Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 8 май 2021 г.

Дали проф. Иво Христов ще приеме предложения от мен дебат за интимната мотивация на "на́учната" русофилщина?



 

Горният мой видеокоментар (намира се ЕТО ТУК) предизвика един фен на тъй усърдно русофилстващия (и пропагандиращ в руска имперска полза и посока!) професор да предложи дебат между мен и професора, той даже предложи да предаде моя покана за такъв дебат до др. Иво Христов; е, поканата трябвало да бъде официална и пр., ето нашия диалог, не с професора, а с неговия разгорещен фен: 

Momchil Kolev: Много жалък опит. Ама много. Нищо конкретно не каза. Единствено ръсеше квалификации срещу Иво Христов. Като имаш доводи срещу неговите го покани на дебат. Айде да те видим. 

Angel Grancharov: Той е пропагандист на руснаците. Винаги е добре дошъл на дебат при мен във воденото от мен предаване по Пловдивската обществена телевизия, предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", но той няма да посмее. 

Momchil Kolev: @Angel Grancharov Добре, покането го официално. С писмо, доказано изпратено към него. После го покажете. Имайте предвид, че именно от проф. Христов и доц. Вацев аз се научих да бъда критичен към Русия. Така че правете си изводи. 

Angel Grancharov: @Momchil Kolev Няма що, представям си колко сте "критичен" към Русия щом са Ви такива учителите! Бих го поканил, но едва ли ще дойде. Той е "звезда" и едва ли би дошъл в моето предаване. 

Momchil Kolev: @Angel Grancharov Просто хвърляте безпочвени твърдения. Айде, нали сте смел. Поканете го и докажете, че сте го поканили. Аз ще съдействам да дойде. Стиска ли ти, “борецо”? 

Angel Grancharov: @Momchil Kolev Приемете, че съм го поканил. Действайте, помогнете му да надмогне пренебрежението си и да дойде да направи дебат с мене. Апропо, дръжте се възпитано, на "ти" можете да говорите с баба си, с дядо си, с леля си, не с мене обаче... 

Momchil Kolev: @Angel Grancharov Поканата трябва да дойде от вас. Нали вие искате да му опонирате. Иначе с какво ще му докажа, че сте го поканил. Давайте. Официално писмо, доказано изпратено и аз ще говоря с него да го убедя. Давайте. Даже и място за дебата ще подсигуря. Ще го заснемем. Ама ако се скриете, това ще покаже всичко за вас. Давайте, поканете го официално. 

Angel Grancharov: @Momchil Kolev Как да се скрия като аз водя предаването?! Да заповяда г-н професорът Христов във воденото от мен предаване, смятайте, че това е напълно официална покана. Вие някакъв таен дебат ли искахте да устройвате, подобен на дуел, така звучите: какви са тези глупости?! Да идва професорът в предаването, аз нямам контакт с него, ето, препратете му моята покана и толкоз. Ако толкова държите, ще Ви поканим като "секундант". :-) Вашата тъй дълбока привързаност към професора само на политическата Ви близост ли се дължи или има и емоционална (приятелска) основа? 

Прочее, ето съвсем официалната ми покана до проф. Христов, моля да му я предадете и Вие, аз ще му я изпратя на имейла му в ПУ: 

До проф. Иво Христов, ПУ, ihristov@netbg.com
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-н Евгений Тодоров, ръководител на Пловдивската обществена телевизия

ОТВОРЕНО ПИСМО-ПОКАНА 

от Ангел Грънчаров, философ, водещ на предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" по Пловдивската обществена телевизия

Уважаеми професоре, 

Ваше платено преизборно интервю по ПОтв ме подбуди да направя свой видеокоментар в канала си в youtube.com, може да се гледа ето тук: Колко струва пропагандистката "научност" на тъй верния на руския империализъм проф. И.Христов? От своя страна това пък подтикна Ваши фенове да предложат дебат между мен и Ваша милост, един от тях даже се ангажира да Ви предаде моята официална покана да дойдете във воденото от мен предаване за да поспорим. (Между другото други зрители пък изразиха желание да видят дебат между Вас и колегата Иво Инджев, ако желаете, аз мога да Ви посреднича за провеждането на такъв един дебат!) Е, щом като има такова желание на зрителите и най-вече на Вашите фенове, мисля, че сме длъжни да откликнем, да задоволим желанието им да видят и чуят нашия сблъсък. 

Длъжен съм да Ви уведомя, че в моето възприятие Вие се изявявате като пропагандист на руския имперски интерес, ето, чини ми се, около тази моя теза бихме могли да поспорим - тъй като не само Вие, но и доста други "звездни" представители на "тъй обективната нАучна" социология-политология циркулират по официалните, обслужващите олигархичното статукво медии и именно в качеството си на учени (професори и пр.) не правят нищо друго освен да пропагандират не само чужди и доказано злотворни за България имперски интереси (най-вече руския!), но и да пропагандират чисто партийния интерес най-вече на управляващата доскоро мутро-комунисто-гербовашка партия и на присъдружните й патреотични мерзавци. Според мен това е напълно недопустимо (щом държат да са все пак учени, не бива да проституират, тъй да се рече, със своя научен статут, т.е. да злоупотребяват с положението си и с авторитета на науката!), е, предизвиквам Ви на дебат по проблема или по темата: 

От какво е обусловена тъй беззаветната преданост към руския имперски интерес на прислугващата му "на́учна" русофилщина?

Ето примерно две мои статии, които могат да Ви въведат в същината на моята позиция по проблема, можете да ги използвате при подготовката си за предложения от мен дебат: Любовта към Русия като велика загадка на българската душа и Таз свобода нам не ни е дар! Разбира се, можем да уточним централния въпрос на предложения от мен (и от зрителите ни!) дебат, можем да се споразумеем и за друг, още по-важен въпрос, стига да достигнем до такъв преди самия дебат, тъй че предложете, ако желаете, и свой вариант на тема. 

Ще се радвам да откликнете на желанието на Вашите фенове да се срещнем съвсем скоро в предаването "На Агората..." по ПОтв, то се излъчва наживо всеки четвъртък от 11 часа. 

И тъй: до скоро! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Добре е, че в България още има личности като Иво Христов. С удоволствие бих слушал разговора му с вас.

Анонимен каза...

Защо му е на професор Иво Христов, уважаван университетски преподавател, с добре познато творчество да влиза в дебат с разжалван от системата на образованието за некадърност даскал, който работи като нощен пазач, и чиито книги само събират прах по складовете?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, простете, Вие лично ли уважавате толкова другаря професор или цялото прогресивно човечество го уважава? И го уважавате щот он е верен на таваришч Путин, затова ли? Кажете смело кой е изворът на Вашето уважение, другарко? А мен не ме уважавате само защото се боря с другарите мутро-комунисти, другарко, затова ли? Разкрийте си скверната душа, другарко...

Бачо Кольо каза...

Грънчаров, Иво Христов ще те попилее.
Седи си дома и яж качамак. Не се бутай в А група.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришич Бачу Колю как се е загрижил за таваришч-другаря си, който бил, моля Ви се, от "А група" на отбора на путинстващите рубладжии! Знае добре, че ще го сразя и ме убеждава да го пощадя. След срещата с мен, таваришч Кюлю, твоят таваришч вместо борщ ще почне да яде качамак.