грънчаров каза...

Kirkor Kasabjan Защото постоянно го защищаваш, затова...

Анонимен каза...

Не го защитавам

Kirkor Kasabjan

Анонимен каза...

Щом сте тръгнали с родопски манджи, може и пататник някой път. Картофите са хранителни и евтини и лесно стават на пюре за проблемни зъби. А за жилави меса може да се ползва миксер като за бебенца или злояди деца.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Често правя манджи от картофи. Обичам картофите не по-малко от фасула и качамака. Трябва да намеря рецепта за родопски пататник. Всичко, що е меко и се гълта без особено дъвчене, е за мен. Месо не ям по понятни причини (не само заради лошите си зъби, то, месото, може така да се приготви, че да е меко и лесно за дъвчене).