Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 март 2021 г.

В предаването "На Агората..." днес обсъждахме ето какъв въпрос: Страхувате ли се от вируса на глупостта?

 

ЗАБЕЛЕЖКА: По технически причини в горното клипче е само част от предаването, а в клипчетата отдолу е цялото предаване.

 

В СЛУЧАЙ ЧЕ ПЛЕЙЪРЧЕТО НЕ РАБОТИ ПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ ЛИНК 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Привет,
Днес Тиквата много емоционално е спрял ваксинацията с Астра-та. Това поражда след себе си редица неясноти.
1. Какво правят тези, които са получили Доза 1, а още не са получили Доза 2?
2. Другите ваксини от Файзер и Модерна са по "новата технология" и хората, които са традиционалисти и искат да се боцкат по "старата технология" няма да имат избор.
3. Защо се бави "Спутник 5", който е по старата технология също. Какво чакаме? Да се търгува на черния пазар, ли?
4. Освен "Спутник" има и китайски варианти? Защо тях никой не ги е разрешил?
5. Поради практическата липса на Файзер и Модерна в БГ за момента, заповедта на Тиквата означава практически спиране на цялата ваксинация за момента. Боко защо не си признае, че като нас, го е страх да се боцка?
6. Който иска СПУТНИК, да гласува за Корнелия, защото само тя го обещава.
7. Боко да подаде оставка поради груба некомпетентност.


--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
Asst. Prof. @ Computer Informatics Dep. @ FMI
@ University of Plovdiv "Paisii Hilendarski"
Programmer @ Dextro-Research.eu

Анонимен каза...

До Другаря Тиква — вожд
До Слугински на Другаря Тиква и други (нормални) медии
в мутро-джамахирия Апталия,

Заявление за дебат
Уважаеми, другар Тиква,
Аз съм напълно случаен фен на философа Ангел Грънчаров от Пловдив, който ви предизвиква на дебат тук (заедно със своят приятел Воденичаров) ( https://nebezrazlichnite.blogspot.com/2021/03/blog-post_11.html)

Той е известна обществена личност в града, в който вие сте водач на листа, а не познавате изобщо. Затова, ако сте мъж с функциониращи топки, ви приканваме на дебат с Грънчаров в удобен за вас формат. Може и дистанционно. Дебатът може да бъде излъчен по телевизия ПОТВ — Тракия, ако си платите за това (едва ли ще е проблем, съдейки по пачките в чекмеждето ви).

Авторитетният Евгени Тодоров — най-известният телевизионер и общественик в града може да води дебата. Може да е между вас и други водачи на листи в града, а може да участват и граждани като г-н Грънчаров, които са с активна гражданска позиция.

Другарю Тиква,
Град Пловдив е истински град, а не като село Банкя, в което живеете. Тук все още има малко останала демократична общност, която вашият режим все още не е успял да унищожи и поне тук трябва да се постараете да играете по демократични табиети, затова ви препоръчваме да се явите на местен дебат по ПОТВ — Тракия на Е. Тодоров. По споразумение с него, и други местни и национални медии може да стриймват дебата в нета. Може да го стриймва и вашата верна подлога — пардон секретарка Севда.

За да не ковидясате отново, може да се организира и чрез онлайн стрийминг услуга и вие например да се излъчвате от любимия си зайчарник в Банкя или от стаята със «шкафчето».



С уважением,
Seximir Seximirov
seximirov@mail.ru