Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 март 2021 г.

Какво показва бегането от дебати?


Божков втори ден чака Zoom дебат с Борисов по 4 въпроса 

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Единствен Васил Божков по своя си начин възприе и реагира на инициативата на Общността на небезразличните граждани, които, както е известно, на два пъти канят Боко Борисов на дебат със зрителите на Пловдивската обществена телевизия, което за сетен път показва, че е доста умен човек. Ние добре знаем, че Боко нема да посмее да излезе на дебат с нас, пловдивчани, нищо че оглавява листата на управляващата партия в нашия тъй културен град, но сме решени да му помагаме да се излага колкото се може повече, ние ще го каним ако требе всеки ден до изборите, та он всеки ден да може да се излага, бегайки от дебат както би бегал ако го гонеше разярен глиган или некоя мечка-стръвница! 

Всъщност кой е тъп човек, да не говорим за политик (макар че Боко не е никакъв политик, он ни е шоумен, он е виртуоз в изкуството на лъженето - и на краденето!), се познава по това, че бега от разговори и от дебати. Тъпанарите са тъпи щот не съзнават, че колкото и да е страшно да излезеш на дебат, е значително по-лошо да бегаш от него, щот като бегаш от дебат де факто сам и априори (без бой, дето се казва на мутренски!) си признаваш, че си прост, че си тъпанар, че не ставаш за политик, за управник (за директор на училище, примерно!) и пр. 

Знаеме гениалната теория на Боко, че он, видите ли, бил имал огромни предимства по причина на това, че е прост, че всички го знаят като извънредно прост, щот каквато и идиотщина или простотия да направи, нему точно я прощават, щот казват: какво да го правим, он, човеко, си е прост, какво друго може да направи освен тази или некоя друга простотия или идиотщина! (Почти цитирам, този беше смисъло на неговото изказване, в онзи знаменит запис, в който нарече другарката Караянчева "проста кърджалийска... патка"!) 

Та значи изводът ми от казаното е следният: бегащите от дебати хора, управници, властници и политици (и кандидати за такива!) по този начин, без да си дават сметка, все едно собственоръчно удостоверяват и си признават: аз съм тъпанар, аз съм прост, но аз може и да съм много прост, но пък съм и тарикат, хитрец съм си аз, нищо че или точно щото съм прост! (Пак цитирам по тоз пункт класикът дон Боко Борисов Де Ла Банкя!) 

Между другото (сега виждам) въпросите, които Божков задава на Боко, са чудесни, направо са прекрасни, по този начин разбирам, че не съм проявил глупостта си като станах учредител на Партията на Васил Божков, щото, ето, оказва се, тъкмо Васил Божков задава ония въпроси, които е хубаво да бъдат зададени на Премиеро - и които, за жалост, нито един друг политик не се сети да му зададе (вярно, трябва обаче да признаем, че подобни въпроси всеки ден му задават политиците от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и некои други, примерно, от МУТРИ ВЪН!).

И с оглед на казаното по-горе си позволявам от името на инициираната от мен Общност на небезразличните граждани за пореден път да се обърна към тъй усърдно правещия се на изоглавен Премиер на България, който обаче, за негова зла участ, се излъга сам да се тури за водач на листата в тъй културния, хилядолетен и затова пълен с интелигентни хора град Пловдив:

Г-н Борисов, понеже кандидатствате за депутат от Пловдив, сте длъжен да приемете нашата покана за дебат със зрителите на Пловдивската обществена телевизия. Срамота е да бегате така усърдно от дебата, излагате се, май се налага да уволните сичките си пиари, на които давате толкова луди и грешни пари. Бегането от дебати за Вас е по-гибелно от приемането на дебатите, щот като бегате от дебатите все едно признавате ето какво: "Аз съм презрян страхливец, аз съм гнусен треперко, освен това аз съм и голем тъпанар, аз съм така прост, че не смея да влеза в разговор със собствените си евентуални избиратели, като капак на всичко аз съм и аморален тип, не уважавам избирателите си, аз съм и един лъжец, щот се преструвам постоянно на бабаит, ала иначе съм си, казахме, достоен за подигравки страхопъзльо!". Това фактически показвате и ни казвате като бегате от дебати. Ваште некадърни пиари требеше да знаят тия неща, значи напразно им плащате, вместо да Ви предпазват от излагации, те съзнателно Ви тикат да се излагате, значи те са, нищо чудно, Ваши врагове. Та помнете от нас: като мълчи, като бега от дебати, бегащият освен че се излага, требе да знае, че бегането и мълчанието говорят много повече отколкото бихте говорил Вие самият ако проговорите, ако победите страха си и се явите на дебатите, от които бегате както заек бега от лисица. 

И сега най-после сфанахте ли що излезе? Разбрахте ли колко е глупаво да бегате от дебати, а самото бегане да говори вместо Вас самия?! 

От името на Общността на небезразличните граждани: Ангел Грънчаров


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: