Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 март 2021 г.

В Дискусионния клуб тази вечер: Какво вълнува незвездните видеоблогъри?

 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

България е на 111то място по свобода на медиите и печата, не на словото. Цифра, която нищо не означава и така е нормално също в Западна Европа. Каква свобода да имат журналисти в частни вестници и телевизии и на трудов договор? Да критикуват тези които им дават заплата или от които са финансово зависими (реклами) на открито? Да отиват да работят в друга медия или ютуб като свободни журналисти. Не може да хапеш ръката която те храни!

d2moko

Ангел Грънчаров каза...

Свобода на словото извън свобода на медиите няма. Какъв е смисъла да говорим свободно без да има възможност словото ни да стигне до повече хора? Медиите са средството за реализиране на свободата на словото. Няма две свободи на словото - в медиите и за нас, дето сме извън тях. Свободата на словото е нещо цялостно в нормалните условия, в свободните страни.

Анонимен каза...

Имам един въпрос. Вие виждате ли се или пък се чувствате на 111то място след като имате този малък "медиен прозорец"? Според мен не, говорим си и си пишем за всичко. И ако отговора пък е "да", защо в Германия един журналист да има повече свобода в ютуб... Според мен няма никаква обективна разлика.

d2moko

Ангел Грънчаров каза...

@d2moko Има голяма разлика. У нас медиите са под контрола на олигархията, на властта, на мутрите. В интернет си говорим, но моите клипчета ги гледат 20-30 човека, докато скудоумията на приближените до властта и добре платени медийни мерзавци се гледат от хиляди. Сега разбирате ли защо сме на 111 място по свобода на медиите? На Запад не е така. Има плурализъм в медиите. Няма как властта да ги постави под свой контрол. Тази е принципната разлика.