Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 март 2021 г.

Какъв поучителен разговор имах с един немислещ, но за сметка на това крайно доверчив фен на Славчу Учиндолский?

Yashar Syuleymanov Yashar: Подкрепям идеите на Има такъв народ! Надявам се да можем и в действие да ги видим! И знам от опит... няма безгрешни хора!

Ангел Грънчаров: Yashar Syuleymanov Yashar Подкрепяте "идеите", а идеи нема. 🙂 Прочее, има, една: да запазят господството на мутрите.

Yashar Syuleymanov Yashar: Ангел Грънчаров Това е ваше мнение и аз го уважавам, ... затова му викат демокрация! ... За разлика от другите са тръгнали с малко, надявам се да го постигнат! Аз освен в чужбина, имам бизнес и в България и две от нещата, които предлагат са изключително важни за мен - намаляване на бюрокрацията и електронизация на услугите! Дори да не спечелят, най малкото ще покажат на народа и другото лице на българската политика! Желая им успех!

Ангел Грънчаров: Yashar Syuleymanov Yashar Опазил ни Бог мутрота Славу да ни показва "другого лице на българската политика"? Чувате ли се какво говорите, та Славчу и Боко са са напълно еднакви като еднояйчни близнаци?!

Yashar Syuleymanov Yashar: Ще поживеем и ще видим!

Ангел Грънчаров: Yashar Syuleymanov Yashar Миналото на Учиндолеца и на Боко е абсолютно еднакво: нима приятелят на всички видни мутри и бандити може да е по-добър от самите тия мутри и бандити?! Помислете малко. Хората и политиците се познават какви са по делата. Тъй че няма защо да чакате за да видите как Славчу ке се държи в политиката: ке направи абсолютно същото като Боко, а именно, ке излъже гласувалите за него. Нима не помните, че Боко влезе в политиката именно с обещанието да се бори с корупцията и беззаконието, е, пребори ли се, направи ли нещо в тази посока? Нищо не направи, напротив, корупцията и беззаконието при неговия режим се развихриха като никога досега. Обещанията на Боко от 2009 г. са досущ същите като обещанията на Славчу сега, в 2021 г., пък Царо обеща все същите неща в 2001 г. Не мога да разбера колко пъти трябва да настъпите все една и съща мотика че да ви дойде акъло най-после у главите?!

Ангел Грънчаров: Апропо, да ви попитам: как мислите, дали Славчу не е новият истински довереник на Пеевски, минавала ли Ви е през акъла тази мисъл? Не допускате ли, че Пеевски и Славчу (и Боко!) са в тайна колаборация с оглед да си осигурят безметежно крадене барем още 4 годинки?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров и... какъв е вашия съвет?! Аз участвах в референдума предизвикан от Слави,който за съжаление не беше сполучлив! И той спечели моето уважение с това ,че поне се опита да разчупи статуквото.... затова ще гласувам за него!

Yashar Syuleymanov Yashar

Ангел Грънчаров каза...

Yashar Syuleymanov Yashar Ще разчупи Славчу мутро-ченгесарското статукво на кукуво лято. Та той е символ на това статукво. Наред с Боко.