Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 март 2021 г.

Какво казах на един горещ поклонник на шоумена и чалгаря Боко Борисов - другото аз на "политика" Славчу Учиндолскаго?



Млад човек, бивш седесар от "младежкото СДС", който получи служба в общинската администрация и по тази причина стана горещ поддръжник на Боко Борисов и на ГЕРБ, ми е писал тази нощ по повод на моя реплика на страницата ми във Фейсбук. Там съм написал: "Партии, състоящи се само от праведници и от светци, не е имало и няма, но ние шашнахме света с наши партии, състоящи се предимно от лъжци, крадци и разбойници...", това е жегнало твърде надълбоко въпросния тъй страстен поклонник на мутро-гербовашката клика, ето той какво ми е отвърнал по този повод:
Никола: Ми да забраним партиите Грънчаров, да повторим 19.05.1934 г., да забраним партиите, а!? А не, че нещо "демократино", любителю, на "свободното" слово, който иначе иска да ограничава "свободното" слово на Доналд Тръмп, защото подкрепя партия, членуваща в Социалистическия интернационал, другарю Грънчаров! Ми да забраним партиите, пък след това отново да докараме БКП (БСП) на власт, а какво ще кажете! Оооо, да Костов, толкова "велик", че подари всичко на комунягите! Ама "Най-великия" - да на най-великия предател, такъв като теб Грънчарова, псевдо "десен" комуняга! Такива, като теб, не трябва да съществуват въобще! Ти си срам за демокрацията! Комунистическа подлого!
Написал ми е обаче това не на моята страница, казал ми е това не публично, а с лъчно съобщение в месинджъра, защо ли толкова го е било страх да ми каже открито какво мисли? Няма как, наложи ми се да му отвърна, но публикувам всичко тук, щото аз, за разлика от някои други, не се срамувам от твърденията, изказванията си и позициите си:
Ангел Грънчаров: Интересно защо не сте написал коментара си там, публично, а се криете тук, в месинджъра, вероятно Ви е срам от написаното, познах ли? Има за какво да Ви е срам, навремето съм Ви бил учител по философия, а ето докъде сте я докарал: да ме плюете като каруцар и то по чисто политически причини. Но както и да е, отвръщам Ви тук, но знайте, че ще публикувам обмяната на реплики между нас в блога си и на страницата си във Фейсбук, нека да видят гражданите какъв морал има бодрата смяна на тия хептен разпищолили се властващи мутри.

И тъй, бих могъл много да Ви кажа, но едва ли има смисъл, гнуся се, признавам си, да разговарям с Вас. Наричате ме "комунистическа подлога", което е хем тъпо, хем смешно, хем напълно неверно, добре знаете отношението ми към комунистите; не е хубаво така да лъжете, а също и да се самозалъгвате (щото превъзходно знаете, че не съм нито комунист, нито пък съм и мога да бъда подлога на комунистите!). Комунистите са там, около Вас, в партията-кърмилница, която Ви тури на общинска служба и която сега се мъчите от благодарност да обслужвате, щото сте й задължен, там е и комунистическия манталитет, от който вече сте заразен: ето, стараете се да оплюете "врага" в мое лице, да го обругаете. Това е първият признак, по който се разпознават комунистите, за тях личността, камо ли пък достойнството й, абсолютно нищо не значи!

Между другото доста сте се променил в отношението си към мен, ето, месинджъра свидетелства, че преди две годинки, когато още не сте бил назначен на хубава общинска служба, сте ми писал по повод на мое съдебно дело с изриталата ме от училище гербовашка принцеса (да не употребя друга дума, щото може да ме съди!) ето какво:

"Сигурен съм, че решението ще е във Ваша полза и че ще бъдете възстановен на полагаемото Ви се място! Сигурен съм и че след, като загуби тази битка, въпросната директорка няма да посмее да Ви уволни отново! Стискам палци!"

Та тогава сте ми казал това и то напълно спонтанно, даже, признавам си, не съм му обърнал особено внимание, само съм Ви отвърнал: "Завиден оптимизъм имате! Дано сте прав...", но както и да е, сега за Вас съм "комунистическа подлога", за която, предполагам, смятате, че "напълно правилно" е опраскана от мутренските властници и е изритана "напълно заслужено" от "образУвателната", с извинение, система на тъй приказната страна Мутроландия, нали познах?

И защо сте се толкова озлобил спрямо мен? Щото всеки ден воювам с мутрите и изобличавам лъжите им, затова ли? Но аз това го правех и преди да ме уволнят, и преди да ме остракират от "образователната" им система: аз, за разлика от Вас, не си меня позициите както си меним гащите.

Толкова. А за сериозния въпрос, именно какво да правим срещу деморализацията на партиите (за което може да се каже, че деморализацията на любимата Ви мутренска "партия" е нещо като апотеоз, нещо като връх на аморализма!), аз тук с Вас няма как да го обсъждам, щото Вие сам си загубихте правото да разговаряте повече с мен - и се лишихте сам от правото си да бъдете мой опонент в дискусиите. Сърдете се на себе си.

Виждате ли до какви глупости Ви доведе Вашата партийна страст, т.е. Вашето заслепение, което при това, като връх на всичко, е обусловено единствено от ПОЛЗИТЕ и ОБЛАГИТЕ, които черпите от унизителното си слугуване на мутренската власт?! Не е хубаво това, което правите: не трябваше да си харизвате на мутрите и достойнството, това, че са Ви назначили на тази служба не значи, че оттук-нататък сте длъжен да сте техен слуга - нима не съзнавате поне това, че българската държава не е нито бащиния, нито частна собственост на мутрите на власт? Осмислете малко казаното от мен, опитайте да го осмислите. И тогава сам ще откриете кой е комунистът и кой не е. Бъдете здрав!


П.П. Пардон, забравих нещо важно: "партия ГЕРБ" не е партия, а е нещо съвършено различно. Какво е се информирайте сам, опитайте да осмислите какво други хора, в това число и аз, сме писали по този въпрос. Боко Борисов, ще добавя и това, Вашият фюрер, не е политик, он е шоумен, по шоуменство бие даже чалгаро Славчу Учиндолеца: сега ще се сблъскат два шоумена, два чалгаря - да видим кой от тях повеке ке се ареса на народо...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: