Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 април 2021 г.

Какво предизвика "тъй умният" бункерен заточеник от Московия таваришч-императорът Путин?


БЕЗ РАКЕТНИ УДАРИ ВАШИНГТОН ДОВЕДЕ КРЕМЪЛСКАТА ШАЙКА ДО ПОЛУДА

За да не го забравят и за да започнат преговори с него, бункерният заточеник от Московия отново размаха оръжие. Но публичните демонстрации на „велика сила“ все по-очевидно са съпроводени от смразяващ страх от ответните мерки на НАТО, САЩ и на Украйна. Мерки, които нарастват по брой и по качество като снежна топка, пусната от висок планински връх:
1. Преди седмица президентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на Пентагона Лойд Остин разговаряха с украинските държавни ръководители и им обещаха категорична подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Думите веднага бяха превърнати в дела. Към украинските летища потегли керван военнотранспортни самолети от американските авиобази в Рамщайн и Познан.
2. Министерството на правосъдието на САЩ изготви пакет със санкции, предназначени да погребат "Северен поток-2".
3. В близките дни предстои в Украйна да пристигнат 15 щурмови безпилатни летателни апарати - турските дронове "Байрактар ТБ2", с което броят им ще достигне 35.
4. Литва и Латвия призоваха НАТО да предостави на Украйна План за действия за присъединяване към Алианса.
5. На 7 април по инициатива на Великобритания се състоя видеосъвещание между ръководни кадри от САЩ, Обединеното кралство, Канада, Литва и Полша. Участниците потвърдиха намеренията си да извършат обучение и да осигурят всестранна подкрепа с цел да повишат отбранителните способности на Украинските въоръжени сили и да бъде постигнат напредък в оперативната им съвместимост с НАТО.
6. В рамките на учението „Дифендър Юръп 2021“ ще бъдат отработвани бойни действия срещу Московията.


7. Американска делегация, водена от старши военен аташе, посети Донбас. Помощта от Съединените щати е гласувана и съгласувана в съответствие със статута на Украйна като „Партньор на НАТО“, предоставен й през юни 2020 г.
8. В близките месеци войски на НАТО ще проведат серия от учения на украинска територия. Сценарият включва действия за „Отразяване на широкомащабно настъпление на условна държава-агресор“.
9. Командването на Сухопътните войски на Украйна започва ускорена подготовка и учения на Силите за териториална отбрана. Съединенията и частите ще отработват борба срещу диверсионно-разузнавателни подразделения на противника и охрана на критично важна инфраструктура.
10. Авианосна ударна група от ВМС на САЩ навлезе в Източното Средиземноморие с готовност да защитава военни и граждански обекти в Черноморския басейн.
Флагман на групата е атомният самолетоносач „Дуайт Айзенхауер“ с 90 самолета палубна авиация. В състава на групата влизат ракетен крайцер проект „Тикондерога“ и 4 ескадрени миноносеца проект „Ърли Бърк“.
11. Американски разузванателни дронове RQ-4 Global Hawk, базови патрулни самолети проект "Посейдон" и самолети за радиотехническо разузнаване вече плътно оглеждат и снимат окупирания Крим, черноморското крайбрежие на Русия и окупираните територии в Източен Донбас.
Извод:
Акцията за сплашване на Запада и на Украйна се провали.
Кремъл бе принуден да прибегне към импровизации от рода на „ще защитим рускоезичното население в Донбас!“ и да обвинява Украйна във всички смъртни грехове.
Само да не стане като в пословицата „Даваш рубла, за да влезеш в играта, а излизаш с краката напред“.
Засега процесите протичат според плана.
Но Минските съглашения дадоха фира.
________________________________________________


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04/13/4197906_baidun_predloji_na_putin_da_se_sreshtnat_v_treta_strana/

Байдън предложи на Путин да се срещнат в трета страна
Разговорът е бил по инициатива на Белия дом.

Анонимен каза...

Хм... Много бързо ескалират предвоенния действия. Дано войната бъде избегната. По-добре нестабилен мир, отколкото - война, от която ще спечелят само оръжейните заводи.

Анонимен каза...

Войнолюбието на Байдън действително може да докара света до война.

Бачо Кольо каза...

Оня ден на заточения Путин му е звънял Зеленски. Искал да говорят.
Вчера на заточения Путин му е звънял Байдън. Искал да се срещат.

Какъв е тоя мерак да се комуникира със заточеник?!?

На този въпрос шизофрениците от Атлантически съвет - България ще ли могат отговори?!?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, а ти ще се научиш ли някога да говориш и пишеш без да лепиш тъпи етикети на тия, които не са путинци кат тебе?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, войнолюбив е таваришч Путин, а не президентът Байдън. Не е нужно на черното да казвате, че е "бяло", а на бялото - "черно", нали така? Щот може да си дърдорите квото искате, но от приказките Ви няма как бялото да стане "черно", а черното - "бяло".