Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 март 2021 г.

Самият Боко Борисов ли написа в блога ми, че без суджук нема и не може да има демокрация?

Боко Борисов ли ми написа това послание в блога - или Севдето го е написало он негово име? Ето, четете: 

Г-н Грънчаров, менте демокрацията се бори и отвън (радио, телевизия, статии във вестници и списания, сайтове, писане на книги), но - и оттвътре - ако сте във властта. Иначе няма как - само по първия начин, за съжаление. Това Ви го казвам лично аз - Бойко Борисов. Пожелавам Ви успех като независим (от мен) кандидат за властта. Само с философски идеали не става. Трябват и 4 тона суджук. 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Щом премиерът - слънце чете блога ти, а и ти пише... При това - учудващо грамотно... Значи те е забелязал. Скоро може да ти се обади... И да ти направи предложение, което ти да не можеш да откажеш.

А може и служител от неговия протокол да ти пише. Или някой негов внук... Или пък - някой твой колега от някой сплотен и ранобуден педагогически колектив.

Как ще реагираш, ако получиш един тон суджук за добавка към качамака или фасула? И едно предложение, което няма как да отклониш? Или, ако Той те покани да хапнете по една филия със свинска мас и да ритнете едно мачле, да разходите кучетата му... И да си поговорите...

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Мога да откажа всеко предложение на Премиеро. Он, Боко, си мисли, че може да подкупи дори и самия Бог, затова и дава пари от бюджето за манастири и църкви, но не е познал, Бог нема как да подкупи, напротив, излага се! По същия начин както не може да подкупи Бог, Боко не може да подкупи и философ като мен, щот ние, философите (истинските де, не ментетата!) бидейки служители в храма на истината, фактически сме служители на Бога. ("Познайте Истината, защото Истината ще ви направи свободни!", Истината е Бог).

Ангел Грънчаров каза...

Аз вместо на суджук, залагам на елда. Със суджука не се живее дълго, щастливо и без огризения, а с елдата може 🙂

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

Разбира се. Като няма какво да огризваш, няма да имаш огризения.

Ангел Грънчаров каза...

Пише се "угризения", другарко...