Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 април 2021 г.

Може ли оня, който по гащи обявява кабинета на България, да знае от колко тома се състои романът "Винету" - пък да ги е чел, айде де, как ли пък не?!



Radina Ralcheva

За човек, който се явява по гащи да обявява кабинет, не виждам изненади, че не знае даже колко тома е Винету...

Всъщност третия том е втората част на втория, ама това само БайХу... го знае. Лично Карл Май му го е казал 🤣

Борисов, в четвъртък: Имаме готов кабинет, ще ви го кажем като вземем мандата. Борисов, в петък: Взимам си отпуска, за да започна да правя кабинет. ... Борисов: Не се меся на работата на Националния оперативен щаб, там са професионалисти, които знаят какво правят. Също Борисов: Националният оперативен щаб е правел само това, което аз им кажа. ... ГЕРБ: Не може да се казва, че Борисов е Джипко Бибитков. Борисов: Разбрахте ли, бе, тулупи!!! ... ГЕРБ: Трябва да управляваме, победихме, спечелихме с 850 000 гласа. 5 милиона българи: Да, добре. ... Новите в ГЕРБ: Да не гледаме в миналото. Старите в ГЕРБ: А там една висеше на опашка пред кабинета на Борисов като беше кмет... Дали пък да не обявим война на извънземните и да чакаме да ни анексират? Усмихнат ден! 🙂

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Видео на "случаен гражданин". Плямпа, хвали се, лъже, манипулира. Говори глупости. Няма журналисти, няма въпроси, няма даже опит за симулация на нормалност. Скрит като страхлива мишка, сврял се далеч от хората, които иска да управлява. Това е нивото.
"Истерични жени, злобни жени"... това е нивото на комуникация.
Показват се нови лица. Те се хилят, чест им се оказва. Угоднически. Ако им се подаде ръка, ще се метнат да целуват. Това е нивото.
И вече директна атака срещу бившите партньори. Те били виновни. Новите да гледат, да знаят какво ще им се случи. Това е нивото.
Подмятане на случайни имена на евролидери, сякаш са му приятели по чашка в кръчмата. Прийом на всеки малък човечец, да си вдигне реномето. "Ти знаеш ли аз кой познавам?" - това е нивото.
И през цялото време профанизира - опоненети, хора, управление, финанси, всичко профанизира. За да го сведе до своето ниво.
Само днес са отчетени над 200 починали от корона-вируса. Но "случайният гражданин" се хили доволен как е много успешен. Това е нивото.
Днес са ни казали, че сме паднали с още едно място по свобода на медиите. Но "случайният гражданин" се хили доволен как е много успешен. Това е нивото.
"Случаен гражданин" по пуловерче от болнична зала. Ким Чен Ун си изяжда тюбетейката. Това е нивото.
Добре де, не ви ли е поне малко срам това скрито страхливо нещо да ви говори така?
Не ви ли е срам поне малко? От това ниво...
Хубав ден!

Lubomir Alamanov

Анонимен каза...

Искрено пожелавам г-н Борисов да се оправи максимално бързо.
Знам, че той много искаше да покаже уважение към парламента, и сега страда, че най-вероятно няма да може.
Не разбирам реакцията на хората. Не знам защо така реагират, не знам защо не му вярват... Хора, късате ми душата!
Хубава вечер! 🙂

Lubomir Alamanov

Анонимен каза...

В едно от писмата на гражданите се казва, че Ангел Грънчаров е преподавал в катедрата по марксизъм ленинизъм. Той обаче отрича. Лъжат ли гражданите?

Анонимен каза...

След всяка изцепка си казвам “е сега удари дъното”, а то дъно явно няма и може още и още. Недоумявам как може да се гледа в огледалото.

Dima Mladenova

Анонимен каза...

Ограмотяваме се;) Току-що научих, че операция на менискус е за спешен порядък, а не за “когато можем”, както съм наблюдавала досега близки и познати. Ма точно след отпуск...

Milena Zlatkova

Анонимен каза...

Предлагам да направим общонационално бдение пред болницата и да се помолим за коляното му. Едно групово свиждена ще му вдъхне сили, след като види народната любов!

Aurora Hristova

Анонимен каза...

Тъжно е, когато някой се докара до положение "лъжливото овчарче", и даже евентуални здравословни проблеми се подлагат на скептицизъм и съмнение в лъжа. Заслужил си го е... А това, че д-р Балтов го посреща и го въвежда в Пирогов... ненужна поза.

Aleksandrina Pandurska

Ангел Грънчаров каза...

До анонимната другарка, написала ето това:

Анонимен каза...
В едно от писмата на гражданите се казва, че Ангел Грънчаров е преподавал в катедрата по марксизъм ленинизъм. Той обаче отрича. Лъжат ли гражданите?

Другарко лъжкиньо, бихте ли посочила място, където съм отрекъл, че съм работил в катедрата по марксизъм-ленинизъм в ПУ? :-) И обяснете как става този фокус, след като безброй пъти сам съм писал, че съм работил тъкмо в катедра, която се е наричала тогава точно така?

Анонимен каза...

Излязоха наяве нещата, Грънчаров. Дето толкоз години кри. Да си преподавал макрсизъм-ленинизъм и да го грише, амче бива ли тъй, чоджум?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нищо не съм крил. Хайде дайте поне един пример де, че съм крил в коя катедра съм работил? Апропо, марксизъм-ленинизъм никога не съм преподавал, аз преподавах философия. Питайте студентите ми какво съм преподавал. И четете мои статии, които съм писал по онова време. Четете и дисертацията ми да видите как и какво съм мислил тогава...