Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 март 2021 г.

Коя ли е истинската причина за това, че патреотите от ВМРО така грозно ме опраскаха-изритаха от СИК?


Тия дни си направих интересен експеримент: един приятел (свързан с патреотите от МВРО, пардон, от ВМРО!) ми предложи, с оглед да спечеля малко пари, да даде името ми за член на СИК, т.е. да участвам в изборите като член на избирателна комисия; речено-сторено, той ме предложи и аз бях определен за заместник-председател на една секция в моя район, именно Тракия. На мен лично ми беше много интересно да разбера дали и кога патреотите от МВРО ще се усетят каква грешка са направили - да турят за член на изборна комисия от тяхната квота "неблагонадеждно лице" от "ненаште" като моя милост. 

Интересно е, че доста време мина, изборите наближиха, аз почти почнах дори да си мисля, че те нема да установят грешката си и аз нищо чудно да спечеля некой и друг патреотичен лев, тъй да се рече. Да, ама не: те се усетиха и ето, вчера са ме заменили, интересно е: а коя ли е причината за тази замяна?! 

Обикновено се правят замени по съвсем обективни причини, примерно поради физическа невъзможност на съответния човек, примерно по здравословни причини, поради смърт и не знам си какво друго, но все от този същия, все от такъв род; да, ама не, аз съм за момента и жив, и здрав, значи коя е причината да ми бият шута от изборната комисия? 

Ясно коя е тази причина: просто са разбрали, осъзнали са кой е Ангел Грънчаров - и са ми били шута по най-разбойнически начин. Аз знам коя е истинската причина, но защо пък да не попитам официално, та да имам, дето се вика, документално потвърждение на станалото. 

Ето, прочее, решението на РИК за изхвърлянето ми, а по-долу е и моят писмен протест и до РИК, и до ръководството на МВРО, пардон, ВМРО, и до медиите:

Районна избирателна комисия Пловдив Град


РЕШЕНИЕ
№ 123-НС

Пловдив Град, 30.03.2021

ОТНОСНО: Утвърждаване на замени на представители в СИК от квотата на „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО“ за участие в изборите за народни представители на 04 април 2021 г.

В Районна избирателна комисия 16-Пловдив са постъпили заявление с вх. №214/29.03.2021 и №217/29.03.2021 от Максим Петров, пълномощник на „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО“  с искане за извършване на промяна в състава на СИК от райони Централен, Източен, Западен, Северен и Южен.

Предложената замяна в състава на СИК на територията на град Пловдив е представени и подписани на хартиен носител и на електронен носител.

Предвид горното, както и на основание на чл. 72, ал.1, т.4 от ИК, Районната избирателна комисия-16 Пловдив,

РЕШИ:

 1.УТВЪРЖДАВА предложената от ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО” замяна  в състава на СИК, съгласно цитираните по-горе заявления, подписани от упълномощения представител, както следва: 

тракия

162206002

зам.председател

Ангел Иванов Грънчаров

***********

Любослав Димитров Милянов

***********



До г-н Александър Андреев, Председател на ЦИК 
До г-н Борислав Инчев, Председател на ВМРО-Пловдив 
До г-н Илиан Иванов, Председател на 16 РИК - Пловдив-град 
До г-н Красимир Каракачанов, Председател на НИК на ВМРО 
До г-н Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 
ДО МЕДИИТЕ 

ПИТАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО 

от Ангел Иванов Грънчаров, учител по философия и гражданско образование, опраскан-уволнен от работа, лишен от преподавателски права и остракиран от образователната система от мутро-комунисто-гербовашкия режим, гражданин, сега принуден да се препитава като пазач за минималната заплата, водещ на предаването "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия, на обществени начала, т.е. работя като такъв изцяло "про боно" 

Уважаеми г-н Председател на ЦИК, 
Уважаеми г-н Председател на 16 РИК - Пловдив-град, 
Уважаеми г-н Председател на НИК на ВМРО, 
Уважаеми г-н Председател на ВМРО-Пловдив, 
Уважаеми г-н омбудсман, 

Бях определен за заместник-председател на една от СИК в жилищния район, в който живея, ж.к. Тракия - от квотата на ВМРО. В това си качество участвах в обучението, проведено онлайн на 29 март. 

Днес, 31 март, с изумление (като "гърм от ясно небе" ми дойде тази новина!) научавам, че съм заменен и няма да бъда в СИК на предстоящите избори! Много ми е интересна причината за това мое изхвърляне от СИК в последния момент. 

Ще Ви бъда безкрайно признателен ако имате добрината да ми я съобщите. Имам усещането, че изхвърлянето ми от СИК е политически мотивирано, т.е. е с ясно изразена репресивна цел. 

Между другото г-н омбудсманът на Пловдив много добре знае в какво тежко положение се намирам аз и моето семейство, съпругата ми е безработна, тя също е учителка, тя също репресивно беше опраскана от мутро-комунисто-гербовашкия режим. С участието си в изборите се надявах с полученото възнаграждение да си оправя поне един зъб, тъй като съм изключително тежко положение със зъбите, г-н омбудсманът е пределно наясно с моя нерешим за момента стоматологичен проблем; разбирам, че от висотата на Вашата величавост, най-вероятно Ви се струва смешно, че пиша за такана незначителна подробност, но аз фактически не мога да се храня, не съм в състояние повече от месец да дъвча, устата ми е в рани от опитите ми някак все пак да се храня. 

Г-н Каракачанов, държа да Ви уведомя, че българската държава не Ви е бащиния, т.е. нямате право по мутренски начин да държите облагите от нея само за ония, които Ви се кланят доземи! 

Господа ръководители на избирателните институции, моля да наредите да ми бъде предоставено копие на документа, с който е поискана моята замяна, та да разбера точно каква причина са изтъкнали ония, които са инициирали тази тъй патреотична репресия срещу един български гражданин в мое лице! Това, че моя милост не е разбойник, а е съвестен български гражданин, ли е истинската причина за изгонването ми от избирателна комисия?! 

Питам просто защото силно съм озадачен по причина на това немотивирано иначе мое изритване от участие в избирателна комисия... 

31 март 2021 г. 

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

13 коментара:

Анонимен каза...

Дефиницията на квота на партия Х не е ли точно това - партия Х да избира своите представители?

Анонимен каза...

Сам си го правиш. Ти си виновен като пишеш и не ти спира устата да приказва. Замълчи си малко и ще видиш как ще те държат навсякъде...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, има ли мерзост, която да не можете да се помъчите да оправдаете, щом е направена срещу мен?

Анонимен каза...

Каква мерзост? Целият смисъл на позицията за която сте се точили е за човек изповядващи ценностите и преследващ целите на ВМРО. Самия факт, че сте попаднал там е грешка и винивника за това трябва да си понесе отговорността.

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров

Получихме писмото Ви, прието е под вх. № 253/31.03.2021г.

Така зададените въпроси ще бъдат разгледани и обсъдени.


С пожелание за хубав и успешен ден!


Районна избирателна комисия 16 - Пловдив
тел.: +359 32 625 556; +359 32 633 680;

факс: +359 32 628 024

website: rik16.cik.bg

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, мислете малко като се изказвате: а къде е доказано, че не друг, а тъкмо моя милост изповядва и работи за истинските ценности на ВМРО, които обаче, както виждаме, немат нищо общо с това, което правят дейците на днешното МВРО, които мислят сама за далавери и не престават да лъжат?

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, която ме съветва да мълча, сама без да иска признава, че истинската причина за опраскването ми е чисто политическа! :-) Благодаря Ви за честността, другарко!

Анонимен каза...

Ама естественно, че е политическа. Самата позиция е политическа и хората свързани с нея би трябвало да са политически обвързани с ВМРО. Факта, че сте попаднали там означава че партията трябва да отблъсне такива хора като вашия приятел, който ви е предложил.

Ангел Грънчаров каза...

Моя милост е обвързан с ВМРО, другарко. Аз см българин. Това малко ли е? Но ВМРО и МВРО са доста различни неща. Сфащате ли барем това?

Анонимен каза...

Т.е. абсолютно правильно са те изхвърлили от квотата на МВРО?

Анонимен каза...

В случай, че не знаете, мистер Грънчароу, партиите имат право да преценяват кои да се представителите им.

Послепис: Низостта е твърде много грозно нещо.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак не успявате да зацепите нещо: мен ме предложи за СИК именно същата тази партия. А не некоя друга. Теперь поняла?

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, за низостта немате морално право да се изказвате, другарко, щото от всяка Ваша дума блика неръкотворна низост...