Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 март 2021 г.

Какво обръщение до партиите от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ написаха небезразличните граждани?


ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД АПРИОРИ НЕПРИЕМЛИВАТА ЗА НАС КАНДИДАТУРА НА ДОЦ. ИВАЙЛО СТАРИБРАТОВ ЗА ДЕПУТАТ


ДОПИТВАНЕ: Искам да попитам всички хора от моята ФБ-листа и читателите на моя блог: има ли някой сред тях, който познава по-отблизо доц. Старибратов и може ли той да гарантира, че този човек е с демократичен манталитет? Питам, щото сред нас, в Общността на небезразличните граждани, това нещо буди съмнения и ражда подозрение относно уместността в неговото издигане като кандидатура за депутат и то именно от листата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. (Смятаме, че ако беше издигнат от някоя друга листа, на БСП, на ГЕРБ или на ДПС неговата кандидатура щеше да е разбираема и уместна, но тъкмо от ДБ ни се вижда меко казано странна!) Не крием, че искаме да изнесем един урок на лидерите на ДБ като им изпратихме ето това писмо.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

35 коментара:

Анонимен каза...

Айде, още един, дето ще те съди за това, че му разваляш рахатлъка и далаверата.

Що се занимаваш? Назначили са го вече за кандидат.

Може да го ползват като математик в парламента, да им брои рестото в столовата.

Ангел Грънчаров каза...

Щото ми писна да проиграват тъй глупаво шансовете си.

Анонимен каза...

А може пък човекът да има реформаторски идеи в сферата на образованието.

Ангел Грънчаров каза...

И защото за мен демокрацията не е празна дума и не е начин да правя кариера. Та за мен е идея и кауза, дори мисия. Доказал съм го това с целия си живот.

Аз съм разговарял с него по време на събеседването, той тогава заяви пред комисията, че имал абсолютно същите идеи като моите, а след това назначи за учител по философия пропагандиста на АТАКА.

Анонимен каза...

Да, добре, ама хората у нас смятат идеалите и идеализма за празни думи - ако не са подплатени с пари, салам и суджуци. Тоест, ако стоят извън далаверата.

Ангел Грънчаров каза...

Има ли нещо обидно в обръщението за да ме съди?;

Анонимен каза...

Какво било корупцията - парична далавера, в която аз, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, не участвам.

Ангел Грънчаров каза...

Нима ме подозираш, че съм написал това писмо щото не участвам в корупцията? Не ме познаваш изобщо.

Анонимен каза...

Обидно май няма, но ти искаш да го извадят от кацата с меда.

Не, имах предвид, че народът масово така вижда нещата.

Представи си ти да си кандидат и да надушват кокала, който е под носа ти и изведнъж някой да протестира срещу теб, щото си бил такъв, онакъв (демократ, евреин, циганин, тоталитаризъм, фашист, каквото си избереш).

Да кажат, че не си достатъчно демократ. И партийния ти шеф да те изкара от листата.

И да сложи друг човек с по-голяма лъжица от твоята...

Няма ли да го съдиш?

За клевета, уронване на престижа и счупване на далаверата?

Ангел Грънчаров каза...

Прав си, но ето срещу този манталитет аз се боря. Левски и Ботев са се борили срещу подобни неща. Вярно, мен ме съдят, тях са ги убили. Мен явно също ще ме убият, ала по-продължително и по-садистично от тях..

Анонимен каза...

Не могат да ви съдят вас. Името на Воденичаров е там.

Анонимен каза...

Май май Не само аз няма да гласувам за тях, но и вие.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Аз имам вариант да гласувам с преференция за някой друг, подкрепяйки пак ДБ. Не мога да си кривя душата и да отрека, че ДБ са най-свястната и сериозна реформаторска и демократична сила. Но ето че демократизмът дори и при тях издиша на места, поради което ми се налага да им изнеса един урок...

Анонимен каза...

И без това няма голямо значение, тези хора едва ли ще вкарат много хора от Пловдив в парламента ако изобщо. Хората масово смятат Христо Иванов и да България за компроментирани. Да не говорим, че не са единствените компроментирани в листите. Ако изобщо има смисъл да се осланяме на лица, то това трябва да са нови лица, без минало в политиката. Хората искат това, а не бивши министри на Борисов и бивши негови коалиционни партньори, които сега се правят на негова алтернатива.

И нека всяка партия да каже, колко са истинските квалифицирани прависти в листите им, защото в крайна сметка, законите се пишат и доизкусуряват от прависти. Туй партийно дясно тире либерално Обединение също не отговаря на необходимостта от образователен ценз за всяка позиция, макар и сигурно да е по-добре от някои други хептен популистки партии. С тая договорка че популизмът е не е непременно лоша дума.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Не съм съгласен с Вас. Невярно тълкувате факта, че Христо Иванов беше министър в правителство на Боко с реформаторите. Той единствен (заедно с Радан Кънев като лидер на ДСБ) постъпи достойно, в момента, в който Боко се отвърна и не подкрепи подготвената реформа в съдебната власт, си подаде оставката и оттеглиха подкрепата си за правителството. За това достойно поведение Вие ги корите, постъпвате несправедливо и нехристиянски. Така не бива. Не е коректно най-малкото.

Анонимен каза...

Георги Пашевъ
Туй писмо, иначе подписано от Воденичаров, не е съставено от него, нали?

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Не. Но в групата обменихме мисли по въпроса и е съгласувано с много хора. Никакво значение няма кой именно го е писал. Важни са мислите, изложени в него, които се споделят от много хора. Да се омаловажават мислите на основание на това, че писмото било писано от този, а не от онзи, е некоректно и злоумишлено. Когато цяла група от хора иска да каже нещо или да го напише, един от тях ще го напише, няма как тия неща да се правят от много хора едновременно. Нали така? И къде пише, че Воденичаров е автор? Никъде. Той просто е приел от негово име да се води кореспонденцията с институциите на Общността.

Анонимен каза...

В съда най вероятно ще се изясни кой е автора.

Ангел Грънчаров каза...

Какъв съд ма, другарко? Вие взехте да сънувате съдилища вече...

Анонимен каза...

Това си е работа на юристите на Демократична България. Поне от липсата на юристи не можем да се оплачем.

Анонимен каза...

Старибратов е достоен мъж. Разбира се, за ДеБъ няма как да гласувам, но все пак им прави чест, че са сложили него.

Анонимен каза...

Жалко за Воденичаров. Добро момче, но му е трудно да се движи, а сега най-веройтно ще трябва и по съдилища да ходи...

Ангел Грънчаров каза...

Е, ние знаем, другарко, че Вие ще гласувате за мутро-комунисто "партията". И нема начин да не наричате въпросното лице "достоен човек"... щото имате хептен сбъркана представа за достойнство...

Анонимен каза...

Напротив. Вашата представа за достойнство е сбъркана.

Ангел Грънчаров каза...

E, Вие, другарко, от позицията на своята тотално сбъркана представа просто нема какво друго да кажете. Просто не употребявайте повече думи като достойнство, съвест, морал, човещина и пр. щото във Вашите уста те звучат като противоположното на тяхната същина.

Анонимен каза...

Старибратов е топ интелектуалец! Струва колкото 50-ет герберски амеби! Да дадем път на умните и образованите, а не на тази от автото и спортното!

Димо Тонев

Ангел Грънчаров каза...

Димо Тонев А моралът му как е? Апропо, как установихте интелектуалността му, бихте ли дали пример, бихте ли се обосновали?

Анонимен каза...

Браво да ДБ за пръв път от доста време насам. Един свестен човек сложиха за кандидат поне.

Ангел Грънчаров каза...

Знаменателно е, че кандидатът Старибратов го подкрепят другарки, които никога нема на гласуват за ДБ. Което потвърждава правотата на нас, небезразличните граждани - че неговата кандидатура просто е неуместна за тази коалиция, тя е подходяща за други партии (БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА, патреоти и пр.)

Анонимен каза...

Разбира се, че за ДЕБЪ няма как да гласувам. Порядъчен човек съм все пак...

Анонимен каза...

Щом ше гласувате за мутрите, другарко, значи Вие самата сте мутра, пардон, сте мутреса, а не човек...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Този глупав дърдорко има място само в провинциалната телевизия. Или на тротоара на Джумаята да проси милост! Доказаният интелектуалец Старибратов да се обосновава пред празно мрънкащия дърдорко! Докъде стигнахме! Престани да хленчиш а.г. макар че друго не можеш!

Юлий Славов

Ангел Грънчаров каза...

Юлий Славов С какво се е доказал "доказаният интелектуалец Старибратов"? Бихте ли дал някакъв аргумент за твърдението си? Другарю, а Вие защо ли толкова ме мразите, какво е пък основанието на неприкритата Ви злоба към моя скромна милост? Може би ми завиждате за нещо? Завистта е изцяло пагубна емоция, ето това мога да Ви кажа...„

Анонимен каза...

Завиждам ти за процъфтяващия професионален и личен живот. :-) :-)

Анонимен каза...

Привет,

Последните неколко дни се наблюдава настървена атака срещу Славчу от говняни сайтчета като пик или съвсем крипто хибриди. Туй ме навежда на мисълта, че Славчу е или скрит човек на Черепа или е самостоятелен играч, но в последното много много не ми се верва. Може да общува добре и с београдския олигарх Цв. Василев. При всички случаи, дава вид да е против тиквата и Библиотекарския, което го прави полезен за нас. Затуй ДПС се принуди да направи някои маневри за евентуално бъдещо явно влизане във властта, като махане на Пеевски от листите си.

--
http://gpashev.com