Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 май 2021 г.

Как Съветска Русия нападна Полша?


Нота правительства СССР, врученная послу Польши в СССР В. Гжибовскому. 17 сентября 1939 г.



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Преди това през 1920 Полша напада СССР на която дължи независимостта си.

Бачо Кольо каза...

Не лъжи като дърт долнобански циганин!

1. Никаква държава Съветска Русия не съществувва.
2. СССР си връща обратно змите, отнети от него с позорния договор от Брест, подписан от Ленин през 1918 г.
3. На 17.09.39 не съществува държава Полша. Половината е завзета от Германия, другата полвина е изоставена от позорно абдикиралото в Букурещ полско правителство.

СССР идва да въведе ред и сигурност в изконни украински и белоруски (т.е. съветски земи)

Останалото са манипулации на козяшки гъзолизачи....

Ангел Грънчаров каза...

На 17 септ. 1939 г. СССР, т.е. Съветско-комунистическата Русия вероломно напада Полша в момент, в който поляците водят война с нападналата ги по-рано национал-социалистическа Германия, с която СССР е в съюз; така двата звяра, червеният и кафявият, започват Втората световна война. Явно комунистите като тоз Бачу Колю немат никакъв морал, щом се мъчат да оправдаят това тъй подло поведение на техния господар, именно СССР. Правете си сметка на какви подлости са готови българските комунисти по отношение на България, щом даже спрямо Полша постъпват така грозно и подло! Вечен позор на тая продажна слугинско-робска античовечна комунистическа напаст!!!

Бачо Кольо каза...

Пак лъжеш.
СССР и Германия не са съюзници. Те нямат съюзен договор.
Те имат договор за ненападение. Стандартен договор , какъвто Германия има с Франция, Британия, Белгия е със самата Полша.
Съюзният договор е нещо съвсем друго. Например договорът, с който пазиБоже суверена България влезна в НАТО, този гангренясал рудимент от първата половина на миналия век.

Ангел Грънчаров каза...

Руско-комунистическото зомби си е комуноид и за него винаги истината е "лъжа", а лъжата - "истина". Немали съюз Германия и СССР, ама заедно нападат Полша и я окупират. В тайните протоколи към техния договор за ненападение има клауза за това. Правят общи паради, но не са съюзници, така ли? Интересно.

И наш таваришч Колю е против НАТО - щот така му заповядва таваришч Путин, началникът на всички комуноидни зомбита. И таваришч Колю изпълнява заповедта. И той не е съюзник на Путин, ама е готов не Полша да нападне ако Путин му нареди, но и собствената си страна да продаде на руснаците. И го прави. Без никакъв съюз е роб на руските империалисти.