Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 април 2021 г.

За какво възнамеряват да ударят съвсем скоро камбаната небезразличните граждани?

Какво писъмце изпратихме до доц. Ивайло Старибратов?



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

За вечеря.

Анонимен каза...

Прав е Николай Димов. По времето на соца директор на престижно училище нямаше как да станеш без протекция отгоре... Грънчаров да каже успя ли да го заблуди Ивайло Старибратов (към когото нямаме нищо против), или от местната управа на фалшивата партия ДБ предложиха на философа-психолог някоя пара около изборната софра, да речем, да си го включат в изборна някоя секционна комисия, и така да си спестят унижението да слизат на ниво ръкопашни схватки с типичен аутсайдер.

От името на група наблюдатели на шоумена Грънчаров:
Спас Гърневски

Ангел Грънчаров каза...

Хубаво, другарко "Спас Гърневски". Но тъпо. Но ще му кажа. Както винаги не сте в час.

Анонимен каза...

Тарикатът реши, че от ДБ са му повярвали и пак пусна старие поменик от хленч, оплакване и сополи да го съжалят. Е, доносникът си е доносник, вари го - печи го, едно си знае, едно си бае. Да се обърне към Евгений Тодоров да му изплати поне процент от "заработеното" през последните двайсет години губене на скъпо ефирно време в Пловдивската обществена телевизия.

От името на група наблюдатели на шоумена Грънчаров:
Спас Гърневски

Анонимен каза...

Досаден! И колкото повече одъртява, по-досаден. Инак – като всяка отровна гъба, живее от скандалите и чрез отрова, която непрекъснато възпроизвежда. Неколцина доверчиви добри хора му се връзват на театрото, което цял живот е разигравал. То е безплоден живот, основан върху войнстваща графомания. Жестоко, но наказанието си го носи в себе си. И няма спокойствие за бившия доносник на БКП. Представете си само вечната просия и писането на доноси под формата на молба, заявления, жалби, препоръки, които никой никога не ти е поискал, същевременно стотиците му уверения, че е философ-психолог, сякаш сам себе си да убеди, че има нещо общо с философията, която съвсем не разбира, още по-малко има нещо общо с елементарните правила и закони в психологията. Като репей за магарешка опашка се лепи към всеки, който би могъл да окаже известно влияние върху онези институции, които го обявиха за некадърник и го елиминираха от работа с младите поколения на България.
И този навлек, убеден съм, днес брои гласове или разнася чувал с протоколи от току-що отминалите избори, където партията, която го е наела ДБ, успява да влезе в парламента, което за Грънчаров е светлинка в мрачния му живот на лицемер.

Учител
05.04.2021.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Учител", съветвам Ви като почнете да беснеете по повод на моя скромна милост с оглед да се поуспокоите малко да попнете да се хапете било за къката, било по езика, ако можете да достинете с устата си някой от палците на краката си, стискайте тогава здраво, може и да Ви мине. На какво учите учениците си като сте болна от злоба и завист, клета другарко анонимнице-безличнице-комуноидке?

Анонимен каза...

"...На какво учите учениците си като сте болна от злоба и завист, клета другарко анонимнице-безличнице-комуноидке?"

Не само учениците, Грънчаров, а и най-обикновените граждани на България, без претенция да поучавам другите, а със стила си на живот, и не високопарно като Вас. Не, не съм анонимен. Напротив, известен съм – и не само в моя роден град.
Но Вие сте рядък случай на лицемер и нагъл тип, за да Ви подмина с мълчание.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, хептен оскотяхте от терзаещата Ви душевна мъка: как става този фокус да сте известна като сте... анонимна, помислете малко какви нелепици дърдорите?! Завалийке, съвсем сте обезумяла от злоба, лекувайте се, ако не е късно. А ако пък наистина сте учителка, Бог да пази учениците Ви от вас, другарко! А иначе за Вашия "стил на живот" мога да кажа само това, че това е ж ивот на жалка завистлива и болна от злоба нещастница-безличница-комуноидка...