Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 май 2021 г.

Кои са по-инатливи, кои са по-дебелоглави - бугарските или македонските руско-комунистически пишман-патреоти?

 



"Как така сички произхождаме от маймуните, а само македонците произхождале от бугарите???” (Казано тия дни от остроумно ухиленият премиер на Северна Македония Зоран Заев, он е социалист, но с европейска ориентация, за какъвто се представя, но каква му е истинската ориентация аз не знам, само той си знае де.) В тази връзка искам да продължа мисълта му и да предизвикам една необходима дискусия, към която ви и приканвам.

И тъй, македонците значи не произлизат от маймуните, а от българите, а пък българите, както ни учи историческата нАука, произхождале от "славяните", иначе казано, от... руснаците! Наистина - как? Да бе, как са възможни тия щуротии, как са възможни тия нечувани идиотщини?

Между другото съвременните македонци (дека не биле произлезли от маймуните!) произхождат всъщност не от българите, а от... Коминтерна, т.е. те са творение на КГБ, на Кремъл, на Сталин - и на Тито. Ако сталинските и титовите, сиреч, иначе казано, руските и югославските, т.е. руско-сръбските комунистически политинженери не се бяха намесили, македонци сега изобщо немаше да има, а щеше да си има чисто и просто македонски българи, които са не по-малко своенравни и инатливи от шопските българи, от тракийските българи, от мизийските българи, странджанските българи и прочие, даже и от чикакгските българи са не по-малко своенравни и инатливи, нали правилно разсъждавам?!

Това се чувствам длъжен да кажа щото за мен като философ истината има големо значение, най-големото, свръхголемо даже. Аз себе си пък, като личност и като философ, се самоопределям като космополит, т.е. за мен лично никакво значение нема националната определеност. Иначе казано, аз съм си българин с некои македонски наклонности, щото моят роден говор от Долна баня е смесица между македонско-сръбско и шопско наречие или диалект, да бе, тия два диалекта се смесват в нашето китно градче-село.

И по тази причина аз сметам, че тия ежби между наште "чисто български", а всъщност руско-комунистически патреоти ("възрожденци" и прочие патреотична измет!) и не по-малко инатливите и дебелоглави македонско-комунистически патреоти са абсолютни идиотщини. А пък това, че Шкембе вайвода, с оглед партийката му МВРО да влезе у Парламенто за да бъде патерица на бащицата Боко, направи таз идиотщина да не пуща македонците у Европейския съюз, е предателство на националните ни интереси в угода не само на користни партийни интереси, но и на... московските интереси най-вече! Щот най-много, знаете, се радват на нашите караници с македонците наште "големи приятели и бракя" руснаците, нали така, нали правилно разсуждаю, таваришчи?

Нали си спомняте, че дори самият батюшка Путин има добрината да рече, че българската азбука била създадена "из македонските земи", един вид била създадена от македонците, ето, он по тоз начин даде сигнал на наште патреоти да захапят македонците, което те незабавно и сториха, като подобава за верни руски и кагебистки кутренца.

Толкоз по тоз въпрос. Приятни размисли и приятни караници ви желая! Хубав да ви е денят!

НЕОБХОДИМА ДОБАВКА: Един руски класик беше казал многосправедливо, че когато некой некъде почне да крещи за патреотизъм, знайте, че он е решил нещо да краде, видел е нещо, което предстои да открадне: затуй и така неистово е почнал крещи за патреотизъмо си! Инак казано, най-патреотични са най-големите крадци, патреотизъм и крадене са неделими понятия според мен. (Боко ли е по-голем патреотин или Шкембе вайвода - това историята още не знае и едва ли некога ке узнае!)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Два селски балкански народа се джавкат и ти и там виждаш руснаци. Ако се случи катаклизъм и всички руснаци измрът и ти ще се самоубиеш защото няма да можеш да си обясняваш светът без тях.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не се притеснявайте, нема на измрЪт руснаците никогда. И по таз причина, за Ваше нещастие, е из нема да се самоубия. Но това, което знаем, че ако случайно все пак руснаците (или поне КГБ) езмрЪт, Вие самата моментално ще умрете и то напълно спонтанно, щот за Вас самата мигновено ще се обезсмисли животът. Щот Вие живеете заради това да защищавате руснаците, нали така?