Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 юни 2021 г.

Избор на живот и смърт: дали да замина на работа в Германия (Австрия)?


Предлагат работа в Германия, Австрия (осигурени жилище+храна+заплата!), дали да отида? Ако някой друг се интересува ще го свържа. 

Понеже с минималната ми заплата на пазач тук едва преживяваме с безработната ми съпруга (също учителка, също опраскана-уволнена от мутрите за да отмъстят на мен!), мизерията, в която живеем, е страшна, а униженията всекидневни (и съсипват здравето ни!), то съм принуден да търся някакъв изход. 

Остават ми още две години и половина до навършването на годините за пенсиониране, но може да стане така, че ако продължа да загивам тихо в мизерията и униженията, най-вероятно изобщо няма да доживея този момент когато евентуално ще получа своята мизерна пенсия (мутро-комунистите ми съсипаха и всеки шанс да получа някаква що-годе прилична пенсия, ето, заради техните гонения аз загубих не една и две, а цели 7 години учителски стаж!) 

Та явно съм принуден с оглед оцеляването си да предприема тази стъпка, която обаче противоречи на мои дълбинни, така да се каже, убеждения, идеи, ценности. И съм като никога раздвоен. 

 На живот и смърт, буквално схванато, е изборът, който трябва да направя и то тия дни. Докато се разчисти кочината, която мутро-гербоваците оставиха в пловдивското образование, ще мине време, а аз нямам вече сили да водя нови и нови борби за да се върна на работата, която е била мое любимо занимание и призвание през целия ми живот - непрекъснато учителствах от 1983 до 2014 г., когато бях опраскан за първи път от мутро-гербовашките властващи калинки в образованието. 

За което, между другото, сте виновни най-вече вие, дето се зовете "граждани", ала като същински зяпачи гледате сеира, люпите семки, дъвчете и преглъщате - и малкия си пръст не мръднахте да спреге грозното издевателство, на което бях подложен. А аз се борих 7 години почти напълно сам и съвсем самотен. 

Както и да е, здраве да е само, но ето, че и здравето ми комай си замина...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

21 коментара:

Анонимен каза...

Ako e izgodno..., 😃 E trudno..., sigurno za gledachi... No vie tryabva da reshite..

Vienka Ilkova

Анонимен каза...

Каква е работата?

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Мияч-чистач на нужници в хипермаркети и бензиностанции...

Анонимен каза...

И колко евро дават за това? Сигурно повече от на главен асистент в Пловдив.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ 800-1000 чисто. (Жилище и храна осигурени, сиреч безплатни; иначе струват към 600-700 евро.)

Анонимен каза...

Значи е горе-долу колкото доходите на главен асистент във ФМИ с добавката за доктор, без допълнителните проекти и ДТВ. Скоро ще се опитам да печеля някой лев и от биткойна, че бюджета ми се продъни от тия деца.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Освен да заминавам... У нас е мизерия. (Ако не беше ни "управлявал" 12 години крадлив тъпанар кат Боко, заплатите щяха да са поне три-четири пъти по-високи от сегашните...)

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ НАРИЧА ЦЕЛИЯ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН "КАЛИНКИ", С КОЕТО НИ ОБИЖДА, НО ИСТИНАТА Е, ЧЕ НЕ НИЕ, А ТОЙ Е КАЛИНКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОКАЗАН ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОКАЗАН ПО СЪДЕБЕН РЕД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ Е НАЙ-ДОБРОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ВИ ЛЪЖЕ ЧЕ СЪДИЯ БЕЛАЗЕЛКОВ БИЛ НА НАША СТРАНА ЗАЩОТО БИЛ ГЕРБОВАШКА БУХАЛКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ Е НАЙ-СПРАВЕДЛИВИЯТ СЪДИЯ НА СВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЧЕ РЕШИ ДЕЛОТО В НАША ПОЛЗА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ГРАНЧАРОВ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ДА СТАНЕ МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АЗ МУ ГО ПРЕДРИЧАХ ТОВА, НО ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН И ЗА МИЯЧ НА НУЖНИЦИ У НАС, НО НЕКА ДА ГО НАЗНАЧАТ В ГЕРМАНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАМ СА ГЕЙОВЕ КАТО НЕГО И МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕЩАСТНИК ПРОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ НИ СЕ ОПЛАКВА ТОЗИ НАХАЛНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАЛИНКИ СМЕ БИЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ Е КАЛИНКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Опитай г-н Грънчаров,две години ,бързо ще минат,живот и здраве да е !

Georgi Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Georgi Dimitrov Викаш да замина... Таман и да ви се махна от главите тук, във фейсбука...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Нищо подобно ! Не ми пречеш,напротив! Но така и така трябва да бачкаш, по- добре ще е, да е там! Може би, ще е малко,по-изморително.... 🙁

Georgi Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Georgi Dimitrov Ще видим де. Аз като философ си падам по други неща. Парите трудно могат да ме откажат от тях. За мен по-важно да допринасям за събуждането на дремлювците у нас...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Да! Добре ще е , за задремалите !

Georgi Dimitrov

Анонимен каза...

Ако има осигурена квартира - остава само да си сигурен, че ще си с немски трудов договор
Съвет: не поемай никакви дългосрочни договори, например може да продължиш да ползваш българския си мобилен телефон

Stoytcho Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Stoytcho Dimitrov Договорът е за 3 месеца с възможност за продължаване...

Спартак каза...

Ха, подавате се явно на лукавия.
Аз Ви писах, че това е замисъла на "световния ред", капан в който и аз попаднах преди много години и сега е трудно да изляза. Чрез икономически и обществени различия, хората потеглят "доброволно" към центъра на империята.
Ех, колко са били прави Олдъс Хъксли и Джордж Оруел.

Все още не отговорихте на думите на Папата към Радев - Дяволът влиза в човека през джоба му. Как да го разтълкуваме във връзка с Вашата дилема?

Анонимен каза...

Ако е сигурна тази оферта, заминявайте без да се замисляте. А тази работа по превъазпитаване на подрастващите, може да я водите и от там, както я водите в момента по нета от Бг. Но ако Ви наемат българи, ще имате проблеми.

Анонимен каза...

Никъде няма да ходиш. Кротувай си и благодари за това, което имаш в България.

Анонимен каза...

Недей да занимаваш, далеч по интересно е когато си мизерен охранител. Ще стане скучно ако имаш стабилни доходи.

Ангел Грънчаров каза...

До последната извратена другарка:

Другарко комуноидке, не Ви ли омръзна да демонстрирате постоянно своята крещяща извратеност? И толкова ли сте голяма нещастница, та се забавлявате само когато тормозите разни хора - заради такива като Вас доведени до отчайващо положение?

Анонимен каза...

Няма да ходиш в Германия.