Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 юни 2021 г.

Как леди Тачър е осмивала "тъй бляскавото" социалистическо образование?

Това, че точно леди Тачър била "очарована" от казармения социалистически модел на античовечното държавно образование е пропагандна лъжа на носталгиците по комунизъма, които са прочути със способността си да лъжат най-нескопосано. Истина е, че М.Тачър е идвала в България по онова време, но доколко е била "очарована" само тя си знае, тъпо е да говорите, другарки и другари носталгици, от нейно име. А че българското образование било "по-добро от английското" е доста смешно твърдение. Образованието ни е било изцяло по съветския модел, а това е доказано най-лошия модел на образование, произвеждащ комуноиди, сиреч безличници, хал-хабер нямащи що е свобода, що е личност, как следва да се живее и прочие. Тачър явно е била заинтересована най-вече от това, че е имала възможност с очите си да види КАКВО НЕ БИВА да е образованието. Аз така си обяснявам интереса й. Ако е казала нещо положително за соц-комунисто-образованието, то следва да се разбира като проява на тъй тънкото английско чувство за хумор, т.е. като иронизиране. Но къде ти соц-тъпанари да разбират от английски хумор и ирония?!

ДОБАВКА: Гледайте, таваришчи носталгици, филма СТЕНАТА на Пинк Флойд за да разберете как англичаните се отнасят към социалисто-комунистическото образование и възпитание. И тогава ще осъзнаете с какви очи Желязната леди е гледала на тъй "бляскавото" ви социалисто-комунистическо образование...Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Който иска да учи и преди и сега ,учи.химията физиката и математиката нямат нищо общо с комунизма.По нареждане на партийният секретар световен шампион по математика и физика не се става.Какво ли разбира от химия че останала да гледа уроци по химия.

Dimitur Brunkov

Ангел Грънчаров каза...

Dimitur Brunkov Леди Тачър много разбира от химия по причина на това, че е завършила университет по специалността химия, тя иначе е химичка. Чел съм й мемоарите. Но не сте прав, че на химията, физиката, математиката, биологията не се отразява порочната, дълбоко сгрешена система на комунистическо образование. На учениците насила "се наливат" дадени наготово знания, а верният подход е друг: младите да се запалят по познанието и на тази база в душите им да се разгори неговият огън; човешкото познание е нещо живо, а не мъртво, както е в нечовешката и казармена образователна система на комунизма.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров-явно бъркаш отвращението с възхищението,защото в българските училища към онзи момент се прилагаше най-добрата образователна система в света!Не случайно и леЙди Тачър е определила българското образование като българското чудо!Освен това навсякъде из Англия тя е споделяла своето възхищение от видяното в България!Така,че ти най-добре отиди да ти заковат дюшемето,понеже са ти се разхлопали дъските на горния етаж!

Ivo Petrov

Ангел Грънчаров каза...

Ivo Petrov Не може българското образование по времето на социализмо-комунизма да е бкло най-добро в света щото такова беше съветското образование, на което нашето подражаваше, но не можа да стигне върховете му. А Желязната лейди има великолепно английско чувство за хумор, което Вие, другарю, не можете да разберете по понятни причини. Комунистическото образование предизвиква възторг само у комуноиди и комунисти, а бъдещата баронеса Тачър явно е тяхна противоположност.

Бачо Кольо каза...

Едно е абсолютно сигурно: През 1971 г. общественото образование в България е било несравнимо по-висококачествено от това в Британия.
И министърката на британското образование сама се е убедила в този тъжен за нея факт.

Ангел Грънчаров каза...

Чак пък "несравнимо" и чак пък "висококачествено", недей така, таваришч Колю, срамота е да обвинявате и обиждате тъй умната желазна лейди! Пък и не е хубаво да се лъже де, ама лъжите Вие авно ги смятате за нещо като астествено състояни ена човека...

Апропо, да ти задам един въпрос, мисля, че е хубав: Как така образованието в ерата на социализмо-комунизма у нас било "качествено" и в същото време сега официално отчитаме (по думите на тъй "авторитетния" за някои хора проф. Иво Христов!), че някъде към 82% от българите са дебили? Като ми отговориш убедително на тоз въпрос, едва тогава ще призная, че образоването в НРБ, в комунистическа България било "качествено"...