Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 март 2021 г.

Какво да правим, за кого да гласуваме?



Госпожа Maria Vassileva е написала съвсем откровено разсъждение около ситуацията, в която се намира тя самата като избирател, ето изложението на нейния възглед, а по-долу можете да прочетете какво аз й казах и какво предложих:


Мария Василева: Доколкото успявам да следя, не мога да прочета все още кой с кого ще се коалира. Мълчат като... айде да не обиждам. А времето тече, след 20 дни гласуваме.
Ама хич не ми се иска да гласувам за демократи и да получа друго. Да каже Демократична България с кого ще се коалира, толкова ли е трудно? Ако е с ГЕРБ, БСП, Мая, Патриоти, Цвъки, Воля, АБВ не мога да гласувам за нея.
То какво остана? Слави и той мълчи. Мълчат, защото ако знаем с кого ще се коалират, няма да гласуваме за тях.
Много труден избор ще бъде. От трийсетина партии общо, ако приспадна десетте проруски, няма за кого да гласувам наистина.
Това, с което съм категорична е единствено, че не е добре да се гласува за ГЕРБ, БСП, Патриоти и ДПС, поне това да направим, не е малко, все пак. А другите, които се обединят, ще има пак да се карат...Няма нито една партия от евентуално приемливите, която има по- голям шанс от тези, които са сега. Тогава, да изберем първата ни стъпка, то е ясно, че ще бъде стъпка по стъпка. Помагайте, приятели, какво ще правим? Набутали са се толкова много партии, които не ги щем.....

Не се залъгвайте по обещания, моля, особено за заплати и благоденствие.

Ангел Грънчаров: Ако сме честни и справедливи, единствено за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ трябва да гласува избирателят, който милее за България и е с демократични убеждения. Какво ще правят нашите избраници след изборите според създалата си ситуация зависи от самата ситуация, но аз пък съм убеден, че каквото и да направят (и опитат да направят!), то ще е за доброто на България. И затова им имам доверие. Те са умни, порядъчни и по-добре от нас разбират от политика. А да искаме от ДБ още сега да пророкуват каква ще е ситуацията след изборите и какво ще е най-разумно и добро да се прави, е изискване, което е просто неуместно, щото никой в момента не може да каже каква ще бъде тази нелека следизборна ситуация. И затова с чиста съвест ще гласувам за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

Мария, аз с оглед на тази наша обмяна на мнения (заповядай, можеш да ми възразиш, за да предизвикаме дискусия, тя е нужна, щото много хора изпитват затруднения като твоите!) предлагам нашата общност на небезразличните граждани да излезе с възвание към обърканите и не знаещите за кого да гласуват избиратели, предлагам да ги призовем да гласуват за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, какво ще кажеш? Тоест да им предложим да гласуват УМНО, да не прахосват гласа си за партии, които не заслужават доверие. Щото грехота е да си кривим душата и да не признаваме, че ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ наистина е най-сериозната и доказано отговорна спрямо нашия интерес (интереса на небезразличните, иначе казано на мислещите и демократичните, т.е. на отговорните и загрижените за бъдещето на България граждани-избиратели!) политическа сила.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Привет, Е. Тодоров,
Вчера «зеленото човече» каза във вашия ефир, че Мангъров бил остарял специалист, актуален отпреди 15 години и аз се ангажирам да уведомя Мангъров и да го посъветвам да започне съдебно дело срещу него, заради това твърдение. Ако на мен някой ми каже, че съм остарял специалист, доста ще се обидя и ще предизвикам на дебат всеки, който го твърди (включително и съдебен дебат). Да не говорим, че имам доказателства, че «зеленото човече» лъже за остарялата експертиза на Мангъров, защото едно елементарно търсене в някоя търсачка за научни статии, като това (https://scholar.google.com/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=Mangarov+atanas&btnG=) ще покаже, че Мангъров продължава да участва в правенето на реферирани и индексирани научни статии и има такива и от 2019г.
Настоявам «зеленото човече» да оттегли думите си за Мангъров и да се извини в ефир за тези си твърдения.
Една от последните статии на Мангъров е в медицински журнал, който е индексиран в Скопус и има висок SJR (https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.4161/hv.22766).
На базата на това доказателство, казвам, че «зеленото човече» в ефира ви нагло лъже, че Мангъров не е актуален специалист и е извършил действия, уронващи авторитета му в ефир, които са атакуеми и от етичните академични кодекси в различни академични институции.
Лично аз, се чувствам длъжен да уведомя Мангъров за това хвърляне на кал по неговата репутация и ще го направя тия дни.
Интересно ми е, след като «зеленото човече» не признава Мангъров за специалист, то ще признае ли Геерт ванден Бош за такъв, който има подобно мнение на Мангъров по основните въпроси (https://www.linkedin.com/in/geertvandenbossche/?originalSubdomain=be) и е основен белгийски специалист в областта. Тука имаме интервю с него (https://thehighwire.com/videos/a-coming-covid-catastrophe/?fbclid=IwAR2y2itnY89Ka0Flh7faAokK19LXcvHLd0lzc1zxGW5kcnQkPzTsnSDXKDA)

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

На въпроса за кого да гласуваме, аз бих подкрепил ПП Глас народен.

Ангел Грънчаров каза...

Сакън, другарко, амче другарите от партия ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ ке ви се обидят че нема да гласувате за тях!!!