Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 май 2021 г.

Как мислите, дали пък не е пророчески моят сън?

Сънувам интересен сън.

Учител съм в пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин". В началото на учебната година е. Аз имам час с 9 Ж клас, вземам дневника и търся в учителската стая информация в кой кабинет се намира този клас. Никъде не откривам такава. Питам колегите. Свиват рамене, казват че не знаят. Чудна работа, те уверено вървят за кабинетите, където ще имат часове - как ли са разбрали това, откъде са го научили? Чудя се какво да правя, а времето върви: забавя ли се, може да ме накажат, пък и класът може може да си тръгне, да "избяга"! Една учителка, моя приятелка, се забави, изчака другите да се махнат от учителската стая, когато това стана, ме хвана за ръкава и ми каза:

- Директорката нареди да се скрие списъка с кабинетите та да не можеш да намериш къде да отидеш! Защо се чудиш, ти нейните номерца не ги ли знаеш? И нареди никой да не ти казва в кой кабинет ще имаш. Не знам как да ти помогна. 

Аз пък й отвръщам:

- Добре де, дотам ли е стигнала вече пък тя? Срамота е! Ще ида нея да питам. Аз ще й дам да разбере!

Колежката, приятелката ми (фамилията й е Модева, преподава география, вече е пенсионерка и мога да разкрия самоличността й!) се усмихва и казва:

- Няма да я намериш. Скрила се е някъде. И заместник-директорките са се изпокрили. Страх ги е новата власт да не ги уволни. Умират, но май скоро ще им се наложи да си ходят. Чакай аз да бързам че моите хайванчета ще си тръгнат. Пък и да не мине някой да ме види че разговарям с теб, да каже на директорката и да си имам и аз проблеми като теб! Чао засега!

Брях, какво да правя?! Тръгвам от кабинет на кабинет да търся къде има ученици, с които няма преподавател. Четири етажа са, аз почвам да препускам, търча, изпотявам се! И се събуждам от напрежението! Ах, това било само сън, слава Богу! От напрежението ме боли сърцето, нищо че това било само сън. Сърцето не е знаело, че това е само сън.

Сън, сън, ама изобщо не се различаваше от действителността, тази от времето, в което учителствах в това училище, от времето, в което водех своята битка с разпищолилата се гербовашка принцеса, директорстваща в това училище. Този "номер", който сънят ми припомни, е един от най-невинните. Ах, какви други превъзходни номера умееше да измисля тя! Който не вярва, да се върне назад в блога ми, да потърси публикациите, които са от периодите преди двукратните ми опрасквания-уволнения, ще падне от стола като разбере какво съм преживял тогава.

Какво ли ми показва този сън? Може би вещае нещо, знам ли какво? Сега властта се смени (уж де!), дали ще й потърсят сметка - или тя ще успее и с новите властници да се разбере и да продължи господаруването си в това училище?!

Ще мисля какво ми казва този сън. Все нещо иска да ми каже. Вие как мислите, дали пък не е пророчески този сън?! Представяте ли си, ако той вещае завръщането ми в училището, от което бях опраскан и изгонен по недопустимо грозен начин от въпросната гербовашка властница?! Не знам, ще видим. Сънищата все нещо показват. Проблемът е как да разберем какво показват.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕШ ПОВЕЧЕ НА РАБОТА КАТО УЧИТЕЛ В НАШИЯ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЧЕТЯЩИТЕ ТОЗИ БЛОГ (АКО ИМА ТАКИВА!!!!!!!!!!!!) ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ИМА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ В СРЕДИТЕ НА БСП ОТКОЛКОТО В СРЕДИТЕ НА ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТЯ Е СНАХА НА СЕСТРАТА НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ГЕОРГИ АТАНАСОВ, КОЙТО ИМЕННО СВАЛИ ТОДОР ЖИВКОВ И СЕ ОБЕЗСМЪРТИ ПРЕД НАРОДА И ПАРТИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ПРОЧЕТЕ РЕШЕНИЕТО ЗА СВАЛЯНЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЪЙ ЧЕ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА НЯМА ДА БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ПОСТА СИ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО Е НА БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ ДА НЕ СЕ НАДЯВА НА РЕВАНШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА КОЯТО ИЗПЪДИ СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНО ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ ИМА ЗДРАВИ ВРЪЗКИ И В ГЕРБ, И В БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЯ ЩЕ БЪДЕ ДИРЕКТОРКА ДО ПЕНСИЯ!!!А ГРАНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИТО ЕДНО ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО НАШАТА ЛЮБИМА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ДОКАЗА, ЧЕ ТОЙ Е НЕКАДЪРНИК, А СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ЗАПОВЕДТА Й!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ И НАЙ-ДОБРОТО В ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Едно от номерцата на клетия Грънчаров, с което е известен отпреди двайсетина години насам по форумите на Internet: от името на фиктивна личност пише доноси срещу себе си. До едно време мизерната манипулация на "ловкия виден психолог" за предизвикване на съчувствие играеше синът му. Но той явно поумня и се откачи от влиянието на баща си. Подобен е случаят и с "Поета на всяка власт" незабравимия трибун и оратор на ГЕРБ Спас Гърневски и неговия син Гошо. Оказва се, синовете са по-интелигентни от бащите си. Доц. Христо Нанев, Пловдив

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Доц. Христо Нанев, Пловдив", ний тоз лиричен жанр, именно доносите, не го владеем, Вие сте производителката на такива шедьоври. Ний просто си разказваме съня, другарко. Какви доноси Ви се мерещят пред умствения взор ма, другарко, нема такова нещо, имате галюцинации...