Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 май 2021 г.

Дали пък не е съвсем допустимо ръководните дейци от "образованието" на тъй приказната страна Мутроландия да проявяват потресаваща безчовечност?

До г-н Диян Стаматов, Председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България 

До проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката 

ДО МЕДИИТЕ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, репресиран, опраскан, уволнен, безработен и остракиран от образователната система дългогодишен учител по философия и гражданско образование, писател, блогър

 

Уважаеми г-н Председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България, 

Преди повече от 5 месеца Ви изпратих свое отворено писмо (можете да си го припомните в публикацията в моя блог със заглавие Защо е абсолютно недопустимо ръководни дейци от образованието и възпитанието на младите да проявяват безчовечност?), в което Ви поставих прелюбопитен казус, имащ чисто нравствено естество. Вие не благоволихте да ми отговорите, т.е. отвърнахте ми, така или иначе, с тъй многозначително мълчание

Интересно ми е да Ви запитам давате ли си сметка какво точно говори Вашето мълчание? Като авторитетен ръководител на организацията на работодателите в системата на образованието и възпитанието в свидното ни отечество не мога да допусна, че не сте в състояние да си дадете сметка какво говори в случая Вашето мълчание.

Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,

Казусът, с който Ви запознавам с това свое писмо, наистина е потресаващ с многозначителността си. Ще се радвам да го изтълкувате подобаващо и да си направите длъжните за това изводи.

16 май 2021 г.


С УВАЖЕНИЕ: (подпис)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров,


От Вашето писмо не става ясно какъв е казусът, за който пишете. Активният линк към Вашата публикация по темата води към блог, който изисква регистрация.


В този вид писмото Ви не може да бъде заведено в деловодната система на МОН. Моля, изпратете ново писмо, от което става ясно за какво говорите.


За да бъде заведено по съответния ред и да получите входящ номер, моля, изпратете писмото си до приемната на МОН на адрес: priemna@mon.bg.



Поздрави,

Пресцентър на МОН

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте,

Много се извинявам, че се е получило така, а именно, че линковете към съответните публикации не работят, а публикациите са недостъпни. Изпращам Ви сега отвореното писмо, допълнено с копия на самите въпросни публикации, те са дадени вече като приложения, представляващи органична, неделима част от самия документ (отвореното писмо).

Желая Ви хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров