Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 май 2021 г.

Какво е човекът? (8 и 9)




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Сократ не е носил тъмни очила.

Ангел Грънчаров каза...

Наистина сте много проницателна, другарко, на Вас нищо не може да Ви убегне! Ашколсун! Сократ не е носил тъмни (и нетъмни даже!) очила, никакви очила не е носил Сократ, другарко, ала ние носим, панимаете теперь?!

Анонимен каза...

Тогава защо носите дрипи?

Ангел Грънчаров каза...

Щот и Сократ, другарко, е посил дрипи! Вий нима не знаете, че Сократ е бил бедняк досущ кат мен? Щот и него са го гонили комунистите - досущ кат Вас!

Анонимен каза...

Тогава защо не сте - като Сократ - без очила?

Ангел Грънчаров каза...

То е близко до акъло защо, другарко, но очевидно немате нужния субстрат за да се сетите сама. Щот слънцето ми грееше в очите, другарко, затова си и турих очилата, сфанахте ли сега защо? :-) Сега по-спокойна ли сте веке?

Анонимен каза...

А Сократ носил ли е тъмни очила, като му е печало слънцето?

Ангел Грънчаров каза...

Носил е, естествено, ала понеже не е имало фотоапарати, не се е запазила негова снимка с очила, другарко. Но Вие можете ли да си го представите с очила? Представете си го. Сега вече ще спите ли по-спокойна?