Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 юли 2021 г.

Нима не съзнавате, че комунисто-ченгесаро-мутро-бандитите, ограбили свидното ни отечество и служещи на руския имперски интерес, са главната опасност за България?


Продължава дискусията ми с един български англичанин (английски българин), живеещ и работещ в Обединеното Кралство, който обаче много вярва на клишетата, насаждани в главите на българите от руско-комунисто-кагебистката имперска пропаганда срещу България и нейния европейски избор. Ето докъде стигнахме в нашия спор, който протече под предишния цикъл на дискусията ни, намира се в коментарите под публикацията със заглавие Защо автентичната разумност не противоречи нито на живота, нито на историята, нито на естеството на човека?; ето, моля, четете какво той ми написа и как аз му отвърнах: 

Димитър Филипов: Благодаря ви за мнението. Уважавам вашата позиция за жалост аз съм на коренно противоположното мнение. Но ние тук, по мое разбиране сме се събрали не толкова да си даваме мненията един на друг, защото това не е толкова полезно, колкото да даваме някаква аргументация, за да защитим позицията си и по този начин да я осветлим пред събеседника си, който може да извлече от тази информация, нещо ново и полезно за себе си. Така че, аз сега ще се опитам с няколко аргумента да защитя моето мнение. И надявам се вие ще сторите същото. 

Ще започна отзад-напред. За мен Костов е силна политическа личност и поради това има моят респект. Но той е деструктивна политическа фигура. Подобно и на всички други. Какво е изградено при Костов? Той е известен преди всичко с Приватизацията. Което в народа придоби името Прихватизация. Каже те ми имали поне едно предприятие което да е просъществувало от така наречената Приватизация на СДС? И за капак на всичко именно Костов е и човекът, който унищожи синята идея. Аз четох вашата книга "Страстите и Бесовете български", където вие го величаете като реформаторът с главно Р, но питам се до колко сте уверен че най-главното, това което според вас е направил а именно да осъщесвти сторическата по своята значимост задача по гео-стратегическата преориентация на страната от руско-азиатската ос към западната цивилизация на свободата. и то за вечни времена, та до колкосте уверен че това е така. Защото по мое мнение при първото обръщане на геополитическите ветрове, България ще се върне към Руската сфера на влияние, и то ще го направи с лекота под аплодисментите на народа. А що се отнася до преоронтирането към Запада, то тръгна още при комунистите и просто бе продължено и затвърдено от Костов и нямаше как да бъде друго, тъй като според мен това си е било предопределено от края на Студената война, разпада на Съветският съюз и продължаващата стратегческа слабост на Русия. 

Така че вие приписвате за достойнство на Костов, едно външно политическо решение на елита на страната ни продуктувано от нейният природно вграден слугински манталитет. Лично на мен би ми се искало България да е независима и да не е ничия сфера на влияние, а да има собствена цивилизационна сфера заедно с другите балканкси държави, но това за момента е невъзможно. Що се отнася до това че бил измъкнал България от ръцете на мафията, това е смехотворно, и по негово време групировките си съществуваха и действаха, поръчковите убийства продължаваха, по времето на Костов бяха убити Карамански, Поли Пантев, Желязко Колев - Императора, един от най-известните иманяри. 

На 19 декември общинският съветник от СДС в гр. Елена Славчо Христов Славов е застрелян на стотина метра от дома си. Той е собственик на мандрата "Млекимекс" в града, която е част от българо-австрийския холдинг "ББС - Хандел". да държавата поведе война с Мултигруп на Павлов, но не успя да го вкара в затвора, то е много подобно на това което правеше Бойко, като съди Алексей Петров, Баневи, Арабаджиеви и сега Божков, Бойко по мое мнение дори направи повече от Костов в тази насока. Ама да не захвашам тази тема защото всеки знае че това което се случва в държавата е прсто остраняване на едни престъпни кланове от други, същото е било и при Костов. 

За Костов може да се говори много, ако искате може да проведем отделен разговор на тази тема, ако имате аргументи т.е. конкретни факти на нещо добро свършено от него за България дайте ги, във вашата книга не видях такива, освен идеологически хвалибствия породени от вашата симпатия към Иван Костов е всеки има право на свойте лични симпатий, зажалост личните пристрастия често объркват обективната преценка, макар и тези лични пристрастия да са толкова силни, че чак, затъмняват личните ви преживявания описани от вас самият в книгата ви, свидетслства лично от вас за факта, че сте именно при управлението на Костов сте получили най-големият си житейски удар тъй като е нанесен от хора, който би трябвало да са ваши съмишленици, именно те ви остракират от всякъде и след това никой от тях не си мърда пръста да ви помогне, а можеше Костов да оцени вашата личност и да ви протегне ръка, но не, той явно не се е интересувал от дребните хорица, които го боготворят пък били те и философи. Е този ваш кумир г-н Грънчаров е на път да иде в мазето ако вече не е там. Спирам за Костов до тук. 

От другите примери за добри държавници, които сте дал съм съгласен, както вече съм потвърдил само с Стамболов, той е безспорен великан, но както вече бях написал, за жалост това не е лидерът победител, които ни е нужен той е бил надигран, измамен по най-елементарен начин от Фердинанд. И той идва моят шок от това което сте напсали. Простете но Да се поставят двамата Кобурга пред Стамболов ми се вижда кощунство и национален нихилизъм, те не са достойни и праха от обувките му да чистят. И за радост това ми мнение се споделя от мнозинството българи. 


По отношение на Фердинанд лисицата, това е пропаднал и изроден западен аристократ, пияница, развратник, жалка и дребна душица, чието единствено достойнство както имахте добротата да напишете е неговата хитрост, т.е. изтънчената лукавост на един представител на западното благороднипество, в което умението да се манипулира е култивирано през поколенията и е вродено от люлката. С което успява да изиграе нашият велик, но по селски простоват и наивен Стамболов. Който не е възптаван в европейските дворове как да манипулира и мами. Фердинанд е останал в българската истроят като монархът отговорен за Две нацонални катастрофи, като монархът отнел свободата от народа, зачеркнал неигодната му пък макар и бутафорна демокрация в царството и наложил личният си решим, всичко това заради огромното му его и поквара. Това са фактите другото е лични пристрастия.  

Борис III е по интересна фигура. Да, безпорно при него наблюдаваме някакво благородство. Но ми се иска за него също да подоворим отделно. За момента спирам, ако имате желание можем да продължим. 

Димитър Филипов 

Ангел Грънчаров: Да Ви отговоря все пак. Макар че едва ли е възможно да Ви преубеждавам. Аз не това и целя. За мен е важна единствено истината. Интересно е, че декларирате, че ще давате аргументи, а се задоволявате да ми повтаряте силно идеологизирани пропагандни клишета, ширещи се в продажните медии, които като капак на всичко са почти винаги пад руски контрол. Примерно Костов беше оплют и сатанизиран (демонизиран) от платените от руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия медийни мерзавци (да не изброявам имената им, много са, добри пари направиха; Славчу Учиндолский, естествено, също участва, също доста добре припечели!). 

Интересно е също така, че уж твърдите, че сте чел моята книга за прехода със заглавие СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ, ала нищичко не сте възприел от нея, нито един от изложените там аргументи не сте приел, за сметка на това по грозен папагалски начин повтаряте всичко онова, на което робуват подвластните на медийните мерзавци наивници; чудя се как е възможно това при положение, че Ви смятам за мислещ човек?! Разочаровахте ме много, не крия това, казвам Ви го най-добросърдечно. Другояче казано, изложихте се. Даже сте стигнал дотам да пишете фриволно ето какво: 

"... Защото по мое мнение при първото обръщане на геополитическите ветрове, България ще се върне към Руската сфера на влияние, и то ще го направи с лекота под аплодисментите на народа. А що се отнася до преоронтирането към Запада, то тръгна още при комунистите и просто бе продължено и затвърдено от Костов и нямаше как да бъде друго, тъй като според мен това си е било предопределено от края на Студената война, разпада на Съветският съюз и продължаващата стратегическа слабост на Русия. Така че вие приписвате за достойнство на Костов, едно външно политическо решение на елита на страната ни продуктувано от нейният природно вграден слугински манталитет. ..." 

Комунистите никога не са ни преориентирали към Запада, по простата причина че те у нас са винаги били слуги на СССР и постболшевишка Русия. Към Запада страната ни беше преориентирана благодарение на борбите на демократично мислещата общност, която споделя ценностите на Запада, на Европа и Америка. Комунистите никога не са споделяли подобни ценности и затова в тежка битка с тях ние, проевропейските демократи, надделяхме в един момент (след голямото им издънване по време на Жан Виденов!), да, прозападната демократична общност надделя, надделяхме ние, демократите, надделяхме, за щастие, ние, дясно мислещите хора и граждани. И това стана именно по време на управлението на Костов. 

Тогава дори и известна част от комунистите възприе промяната на геостратегическата ориентация на страната, аз лично смятам, че това стана пак по нареждане на Москва: като видяха, че няма как да спрат влизането на България в западната общност, КГБ-истите възприеха друга тактика, не по-малко подла и коварна. А именно: да влезем в НАТО и в ЕС, но да бъдем руски троянски кон там. Това и стана. Не успяха да ни задържат в своята сфера, не ни направиха като Белорус и като Украйна (напоследък руснаците и нея изпуснаха, предстои да изпуснат от сферата си и Белорус!), но пък решиха да ни използват като свой тронски кон там, сред западняците. (Също КГБ успя да постигне с унгарците, ползвайки своя довереник Орбан!) 


И заедно с другите руски троански коне в ЕС и в НАТО да ерозираме отвътре западния свят, тъй омразен на кагебистите-путинци - щото той е пълна противоположност на аврезийския свят на корупция, беззаконие, бандитизъм, бедност, безправие, робство, тирания и пр. Както в Украйна се води страшна битка между прозападните и проруско-евразийските сили, същото е и у нас, същото е в Грузия, същото е в Белорус, в Македония е същото, в Черна гора е същото, в Сърбия е същото, в Гърция дори е същото (в Англия, във Франция, в Германия и в Америка дори е същото!), навсякъде по света е същото! 

И това е тъкмо заради злобното бясно джудже Путин, овладяно от комунистическо-имперски мании, а е овладяно от тях защото просто се стреми като насъсква руснаците против Запада, да разпали комунистическо-имперска параноя, да ги зомбира, с оглед да спасява своята тиранична империя на злото, на беззаконието, на корупцията, на робуването на народа на тъй алчната за облаги и за власт комунистическо-бандитска олигархия, която е абсолютно същата като нашата тукашна властваща мутро-бандито-комунистическо-ченгесарска олигархия. 

Вие, ето, се оказа за жалост, че минахте на страната на тази антибългарска сила, обслужваща имперския интерес на една доказано душманска спрямо България чуждоземна сила, чието царство е на североизток. Тоест, по неизвестни за мен причини (духовен, морален дефицит?) се превърнахте и Вие в подвластен на лъжите и илюзиите на бясната имперска руска мечка, защо ли го направихте, ето това според мен е най-главният въпрос?! 

Толкова ли мразите България, толкова ли Ви е чужда идеята за свобода, за свободен живот, за просперитет, за демокрация, за човешко достойнство, за законност, за човешки права, олицетворявана от западната ХРИСТИЯНСКА цивилизация на свободата?! 

За другите глупости по адрес на Костов и на демократичната общност няма да се спирам. Запитайте се защо мутро-комунисто-ченгесаро-мафиотите, като се почне от Ахмед Доган, мине се през комунистите от БСП и през "менте-десния" Боко Борисов, също така се мине през ченгесарско-патреотичната русофилстваща и тъй лакома за облаги и кражби "патриотична" гмеж, та се стигне до "народния трибун", чалгаря Славчу Учиндолский - всички до един единодушно мразят именно Костов? 

Да, ето на тоз въпрос си отговорете, а Вие имахте неблагоразумието да се наредите в тяхната редичка, в редичката на тази доказано антибългарска сила. Много жалко за Вас. Не съм очаквал, че можете да деградирате до това ниво. От наивност ли го направихте? Коя и причината да сте толкова заслепен, ето това за мен е също така един основен въпрос, на който следва първом Вие да си отговорите. 


Това, че по време на управлението на Костов мен ме изключиха от управляващата партия СДС не е някакъв "житейски удар". Не сте разбрал обаче защо стана това. А то е: защото изобличавах открито и се борех с ония менте-демократи на властващи позиции, лакоми за облаги, които тогава баха окупирали ръководството на СДС в Пловдив. Такива като Гърневски (да не изброявам останалите, щото са живи и могат да ме съдят!). Те, прочее, са с всяка партия, която е на власт: като дойде Царо, този същия клиентелистки мръсен поток се оттече при него, като ченгетата и медийните мерзавци успяха да овластят банкянското лъжливо чудо-недоразумение, отидоха при него (Гърневски!). 

Разбира се, че няма нищо чудно в това, че точно такива ме опраскаха от СДС, това е съвсем логично. Тези същите, но малко по-късно стигнаха дотам да ме опраскат и от учителстването, да ме лишат от преподавателски права, да се погаврят с мен, да се опитат да ме убият чрез преживените унижения, от които оцелях единствено защото Бог благоволи да ме запази досега. 

По Вашата логика аз и такива като мен ("костовистите"!) сме враговете на България, тъй ли? Аз, простете, не мога да разбера такава една перверзия: не комунисто-ченгесаро-мутро-бандитите, ограбили свидното ни отечество и служещи на руския имперски интерес, са главната опасност за България, а такава опасност сме ние, представителите на демократичната общност, които с последни сили удържаме, криво-ляво, пълната хегемония на тази корумпирана, разбойническа, крадлива, аморална напаст?!


Ей Богу, не мога да разбера защо стигнахте до този тъй жалък край, а сте млад човек?! Боже мили, докъде стигнаха тъй съблазнителните лъжи на тъпанарската ченгесаро-кагебистка лъжлива пропаганда, щом успя да завладее и Вашата душа?! 

По повод и на Вашето отношение към Фердинанд Вие просто ми повтаряте насажданите от лъжливата марксистко-комунистическа "историография" догми, като сте ги поръсил със собствен лютив идеологически пипер. Няма смисъл да Ви опонирам по този пункт, Вие безразделно си вярвате на това, което пишете. 

Интересно е, че напълно Ви липсва глобалният поглед, схващащ именно същината или душата на историческата реалност. И Стамболов, и Фердинанд, да допуснем, са били аморални типове, пияници и крадци, каквито ни ги представя лъжливата пропагандистка "историография", нека само за миг да допуснем тез идиотщини по адрес на тъй мразените от тях велики български държавници (Костов е от техния ранг и пострада не по-малко от тях, чудно е защо още не са го убили!). 

Нека да са били адови изчадия, но запазиха ли те все пак българската свобода и независимост, всеки по своя си начин? Служиха ли на България до последния си дъх? Успяха ли да спасят страната ни от жестоката хватка на бясната и лакома руска имперска мечка? Обичаха ли България до такава степен, че в крайна сметка и умряха за нея? (Фердинанд не беше убит от руснаците, умря от естествена смърт, но на него враговете на България в лицето на продажния му внук Симеон още отмъщават - като толкова години го държат НЕПОГРЕБАН, т.е. гаврят се с неговия труп десетилетия наред!) 

Но за сметка на това убиха достойния му син, българолюбецът Цар Борис Трети. И го убиха по една-единствена причина: защото той, ако беше останал жив, със сигурност щеше да доведе англо-американците да окупират България преди руснаците (не зная дали сте чувал и чел за това, че Чърчил многократно е предлагал вторият фронт да бъде на Балканите, защо ли го е правил?!). 

Царят е работил точно за това. (Праща Стойчо Мошанов в Кайро да преговаря с англичаните и американците за окупирането на България и за спасяването й от болшевишката руска чума. Това именно и му изяжда главата. 

Толкова. Казах предостатъчно. Интересно ми е как ще реагирате сега. Предполагам ще се умълчите. Снощи, прочее, трябваше да имаме дискусия на живо, не се обадихте, очаквах Ви...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Хубав отговор, съжалявам че сте разочарован, все пак всеки има право на убежденията си, но мисля че можем да продължаваме един интересен и културен диалог.

Още не съм прочел изцяло и задълбочено текста ви, но от частичното и бърз преглед ме заинтригува че споменавате националните ни интереси, та смятам за много полезно да обсъдим как всеки от нас схваща националното. Т.е. какво за вас е българщината и българското.

За Българите и българското може да се говори много но аз бих започнал лаконично за мен българското се съдържа в три понятия славянство-православие-кирилица.

Dimityr Filipov

Ангел Грънчаров каза...

Разбира се, че можем да продължим нашия диалог в напълно културна, цивилизована, възпитана форма. Изобщо не е трагедия, че мислим различно и че имаме различни идеи, напротив, това е нещо съвсем естествено, същевременно ми се струва, че имаме и нещо общо, родствено: търсим истината. Вярвам, че и при Вас е така, което е чудесно.

По повод на трите думички, които използвахте за да определите българското. Моето мнение е, че по отношение на първата дума (славянство), ще кажа: даже и да допуснем, че зад тази дума стои някаква историческа реалност (т.е. че славянството не е само пропаганден мит, служещ на руската имперска експанзия), то трябва да признаем, че ние, българите, не сме славянски народ, а сме смесица от какво ли не: прабългари, траки (основен елемент) и, да допуснем, хипотетичните "славяни". По отношение на втория момент, православието, ще кажа, че за жалост ние, българите, само формално се водим християни и православни, а всъщност сме един твърде езически и атеистичен народ, т.е. сме народ предимно от безбожници, особено в нашето време. Третият момент, именно т.н. "кирилица", ми се струва, че нашите букви са смесица от гръцки и латински букви, т.е. не са нещо, с което толкова можем да се гордеем. Така е станало в историята, но нашите букви служат, така или иначе, на манията за някаква лъжлива "славянска специфика", която ни откъсва от живота и развитието на европейската християнска цивилизация. Поляците, които, да допуснем, са съвсем чисти славяни, нито пишат на кирилица, нито пък са православни, но нима нещо от това са загубили? Напротив, спечелили са: не са органична част от европейската християнска цивилизация, при тях приказките за някаква специфична евроазийско-славянска уникалност изобщо не вървят. Докато нас ни спъват като вериги на крайката и ни пречат както пречи воденичен камък на шията.