Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 юни 2021 г.

Ще поздравите ли и вие колегата-УЧИТЕЛ Ники Димов?


В блога на колегата-блогър и учител вече Ники Димов тази сутрин срещнах публикация с ето какво заглавие:


Какъв документ си изкарах? И не е ли време да ми казвате господин учителю?

Ето какъв коментар написах там, в блога му:

Чистито, господин учителю! Поздравления за смелостта и готовността за саможертва! Пожелавам ти да намериш такъв разумен и ефективен подход и към учениците, и към началствата, че да се разбираш и с едните, и с другите, а и родителите да те уважават. Не е лесно, но не е невъзможно. Ако обаче решиш да бъдеш изпълнител на предписанията на системата, много ще страдаш и е напълно възможно да платиш тежка цена със здравето си (другарките учителки, дето са безропотни слугини и робини на системата, до една са изкуригали и са станали за посмешище!). 

Толкова засега! Да си учител е велика мисия, на която устояват само ония, които са истински личности. Имаш шанс да успееш, доколкото те познавам, смея да заявя това. Няма да ти е леко, но такъв е животът. Желая ти също още тази есен да си намериш работа! 

Поздрави! (Написано от един безработен учител, който калинките в образованието определиха като "пълен некадърник" - и така ме възнаградиха с най-големия комплимент, с най-голямото признание, което някога съм получавал!)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: