Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 март 2021 г.

От Общността на небезразличните граждани: Г-н Борисов, докога ще бегате тъй позорно от всекакви дебати?

И с оглед на казаното по-горе (Виж: Какво показва бегането от дебати?) си позволявам от името на инициираната от мен Общност на небезразличните граждани за пореден път да се обърна към тъй усърдно правещия се на изоглавен Премиер на България, който обаче, за негова зла участ, се излъга сам да се тури за водач на листата в тъй културния, хилядолетен и затова пълен с интелигентни хора град Пловдив:


Г-н Борисов, понеже кандидатствате за депутат от Пловдив, сте длъжен да приемете нашата покана за дебат със зрителите на Пловдивската обществена телевизия. Срамота е да бегате така усърдно от дебата, излагате се, май се налага да уволните сичките си пиари, на които давате толкова луди и грешни пари. Бегането от дебати за Вас е по-гибелно от приемането на дебатите, щот като бегате от дебатите все едно признавате ето какво: 

"Аз съм презрян страхливец, аз съм гнусен треперко, освен това аз съм и голем тъпанар, аз съм така прост, че не смея да влеза в разговор със собствените си евентуални избиратели, като капак на всичко аз съм и аморален тип, не уважавам избирателите си, аз съм и един лъжец, щот се преструвам постоянно на бабаит, ала иначе съм си, казахме, достоен за подигравки страхопъзльо!"

Това фактически показвате и ни казвате като бегате от дебати. Ваште некадърни пиари требеше да знаят тия неща, значи напразно им плащате, вместо да Ви предпазват от излагации, те съзнателно Ви тикат да се излагате, значи те са, нищо чудно, Ваши врагове. Та помнете от нас: като мълчи, като бега от дебати, бегащият освен че се излага, требе да знае, че бегането и мълчанието говорят много повече отколкото бихте говорил Вие самият ако проговорите, ако победите страха си и се явите на дебатите, от които бегате както заек бега от лисица. 

И сега най-после сфанахте ли що излезе? Разбрахте ли колко е глупаво да бегате от дебати, а самото бегане да говори вместо Вас самия?! 

От името на Общността на небезразличните граждани: Ангел Грънчаров



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Борисов е премиер, а премиерите не ходят по четвърторазрядни квартални кабеларки, които са гледани от 10 човека.