Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 2 март 2021 г.

Кога единствено работниците и селяните започват да копнеят по социализма и комунизма?

 


Нито в една страна, в която не е стояла Червената армия и където не са били създадени органи на държавна сигурност, изцяло контролирани от съветското НКВД (КГБ), нито в една такава страна, кой знае защо, работниците и селяните не са се захващали да строят социализъм; изключително само в тези страни, където на Сталин са позволили да ги окупира и да постави там своето НКВД, кой знае защо именно в тези страни (и само в тези страни!) работниците и селяните са решили да строят комунизъм - и да тъгуват и да копнеят по колхозите. (Марк Солонин, руски историк)

 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Исторически невярно. Например в Южна Америка никога не е стъпвала червената армия.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а кога некога в Южна Америка е имало комунизъм и социализъм?

Анонимен каза...

Вече те мързи и да си търсиш отговорите.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Category:Communism_in_South_America

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, комунизъм в Америка не е имало. Ако не броим Куба. Но там имаше не само ДС, подчинена на КГБ, но имаше и руска ракети.

Анонимен каза...

Дори и като ти дават готова информация си неспособен да я възприемеш.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз наистина не мога да осмислям и възприемам "информацията". Инвалид съм в ума. Бихте ли ми помогнала, Вие сте хуманистка и да ми разкажете с думи прости в коя страна е имало комунизъм, и то недонесен на съветско-руските танкове, альошовци и пр.? Благодаря!