Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 март 2021 г.

Да се облека ли в новите си древногръцки дрехи за участието ми в следващата сбирка на Философския клуб?

Древногръцкият ми "костюм" за участие в следващата сбирка Философския клуб е вече готов... 😊 Уших си го съвсем сам...






Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

42 коментара:

Анонимен каза...

Тези древногръцки дрехи вече са впечатляващи с цвета и текстурата си - придават Ви наистина автентично излъчване на древногръцки философ, добре би било да ги използвате - обичайното въздействие върху събеседниците Ви ще е допълнено с неповторимо антично философско излъчване. Струва ми се, че е време да се завърнем към една цялостност между осанка, облекло и вътрешен духовен свят.
Д. Павлова
P.S. Аз като стилист все още имам носталгия към пуловерите и джинсите на първите опозиционери-демократи и антикомунисти, а последвалото обезличаване с депутатските костюмчета ме отвращава.

Анонимен каза...

Ще е хубаво да се свържеш с хора, занимаващи се с исторически възстановки (historical reenactment) на античността. И, като се стопли времето, може да се събираме, облечени като едни антични хора. Ще перифразирам един наш рапър - Покажи на тия хора колко си античен!

Анонимен каза...

Грънчаров, гледам че не ме публикуваш, но когато дойдат здравните инспектори от РЗИ Пловдив на вашата философска сбирка и те глобят 1500 лв като организатор, не знам откъде ще търсиш пари, да си платиш глобата.

Ангел Грънчаров каза...

Защо да ме глобят ма, другарко? Щото ще бъда с древногръцки дрехи ли?

Анонимен каза...

Ето затова ще те глобят:

Заповед № РД-01-173 от 18.03.2021 г. за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на Република България

т. 6. Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Участниците в твоето мероприятие обикновени граждани ще ги глобят по 300 лв за неспазване на противоепидемичните мерки, а ти като организатор ще отнесеш от 1500 до 3000 лв за първо провинение.

Заповедта е на официалния сайт на Министерството на здравеопазването, може да си я прочетеш сам.

Ако си направите сбирката онлайн, няма да има глоби :)

Анонимен каза...

Анонимен каза...
Грънчаров, гледам че не ме публикуваш, но когато дойдат здравните инспектори от РЗИ Пловдив на вашата философска сбирка и те глобят 1500 лв като организатор, не знам откъде ще търсиш пари, да си платиш глобата. 27.03.21 г., 17:38 ч.

---

Грънчаров едва ли ще го глобят здравните инспектори от РЗИ Пловдив. Знаят си го от негови досегашни акции. Не го оставили щастлив да се пенсионира и под джамлъците на Регионалния инспекторат по образование срещу Римския стадион киснеше – уж гладна стачка, вися половин година и се зарече да се запали, и подлуди пловдивската полиция и прокуратура. Не мина номерът, не го върнаха даскал в елитното училище, опита се да осъди шефката на електротехникума. На няколко пъти се закани публично, че може и да издъхне на пейка в градинката край Пловдивския районен съд. И този номер не мина. Сби се с жена на възраст край Дома на армията, не му харесало, че тя носи българския и руския байрак, изтичал да вика полиция да арестува лелката. Паметника Альоша кълне преди всеки национален празник. Последната засега идея му е да превърне дълбоката Дупка срещу Централната градска поща във филиал на пловдивската психиатрична клиника. По частната телевизия на Евгений Тодоров се представя за философ-психолог, но е неспокоен псих или хахо, казано на наш си пловдивски жаргон.

За протокола
От името на група небезразлични граждани: Люмиер Башташакян –
орг.секретар и касиер за чл.внос и премии за мешената табла
Сбирки: кафене "Ереван", Отец Паисий 15. Сега сме в ревизия!

Ангел Грънчаров каза...

Давайте, другарко, още можете! Бравос на Вас, немате грешка! Благодаря за всички комплименти, макар че просто немаше нужда, тъй да се рече! Вие сте велик феномен на природата и человечеството, другарко!

Ангел Грънчаров каза...

ВЪПРОС: Ако се съберем 3-4 човека с древно-гръцки дрехи и си философстваме мирно край античните останки, дали ще нарушим "противоепидемичните мерки" на мутро-комунистическия режим и дали мен като организатор ще ме глобят 1500 лева, а пък участващите - по 300 лева? Това, както забелязвате, го твърди неспящата от злоба крайно ранобудна другарка-оплювачка в блога ми...

Анонимен каза...

Не знам. Това ще го направим когато няма пандемия

Ангел Грънчаров каза...

Пандемия ще има винаги занапред, тя никога няма да спре... Винаги ще има вируси и винаги властта ще ни забранява да живеем нормално...

Анонимен каза...

Тогава ще правим сбирки тайно.

Ангел Грънчаров каза...

Добре де, на публично място до колко човека могат да си разговарят? Нима вече забраниха и разговорите на открито между, да речем, 4-5 човека? Бахмааму, тия мутро-комунисти са на път да засенчат събратята си, истинските комунисти!

Анонимен каза...

15

Ангел Грънчаров каза...

До 15 човека може да разговарят на публично място, така ли?

Анонимен каза...

Да се съберат заедно, да речем в ресторант

Ангел Грънчаров каза...

А на улицата, на площада, край останките от Античността може ли?

Анонимен каза...

Защо не?

Ангел Грънчаров каза...

А нещо казала ли е тъй умната власт за това какви дрехи трябва да обличат гражданите по време на пандемична хистерия?

Анонимен каза...

Не.

Ангел Грънчаров каза...

Забравили са. Недоглеждане. Требе да забранят изобщо дрехите, щот в тях се крият вирусите и бактериите. Спешно требва да се нареди гражданите по улиците да се разхождат чисто голи, с оглед бактериите и вирусите да нема къде да се крият...

Анонимен каза...

Ще се крият в хората

Анонимен каза...

А, моя коментар го няма

Я виж дали няма още коментари за обнародване

Ангел Грънчаров каза...

Да не си го турил в другия блог, че в основния ми го нема

Анонимен каза...

Не знам. Мога да го напиша пак.

Само да си спомня формулировката

Ангел Грънчаров каза...

Вярвам, не си написал нещо злобно и просташко, щото аз само такива коментари не пускам

Анонимен каза...

Уж го пратих, пък го няма.

Беше рязко конструктивен.

Ангел Грънчаров каза...

Чудна работа?! И в другите блогове проверих, няма нищо...

Анонимен каза...

Аз злобни коментари не пиша. За да си спестя едно излишно прераждане.

Да не си утежнявам кармата.

Ангел Грънчаров каза...

Интересно, в какво ли ще се прероди другарката дежурна оплювачка, дето всеки ден ме плюе в блога...

Анонимен каза...

В лайно

Ангел Грънчаров каза...

По-хубаво е да се превърне в лайноядец отколкото просто в лайно...

Анонимен каза...

Да. То не е живо. В глист.

Анонимен каза...

В муха, в червей

Не знам, ма в нещо гадно. Може и в хлебарка.

Хлебарките и плъховете ще преживеят следващата ядрена война.

Ангел Грънчаров каза...

Ужас! Кошмар! Това значи, че след бъдещата ядрена война ще оцелеят само преродени в мишки и хлебарки най-злобни и завистливи комунисти!!!

Анонимен каза...

Да

Това са най-адаптивните и всеядни видове. Ще оцелеят и плевелите.

Анонимен каза...

Аз бях писал, че може да се свържеш с хора, практикиващи исторически възстановки. Те са екипирани дрехи и атрибути от епохата. И да готови за един цирк на офрона и на анъичния теаъър. Пък ти може да се включиш в антична възстановка.

Ангел Грънчаров каза...

Значи ще оцелеят само паразитите. Но тогава, като нема организми, върху които да паразитират, ще измрат и те. И едва тогава светът ще се избави от комунистите и от комунизма, прероден под формата на хлебарки, глисти, мишки и други такива паразити...

Ангел Грънчаров каза...

А, този коментар го има, той обаче е на друго място, под друга публикация, сетих се!

Анонимен каза...

15 човека се разрешава да се събират ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не като правило. Събиранията са по изключителни и нетърпящи отлагане поводи, като сватба, погребение или кръщене, където се събират близки и роднини от едно семейство и то не повече от 15 човека.

Аз лично не виждам нищо спешно и изключително в едно събиране на самозвани дървени философи на центъра на Пловдив.

Едва ли ще видят нещо спешно и неотложно и здравните инспектори, и ще дадат на всеки участник по един държавен документ - акт за нарушение на противоепидемичните мерки и глоба, да пофилосовствувате колективно и индивидуално върху размера на наложената на всеки участник глоба.

Досега глобяваха основно пътници в обществения транспорт без маски и клиенти на кръчми и нелегални събирания, явно скоро ще има в новините и глобен философски клуб :)

Ако още не сте забелязали - почти свърши предизборната кампания, а все още НЯМА НИТО ЕДНА партийна изява, даже с 5 или 10 души, да не говорим за 15, защото политическите партии не нарушават правилата. А вашия измислен философски клуб да тръгне да организира масови мероприятия насред пандемията... Не знам... Глобата ви е вързана в кърпа! Ще плачете пак по форумите колко сте изстрадали и пострадали. Но щом имате пари да плащате глоби - ваша си работа, събирайте се.

За събития онлайн, във Фейсбук, Скайп, Вайбър и даже по телевизията (примерно по телефона или чрез Интернет) няма ограничения.

Ангел Грънчаров каза...

Добре, другарко. Ще му кажа. Трогателно сте загрижена за нас. Бравос!

Анонимен каза...

Тоя блог съвсем откровено е неква мръсна и мазна мисловна чалга декорирана с фесове и древногръцки пердета!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, ако този блог е "чалга", при това "мазна", а тогава дайте ако обичате своя нечалгизиран блог, за да ни научите как се пише извън чалгата - и при това съвсем постно, а не мазно?!